Rôzne

Srdiečka ku komentárom

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 4. novembra 2017

Som rád , že sú odtajnený prispievatelia srdiečok. Ostal som nemilo prekvapený kto podporuje hanlivé komentáre. To totiž nie je kritika vecná a logická, ale za každú cenu znevážiť recept. U mňa sú to skoro tie iste osoby. Nebudem ich menovať oni vedia kto sú a neviem čo ich ženie proti mne. Hlavne jedna osoba, ták ta ma najviac prekvapila - že by závisť.

@zareaguj


Diskusia k téme

haji
Já také řádila se srdíčky! haha Nemohla jsem se dostat komentovat, tak jsem klikala na srdíčka, haha To víš, když nekoho svědí tlapky, dějí se věci. Krásnou sobotu, u nás je nádherně!
cesminaz
@Tomas (4.11.2017 15:04)

Sem k tejto téme.Potlačila som aj 3x a predsa sa to neukazalo/nepridalo :-/ No ten moj druhý komentár vyššie som pisala hned za tým a ten sa ako vidís pridal/ukazal.Neviem preco,nic zle som nepisala :-/
1x altyn
redakcia
@Cesminaz (4.11.2017 15:18)

Váš komentár zrejme obsahoval znak: horný apostrof, ktorý spôsobuje, že sa text komentára nezbrazí. Skúste nám, prosím, poslať želaný text Vášho komentára e-mailom na redakcia @varecha.sk , radi ho skontrolujeme.
1x altyn
cesminaz
@Redakcia (4.11.2017 16:01)

Môze sa to zdat niekomu smiešne,ale vôbec neviem čo je horný apostrof :-) Takze som vám milá @Redakcia môj komentar poslala na kontrolu :-) Dakujem.
1x altyn
cesminaz
@Redakcia (4.11.2017 17:20)

:-) dakujem pekne milá @Redakcia ,teraz budem uz onieco mudrejšia :-) Vyberem ten znak z textu a komentar poslem znovu.Pekny vecer :-)
1x altyn
cesminaz
Tak ešte raz,môj už opravený raňajší komentár :-) ...
No ja neviem či to bol najmúdrejší nápad s tými srdiečkami bez tej "anonymity" :-/ Nakoniec tu budu hádky kvôli tomu.Tak trocha to je ako poštvanie jedného proti druhému.Úprimnost je síce pekná a dobrá vec,ale toto je asi prisilné kafé tu na Varechu :-) Neviem ako to tu skončí.To je to,ze človek dá niekedy "like" istému komentu zato,že je smiešny,bláznivý alebo ťuknutý :-) a nie preto,ze s tým dotyčným súhlasí.No a teraz,ked sa to zviditelnilo,sa možno aj niektoré osoby znenávidia :-/ Podla mňa,ked uz raz to @Tomas zviditelnil a to od včera,tak by tam mali byt napísaný len tí,čo to "like-li" od vcera a nie aj tí,čo pred týždnom alebo pred mesiacom :-/ Ale možno chce @Tomas týmto zabrániť tomu,aby ludia ťukali na srdiečka o 106 :-) Lebo od teraz bude tých "like-ov" urcite menej :-) Kazdý si dvakrat rozmyslí,či ťukne :-) Inak popravde,pri niektorých komentoch som teda aj ja ostala prekvapená,ze kto dal "like" :-/
zolik
u mna pri receptoch od 2014 ;-)
nestudovala som kto kde dal like, ale ked je komentar humorny, k danej teme v diskusii/komentaroch trefny a ak aj nie zrovna lichotivy alebo pochlebovacny tak ten like dam. alebo napisany dvojzmyselne, s trochou vysmesneho upozornenia k danej teme alebo receptu, tak ten like dam. a je mi prisampanubohu jedno ci je to anonymne alebo nie.
to je jedna strana mince, o tej druhej napisala @Cesminaz
evanaaa
Tiež som toho názoru ako @Cesminaz , ak sa zavedie nejaká novinka, mala by sa uplatniť od toho momentu a nie aj so spiatočnou platnosťou. A pre ňu: @Cesminaz , Cesminka ani ja som nevedela presne, čo znamená ten h.apotstrof :) a kedže sem málo píšem, ak vôbec, radšej som sa naň ani nepýtala, teraz si to spravila aj za mňa, vďaka. Takže mne sa to smiešne nezdá.
altyn
@Tomas (4.11.2017 15:04)

