Rôzne

Poďakovanie váženej a ctenej obci Varecha.sk # X+12

sracz - fotkasracz, 13. decembra 2013

... akosi „nestíham“ nasadené tempo, tak opäť využívam
možnosť, vážení a milé priatelia, varešky, varecháči a
varechárčatá, poďakovať sa Vám, z hĺbky úprimného srdca za
Vaše komenty, tentoraz za môj rcp na „Tatarák“!!!

… a opäť je tu pokojný čas adventu, čo sviece štyri vo venci z
čačiny, značia dobra odvetu; viac ako inokedy je človečenstvo
k sebe milšie, v duši hĺbke a srdca stisku, cítiť úctu bližšie; kamarát
je viac kamarátom, priateľ viac priateľom, i starší mladšiemu uhne,
byť naspak by to malo byť, žena mužovi do kabáta pomôže,
prečo by sme nemohli, celý rok takto žiť!? neznámy k
neznámemu tiež neuhýba v citoch čistote, slovom i činom
prispieva k ľudstva dobrote; a usmieva sa a úspech želá, doma s
rodinou, v práci čo žitie prináša, to rada má i Zem, mať predobrá,
naša!


Úprimné Ti buď ďakujem, @ venusa milá za názor i a spomienky!
Pokiaľ je ešte Dubná skala v prevádzke, rád ochutnám aj ich
kuchyňu!

Zo srdca rád @ babkamt milá a teší ma, že Ti chutí aj moja
kuchyňa!

Na šťastie sa u mňa nájde aj fľaša slovenskej slivovice, či
drienkovice, milá @ viera1 aj keď svojho času borovička a zvlášť
„Spišská“, bola veľmi žiadaná od „Tatier k Dunaju“ a od „Šumavy
po Tatry“! O mletej červenej paprike viem aj ja, v spomínanej
žilinskej reštaurácii ju vtedy podávali v koliesku cibule, aj ostatné
koreniny, okolo kôpky mäsa so žĺtkom na vrcholci!

Ďakujem aj Tebe milá @ manya za „nakuknutie“ a v s Tvojim
konštatovaním o Poltári a Katarínskej Huti rozhodne a úprimne
súhlasím!!!

Dobrú chuť aj Tebe, @ denyany milá, rád Ti pripravím a predložím
aj takýto tatarák, keby si bola bližšie! … ale čo nie je môže byť!
Veď nakoniec, ak máš správne mäso, to ani nie je veľké umenie!

Aj ja Ťa mám veľmi rád, milá @ afataga a ďakujem Ti za „bodík“!
Naďalej Ti zo srdca želám, zdravie, šťastie, lásku a krásne dni v
spoločnosti usmievavých ľudí!

Krásny deň a dobrú chuť, @ amelie milá aj Tebe buď!

Potešila si ma. @ sovka milá a veľmi, svojim komentom. Liptovskú
horčicu a iné „podpultové propriety“ si nechám občas poslať tu
do Des Moines Iowa, aj keď za „hriešne“ poštovné! Horčíc zo
všetkých kútov sveta je k dostaniu až po „brušnú jamku“, ale
žiadna z nich sa liptovskej nevyrovná!

Nie je problem, milá @ pusta a čo nie je dnes, zajtra môže byť
skutočnosťou! Rád Ťa privítam!

Ďakujem za kladnú mienku o mojej skromnej práci, milá @ eviana
aj za vysoké bodové ohodnotenie! Štartuj metlu smer Chicago a
za nim je to už „púhych“ 700 míľ jz a keďže bývam pri letisku,
VPD (Vzletová a Pristávacia Dráha) máš pripravenú 7/24 počas
celého roka!

Dobre vidíš, milá @ erikao je to mixer! Pretože som lenivý
„škrabať“ sviečkovicu podľa profesionálov, tak som sa „ponížil“ na
jej mechanickú predprípravu”! Rád budem, ak dáš verejnosti na
známosť, ako si uspela s týmto rcp zo svojej KK!

Ja len dúfam, @ manek 380 kamarát vzácny z mnou milovanej
Moravienky, že si to do utorka v zdraví vydržal a potom si si
„zgustol“! želám Ti úspešné dni a teším sa na Tvoje ďalšie rcp!

Ďakujem Ti za koment i za radu, @ radox1 priateľ milý; aj ja zo
začiatku „pulzujem“ a krátko dokončím na „plno“!

Želám Vám všetkým dobrú chuť a Tebe, milá @ daguska
príjemnú prácu! Rád som prispel k spomienkam a taktiež som
svoje deti, 46 a 41, naučil pripravovať aj túto špecialitu!

Každý máme svoje chute, vážený @ abdul a ja sa nedivím ani tej
Tvojej! Polom/Grand (aj ja sa môžem mýliť) bol oproti, cez ulicu,
keď si sa postavil na schody chrbátom do stanice „stupňovito“
vľavo asi 100 m.

… iba malá poznámka, milá @ erikao = radox1 sa Ti „nevyfarbil“,
lebo sip red radax1 nedala @ bez medzery!!!

Vidno, že sme na rozdiel od „pupočných šnúr“, spojení
spoločnými chuťami a chúťkami, @ kimlo kamarát vzácny zo
Záhoria (duchovia sú už suchí ako „peper“ a Tvoja adresa =
cicho!!!) Sójovku ani ja nemusím, ale tak som si to vžil na jar
1964! … nemám problém pri budúcom maškrtení „sójovku“
vynechať!

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
Mily nas Franto @szrac s akou dychtivostou som citala tvoje basnicke odozvy na chvalu tvojeho ? neviem ktoreho receptu. Mam malo casu citat vsetky recepty, tak prepac.
Pacia sa mi tvoje vsetky recepty ktore som kedy citala, tvoje "podanie" opovedi na vsetko a obdivujem taktiez tvoju lasku k rodnej hrude.
Pozdravujem do Des Moines z North West.
sovka62
A vieš, že mňa si napašmal tak, že ho budeme mať dnes? Tomu sa nedá odolať, ak si naň spomenieš, alebo ti ho niekto pripomenie, musíš ho v krátkom čase dostať, inak by si nebol spokojný.
pusta
milý@sracz - ferikém drágám, pri tvojich receptíkoch, komentíkoch, odpovediach ,vždy pookrejem, od srdca sa rozosmejem, vdačne zaspomínam na dobroty a krásny čas z mladosti, veľa sa naučím od teba, vždy vieš ako pohladiť dušu i srdce, správne povzbudiť a dodať chuť do dalších dní, lebo je v tvojich milých slovách láska a úcta, krásna poézia - vdaka ti za to všetko :-)))))
prajem Tebe a tvojej milej rodinke nádherný čas adventný a spokojné šťastné Vianoce a chuť do života v dobrom zdravíčku Vám všetkým v Iowe :-)
perla61
milý@sracz ,poznám Ťa len z Varechy , ale tak si mi prirástol k srdcu,že mám pocit akoby som Ťa poznala celý život.Ďakujem za krásne slová ďakujem,že vôbec existuješ a ďakujem, že si tu medzi nami.Vždy sa teším na Tvoje príspevky. Želám Tebe a Tvojej rodine krásne a požehnané Vianoce.
hannah22
milý @sracz , posielam pozdrav tam do dialky a želám celej tvojej rodine , všetkým na Vareche a celému svetu pekné a požehnané Vianočné sviatky.... nech sa všetci pri dobrom zdravíčku zas stretneme takto na nete aj v budúcom roku a navzájom si budeme držat palec pri varení a dalšom našom snažení..... :))