Zdravá výživa

Ryžový(agave) sirup namiesto prášk.cukru - pomer???

vimar - fotkavimar, 22. decembra 2010

Ahojte,
prosím o rýchlu radu-
chcela by som trošku "ozdraviť" vianočné pečenie a nahradiť "biely jed" práškový cukor niečím zdravším - ryžovým alebo agave sirupom.
Má niekto s tým skúsenosti a ak áno, v akom pomere by to malo asi byť - koľko cca sirupu namiesto napr. 100 gr. cukru?

Veľká vďaka za rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Skusila som narychlo nieco vygooglit, ale velmi sa mi nedari, vsade pisu len to, ze je sladsi ako cukor, ale to si asi vedela.
shva
Vyhoda agave sirupu je v tom ze je vyrabany za studena - surovy - nerafinovany -> cize ak ho pouzijete do pecenia, stane sa z neho ten isty jed ako biely cukor.