Dobré ráno, môžete tie srdiečka posunúť do stredu obrazovky? Sú ľudia. ako napr. ja, ktorý si pozerajú Varechu na MT a to srdiečko je presne na mieste kde sa dotýkam obrazovky aby som si posúval text. A preto sa mi už pár krát stalo že som naň ťukol aj keď som nechcel. Predtým to nevadilo,, no teraz, keď sa zobrazí nick...
A nedávajte ho ani vľavo, tam by zavádzal ľavákom. Vopred ďakujem.
cesminaz
Ten problem co spomína @Altyn som aj ja chcela uz spomenut.Som tiez na 95% cez mobil na Vareche a tie srdiecka mi pridu tiez presne "pod prst" :-) Kedze dotykový tel.je dost citlivý,tak uz neraz sa mi stalo,ze som popri listovaní preťukla bud na inú tému,na reklamu,alebo lajkla nechtiac nejaký komentar a veru,občas aj svoj vlastný :-) Teraz listujem cez stred obrazovky,aby som sa náhodou tych srdiečok nedotkla,ale je to dost neprirodzené :-/ Dalo by sa to presunúť,ako @Altyn navrhuje? :-)
haji
Se srdíčky je to zajímavé. Jak u mě šel vývoj, začala jsem je používat s chutí všude tam, kde jsem uznala za vhodné. Pak jsem postřehla /byť se nezobrazovalo jmenovitě/, že někteří si zákonitě dávají lajky - srdíčka sami sobě. I jsem se zeptala na přímo a bylo mi jistým nickem vysvětleno, že ta možnost tu je, tak proč ne?! Postupem času jsem si i já dovolila dát pár srdíček sama sobě. No co, alespoň vyzkouším, jak se u toho budu cítit. Oh, celkem rozporuplný pocit - podúrovňový, překračující samu sebe do sfér, které jsou mi vzdálené. Tak jo, vyzkoušela jsem to, alespoň se líp znám. V neposlední řadě používám srdíčka i tak, že znamenají: "viděla, čítala" - abych zbytečně nerozšiřovala počet komentů. Jsme jenom lidé a člověk se vyvíjí, poznává druhé a hlavně sebe. Někdy je to zajímavé zjištění. Tak srdíčkujte, nestyďte se vzít zodpovědnost za svá srdíčka. Tam kde je to technický problém, tak to je těžké. Chválabohu tento problém se mě nedotkl. Sama si vzpomínám, že jsem zpočátku nedokázala dát plný počet hvězdiček pod hodnocením. Nebylo to programem, příčinou byly moje "olšové ruce a dutější hlava". Učený z nebe nespadl.
Krásnou a Požehnanou neděli!
P.S. Může mi, prosím, někdo vysvětlit rozdíl mezi slovy apostrof a dlžeň? Pokud mezi nimi je... .
mitzy
ahojte, ja suhlasim s Cesminaz, ze odtajnene srdiecka mozno urobia zlu sluzbu zas raz, ked uz sa to tu upokojilo a mozno to nebol najstastnejsi krok. ale podla mna by sme sa nemali hnevat na ludi, ktori dali alebo daju ,,lajk,, nejakemu komentaru, pretoze povedzme si uprimne: niektore, aj ked neospevne boli vtipne. ono je to vzdy neprijemne, ked si niekto na niekoho zasadne a znevazuje ho, ale uz tu bolo spomenute i to, ze su tu i ludia, co tlapkaju po chrbate iba svoju urcitu skupinku a nepochvalia aj napr. noveho varechaca, ktory niecim prispeje, castokrat zaujimavejsim receptom, a to vyznieva tiez komicky. co sa tyka samolajkov - no a co? :) ja som si tiez lajkla komentar v zaciatkoch, aby ziskal na vahe, ked bol iny pod mojim receptom poctom lajkom v prevahe, hah ;) krasny den vsetkym! p.s.: nie srdiecka ku komentom su podstatne, ale to, co sa tu napisalo a napise.
mijaita
@Haji apostrof je interpunkční znaménko, nahrazuje písmenko "viděl´s" místo viděl jsi. Víc se používá v anglictine. Dlžeň je obyčejná čárka nad písmenem viz dobré ráno!
haji
@Tiginko (5.11.2017 09:43)
Děkuji za navigaci @Tiginko , apostrof viem, ale ten dlžeň mě dostal. My to v textu nemáme, nemám s tím zkušenost. Ale nech nevadí, nepoužívám ani jedno. Snad přítomní odborníci prominou.
1x altyn
tiginko
@Haji (5.11.2017 09:51)

:-) dĺžeň používaš aj ty, takmer v každom slove, len ho po česky voláte čárka. Napr. v slove "nemáme" si ho dala nad a :-)
2x haji a altyn
haji
@Mijaita (5.11.2017 09:42)
Jasné, moc se to neužívalo a teď už vůbec ne. Vymizel tento způsob zápisu. Už je to nějaký pátek, co jsem ze školy a jazyk i text se vyvíjí. Děkuji @Miaita ! Alois Jirásek Temno. haha
1x altyn
haji
@Tiginko (5.11.2017 09:55)
Dobrá, tak jinak - dlžen za vašim L je co?! achjo To víš, mám delší vedení, rodiče byli bohatí...
1x altyn
tiginko
@Haji (5.11.2017 09:59)

to je pravda, vy nemáte dlhé L, my máme, ale ťažko ti takto odinterpretujem :-) Proste ho trochu dlhšie vyslovuješ, než krátke L. Kapišto? My sme neboli najbohatší, ale dlhého vedenia sa mi ušlo tiež, občas využívam :-)
2x haji a altyn
haji
@Tiginko (5.11.2017 10:02)
UF, to se mi ulevilo! Myslela jsemsi to. Díky! Jsi zlatá!! haha
1x altyn
kukulienka71
Nevedela som, že si taký vtipkár, @tomas. Včerajšie odtajnenie lajkov pod komentármi ma zaskočilo rovnako, ako mnohých iných, zdá sa mi. So záujmom si prezerám aj staršie recepty, hlavne vlastné. Musela som sa nato vyspať:-D teraz mám názor utvorený a pridávam ho, kým sa mi parí knedľa.
Nastavil si nám zrkadlo. Kvôli novým pravidlám sa daktorí ponasnažia zmeniť, ako tu už pri niektorom recepte v komentári odznelo (vstúpia si do svedomia), niektorí ostanú sami sebou. Ale predpokladám, že bude menej srdiečok pri znevažujúcich komentároch. Ak také vôbec budú.
Tak si myslím, že zmena vedie tu v tomto prípade určite k lepšiemu. Peknú nedeľu želám.
haji
@Kukulienka71 (5.11.2017 11:45)
Milá Kuku, klidně dávám lajka i komentům které jsou namířené proti mě. Předtím jsem několikrát napsala, že jsem mu přispěla, ať mu je k osohu a pomože. Teď je míň práce. haha
Mně se neparí knedla, ale pečú plněné papriky. Dobrú chuť!
Krásnou neděli přeji všem! U nás je příjemné, trochu mráčků, vítr, neprší a sem tam vykoukne sluníčko.
kukulienka71
@Haji (5.11.2017 12:07)

:-)))) aj som sa divila, že nenachádzam logický kľúč k tvojim lajkom. A pritom si tak dobrosrdečná, že tam je pes zahrabaný:-DD
Peknú jeseň máme.
2x haji a altyn
zlomok
Človek sa tu zabaví, keď číta, ako sa tu poniektorí varecháči snažia očistiť svoje meno, ktoré pridalo srdiečko aj tam, kde by ho od nich nečakali. Veď sú takí milí, príjemní, uhladení, spôsobní a odrazu sa ich srdiečko objaví na poriadne hanlivom komente. Tak sem napíšu príspevok, ktorí všetko vysvetlí, veď dôvod sa vždy nájde, raz je za tým to a potom ono, ale podstata zostáva sú to dobráci.

Zábavné je sledovať koľko ľudí si pod vlastné komentáre dávalo srdiečka a neboli to veru len vyvrheľské duše Varechy, veď aj "takmer tajomníčka" @Kukulienka71 si svoje komentáre srdiečkovala pravidelne, ale pritom tu vystupuje ako mimoriadne zásadová osoba, pranieruje názvy jedál a z niektorých sa jej aj ježia vlasy. A pritom, pokiaľ boli srdiečka anonymné, mnohí poukazovali na vyvrheľov, že si vo svojej réžii dávajú srdiečka. A odrazu sme sa dozvedeli, že to nie je celkom pravda.
cesminaz
Ach jaj to srdiečko..:-)
Ja nemam v úmysle si svoje meno očistiť :-) Popravde kludne priznam,ze som nielen náhodou,ako som uz vyssie pisala,ale aj "naschval" lajkla nejaký ten komentár čo mi pripadal zábavný :-) A občas aj svoj,ale len ked islo o nejakú vážnu tému a nie dajaké sprostosti :-)
marianne
Tie Vaše srdiečka sú tak akurát na oštaru, ja si mýlim pravú a ľavú stranu a keď chcem zareagovať, sa vždy pomýlim a namiesto zareagovať lajkujem...a neda sa to zrušiť!
1x altyn
altyn
Je smutné že z adminov nik nereaguje. Zdá sa že v nedeľu majú všetci voľno. Takže môžem napísať aj vulgarizmy a do pondelka to nik nezmaže...
Alebo som urobil chybu že som to adresoval priamo Tomasovi? Myslím že odpísať že Tomas má dnes voľno, a preto sa ozve až zajtra či o týždeň mohol napísať ktokoľvek z adminov. Ale to by som musel napísať aspoň 3 (slovom:tri) recepty. Inak nestojím za tuknutie na klávesnici...
:-(((((
evanaaa
@Haji a ešte jeden príklad na to "dlhé L" - napr. my píšeme "zdĺhavý" a vy, ak to slovo u vás máte - zdlouhavý, hľbavý- hloubavý, ap. čiže vám to "ou" robí podobnú službu ako u nás čiarka nad "l"..... :))))
Len tak, mimo.....
2x haji a altyn
altyn
Sranda, ono to fakt funguje, ja som si myslel že to je blbosť, aby som sám seba hodnotil, a ono to ide... To je teda sprostosť, aký to má význam? Kto to pustil do premávky?
Ja sa z toho snáď poč...m!!!
Vyčarilo mito úsmev na tvári, bude sa mi dobre spať... :-)))))
redakcia
@Altyn (5.11.2017 17:29)

Nie je to tak, ako píšete. Akurát sme na Váš podnet nereagovali okamžite. Na Vareche je non-stop služba a čítame všetky komentáre. Na tie, ktoré odpovedať vieme, odpovedáme obratom. Podnety, ktoré vyriešiť nevieme, posúvame ďalej kompetentným.
Takže sa opravedlňujeme, že sme Vás neinformovali, Váš podnet bol poslaný kompetentným.
1x altyn
zolik
@Altyn zadrz! Inak budes mat mokro. Pri smiechu sa to stava casto :-)
Mne sa to hviezdickovanie nahodou paci!
1x altyn
altyn
@Redakcia (5.11.2017 17:45)

No a toto ste nemohli napísať hneď ráno? Že "posúvame to ďalej"? Aspoň by som vedel že ste to čítali a nemal by som pocit totálnej ignorácie.
1x altyn
altyn
@Zolik (5.11.2017 17:45)

Veď ja tiež nemám v podstate nič proti, no je smiešne že som sám seba hodnotil. A neboj, nebude mokro... To udržím!
2x zolik a altyn
redakcia
@Altyn (5.11.2017 18:17)

Mohli, ale nechceli sme, nakoľko sme si neboli istí, ako technicky náročná je Vaša požiadavka a či sa ju nepodarí vyriešiť ešte dnes. Určite by sme Vám však odpísali.
elef
Tie trapne vyhovorky,ako je nieco vpravo,vlavo....a podobne su smiesne,lajkovali ste si svoje rcp,aj komenty,aby ste mali vela srdiecok.Treba si to priznat,nie sa vyhovarat,keby to nebolo zverejnene,priznal by sa niekto?Myslim,ze nie.....
bubaya

Mne dá vždy len jedno srdiečko, takže ja si nemôžem svoj komentík niekoľkokrát osrdiečkovať. Ako mám postupovať, aby som aj ja mala 18 srdiečok pod komentíkom?
cesminaz
@Bubaya (5.11.2017 21:44)

Na zelanych 18 srdiecok musis postupovat tak,ze si založíš este 17 dalsích nikov :-)) ..pravdaze pridá len 1 srdiečko.Len raz môze clovek lajknúť ako cudzí,tak aj svoj komentar.Takze si ja sama niako neviem svojmu komentáru dat more hviezdiciek :-)
altyn
@Elef (5.11.2017 19:38)

Ten podnet som dal ja, a neviem kam som si mal dávať srdiečka, keď tu už nemám žiadne recepty. V minulosti keď som ich tu mal, neboli tu žiadne srdiečka ani hviezdy. Takže to nie je žiadna výhovorka. Proste a jednoducho sa mi občas stalo že som naň ťukol aj keď som nechcel. Ja som to nebral ako tragédiu, no vidím že mnohí si natom zakladajú, tak nechcem aby bol môj nick niekde, kde nechcem aby bol. A ak sa tak stane, mám pokaždé žiadať redakciu aby to zmazali? Jednoduchšie riešenie je môj návrh na posun kolónky vo verzii pre MT.
babidka
@Redakcia (5.11.2017 18:33)

Aj ja sa pripajam k @altynovi ...obcas sa mi zda ze osrdieckujem celu Varechu ked zoberiem mobil do ruky:-)
Srdiecka vyuzivam iba obcas, ked nemam cas komentovat alebo ked nepovazujem komentar za dolezity.Ale ked chytim mobil aby som si narychlo pozrela aspon na chvilku Varechu , hned " hviezdickujem " aj to co by som inak ignorovala- nesikovne ruky?hrube prsty? nemam okuliare? ponahlam sa?Obcas vsetko dokopy:-)
altyn
@Redakcia (5.11.2017 18:33)

Stále čakám na odpoveď, ohľadom mojej otázky, či sa to dá urobiť alebo nie. Ako vidím Tomas dnes v práci bol, no nereagoval. Je to presne tak, ako som písal. Neprispeješ, kašleme na tvoje dotazy...Ale Tomas, ak si si nevšimol, nieje to len môj problém!
Ale dá sa to vyriešiť aj inak, aby si nik nemyslel že...dám srdiečko každému, potom to už len bude priehľadné. Há. A teraz je mi jedno kde je tá blbosť umiestnená. :-)))))
altyn
Dnes už možno neprispejem srdiečkami, ale veď aj zajtra je deň...
1x altyn
tomas
@Altyn (6.11.2017 17:03)
Áno dá. I keď je to relatívne, pri scrolovaní po obrazovke niekto scroluje po strede, niekto vpravo, niekto vľavo, čiže univerzálne riešenie nie je.

Áno súhlasím, dakedy tu bola pohodovejšia atmosféra (ako ste v inom komentári písali), napríklad sa nestávalo, že ak som nestihol odpísať na nejaký komentár ihneď, tak, že to v diskusií niekto bral, že "neprispeješ, kašleme na tvoje dotazy".

Určite nekašleme na názory, niektoré berieme na vedomie, aj keď sa nevyjadríme, alebo vyjadríme neskôr. Celkovo vykreslovanie komentárov chcem trošku inakšie, najmä v mobilnom zariadení.

altyn
@Tomas (6.11.2017 17:40)

Stačilo napísať hneď to, čo teraz. Berieme na vedomie, čakajte, dáme vedieť čo sa s tým dá robiť. Je to tak ťažké? Nebol by som ďalej písal. Čakal by som. No ak nič nenapíšete, človek nevie našom je. Veď aj tá naša sprostá pošta je rýchlejšia!
altyn
@Mirop (6.11.2017 21:13)

Precitaj si komentár od redakcie z 5. november 2017 o 18. 33 a potom píš. Citujem; "... mohli, ale nechceli sme ".
To je podľa teba normálne? Ty si zvyknutý že na teba reagujú ihneď, napíšeš niečo urážlivé a vedia sa o to postarať. Ja napíšem slušne otázku a čakám. Ak sa nebudem pripomínať, zapadne to prachom.
altyn
A ešte taká maličkosť, mňa mama učila slušnému správaniu a k tomu patrí aj to, že ak ti niekto položí otázku, je slušné mu odpovedať. Aj v takom prípade, ak odpoveď nevieš.
altyn
No, ako som písal, zapadlo to prachom. Už ani pes neštekne... Schválne som tomu dal čas a pokoj a ukázalo sa, že mám bohužiaľ pravdu. Tomas medzitým stihol napísať zopár komentárov, no nič k tomuto.
Tak mám ešte jednu otázku, kedy sa budem môcť odhlásiť z tejto stránky? :-(((
1x altyn
redakcia
@Altyn (10.11.2017 20:38)

K Vašej poslednej otázke: Okrem iného pracujeme aj na funkcií Deaktivácia prezývky, resp. Zablokovanie konta. Používateľ Varecha.sk si tým bude môcť deaktivovať konto. Služba by mala byť na Vareche dostupná v priebehu novembra.
altyn
@Redakcia (10.11.2017 21:27)

Ďakujem za odpoveď. Musím priznať, že som ju ani nečakal. Ale ako som sa presvedčil, odpovedáte len nato, načo chcete. A to nieje slušné, mama Vás nie moc dobre vychovala... No nič to, počkáme, odhlásiť sa a už budete mať od nás pokoj. Prajem Vám veľa úspechov!
bibikys
@Buchtabuchta (7.11.2017 15:19)
Tiež si myslím, že je to až moc komplikované :-) Skúsim tam prípadne dať niečo iné...

altyn
@Katka78 (11.11.2017 16:37)

Si milá, ale ja sa nikam nechystám... Akurát chcem zabrániť tomu, aby som písal to, čo si myslím. Darí sa mi to tak na 98%, no ale keď sa odhodlám niečo napísať, aj tak ma ignorujú. Tak prečo mám byť jedným z tých, ktorých uvádzajú ako členov. Ak by som písal hlúposti, vulgarizmy alebo niekoho, či všetkých stále zosmiešnňoval, nedivil by som sa. No takto mám pocit že neprispeješ, kašleme na tvoje názory. Tak bude o dvoch menej. Ja budem chodiť pre inšpiráciu, no už nebudem nič písať. Bohužiaľ :-((( ani poďakovanie za dobrý recept.
katka78
@Altyn (11.11.2017 19:30) takých je nás tu viac, čo sme nikdy nedostali odpovede na otázky.. mňa už medzitým aj prestali zaujímať, zariadila som sa podľa seba. V takom prípade chápem tvoj postoj, ty si sa zariadil odchodom. Každopádne je to škoda. Prajem ti, nech sa ti darí, maj sa pekne ;-)
2x zolik a haji
izabella929
@astor , máš pocit, že toto potrebujem? dobre vedieť, kto sa skrýva pod nickom ,,,arnilka,, a môže to byť tak, že aj @strucik jej patrí..to rýpanie mi niekoho pripomína..ešte dobre, že som si to prečítala...majte krásny večer..)
altyn
@Astor (12.11.2017 20:58)

Ďakujem, som polichotený, nevedel som že si ma ktosi všimol. Nesnažím sa niečo vyprovokovať, len už mám rád pokoj a ja som už tiež " trošku" zostarol. Často ma pri čítaní svrbia prsty, a niečo by som napísal. Ale vždy sa ovládnem a spomeniem si na slušnú výchovu. Preto ma zaráža a tiež hnevá, že keď sa odhodlám niečo napísať, a slušne, som zaradený medzi rýpačov. A netreba ma brať na vedomie. A tú moju žiadosť podporili aj dobré a slušné Varecháčky. Nieje to len môj názor a vrtoch. Teraz listujem pravým palcom na ľavej strane...
No a čo sa týka komentárov od spomínaných akože Varecháčov, tiež som si všimol podobnosti... Asi pôjdem za detektíva "Bystroočka". O tom som kedysi čítal.
:-)))))
altyn
@Altyn (13.11.2017 17:42)

Ááá do frasa, a to som sa zaprisahal že už nič nenapíšem a zase som sa zabudol! Práve preto sa chcem odhlásiť. Nie som aktívny prispievateľ receptov, a preto už nechcem byť prihlásený. Prosím prepáčte, nieje to žiadne gesto ohrdnutého, či urazeného, no proste... Len chcem nereagovať. Budem túto stránku navštevovať, no iba pri hľadaní inšpirácií.
:-)))
1x astor
arnilka
@Izabella929 (13.11.2017 15:15)
prepáč, nemám s tým nič spoločného a tvrdo sa dištancujem od názorov a konšpirácií podobného typu!
dakujem Ti za pochopenie.