Rôzne

Poďakovanie váženej a ctenej obci Varecha.sk # X+10

sracz - fotkasracz, 23. februára 2013

Pani ZIMA je tohoto roku akási nestála a vrtkavá a naviac narobila obrovskú šarapatu ľuďom po celej únii! Dokonca aj v takých štátoch na juhu, kde sneh nevideli a mráz necítili už dlhé desaťročia. Tak bolo aj tu v Des Moines Iowa tento týždeň! Začalo to slniečkom, teploty nad nulou, odišli aj zvyšky snehu a … naraz „dzig, buch, bác“ – v lokálnej TV vystrašený „rosničiak“ redneck (toho spoznávate podľa toho, že na kúpalisku ho vidíte celého „cmarového“ iba krk má červený), zahlásil snehovú búrku a mrazy! Tak aj bolo! Už v utorok popoludní sa obloha zatiahla na sivo, vietor zosílnil až na víchricový stupeň (podobne ako u nás doma, keď zo správ sa dozvedáme: na celom území Slovenska jasno a teplo, v košickej kotline mierny severný vietor – he-he) a začal poletovať sneh. Ráno sme sa zobudili do viac ako 30 cm snehovej prikrývky. Ja som statočne odpratával sneh a v zápätí mi ho pluhy opäť nahadzovali na chodník. Nuž a potom „vybuchla“ aj internetova sieť až do včerajšieho večera! Môj rcp na kuraciu pečeň v nalešníku na dusenej kapuste, je už medzitým za horami za dolami a tak „hamujem“ tu v diskusii s poďakovaním za Vaše komenty a prejavy Vašej pozornosti a priazne!

Ďakujem @violetacamorova - si jednička aj v komentovaní!!! Ako vravievala zlatá Helenka Růžičková, B. P. : Každá dieta je prevít a navíc nezdravá! -:)))

Uznaj @ancicka milá, že na názve vôbec nezáleží! Hlavne, že nám chutí! Ďakujem Ti a pozdravujem mestečko pod Spišskou Kapitulou!

Veru tak @frezia68 milá si mi aj Ty, no zabúdaš na košické prislovko “ csunya a ki sovány“ – nie je pekný, kto je chudý!!! Pozri sa na mojich nežných 102÷106!!! Jedno kilo krajšie druhého! He_he!!!

Vyprobuj milá @anina6 – dušo moja a ňebudzeš banovac!!! Ďakujem aj za želanie!

Chutilo a veľmi! Už si na tento rcp zvykli tak, že si nemôžem dovoliť odbočiť z už ochutnaného! Dokonca aj náš údený oštiepok je reklamovaný, keď ho v prípade núdze nahradím domácim tvrdým syrom! Nuž čo, už som „čaje“ z Iowy rozmaznal, tak musím niesť následky! Určite si pochutnáš aj Ty, ak vyskúšaš moju nalešníkovú kombináciu! Ďakujem Ti @klaura milá kamarátka!

Verím Ti @gordonko kamarát! Neváhaj a zmajstruj! Dobrú chuť!

Netráp sa Ty iba pozeraním milá @msulejova a hybaj do šplhania! Ďakujem aj Tebe!

Som presvedčený, že Tvoja reputácia opäť v bónusoch narastie @helca103 – poznám Tvoju kuchyňu, aj Tvoje postupy, veľa som ich už vyskúšal – bars fajne a šmačne – takže viem čo hovorím!!! Ďakujem Ti za vzácne slová – si naozaj milá!

Aj ja sa veľmi rád s nostalgiou vraciam do dôb dávno minulých – k babičkám a dedkom! U nás doma a aj v spriaznených rodinách (dokonca aj u susedov a známych) sa vždy varievalo s úctou k tradíciám! Som rád vážená a milá @marcy - že Ti aj môj rcp pomohol k návratu do detských čias! Ďakujem!

Potešenie je aj na mojej strane milá @jody – presne o tu tu medzi nami ide – robiť, aj jedlom, radosť jeden druhému! Teším sa na bársktorý z Tvojich 1 000 rcp na pečeň v plackách! Ďakujem Ti a prajem všetko dobré v okolí Tvojej kuchyne!

@radost naša kucháročka, od Varechy sa chvály dočká! Nalešniky aj ten Tvoj ľúbi, za ne Ti aj “lásku” sľúbi! Pri nej sa aj v zime hýbeš a naviac si na svoje prideš!

Ďakujem a držím všetko, čo sa len držať dá, do Tvojej skorej roboty, milá @toginko – s horčicou hurááá k dobrotám … !

Slovensko naše, od východu na západ aj zo severu na juh, je jedna obrovská zásobáreň gurmánskych, kuchyňských, gazdiniackych, … názvov, pomenovaní, rcp, chutí, vôní, lahôdok, mňamiek a maškŕt. Na vlastné oči aj uši som sa presvedčil, že našimi rcp sa nikde vo svete nestratíme a hanbu si neurobíme! Ďakujem @medovnicek – zlatá si!

Ďakujem a želám dobrú chuť aj pri Tvojom stole, @luckaprima – mamka!

Vyskúšaj @pacik – milá, nebudeš ľutovať! Mňa návšteva ani tak veľmi nechválila, ale zato mäamkové papanie veru poriadne a úprimne!

Opäť sa červenám okolo celej hlavy za slová Tvojho uznania milá @izabella929 – pradiem blahom! Pečeň všetkého druhu je možné predpripraviť týmto spôsobom. Určite budeš spokojná aj Ty, aj Tvoji “stravníci” a spolustolovníci!

„Ľigaľi jak kačka nokerľe“ a ani nestačili rozprávať! Veľmi im chutilo a už som získal predobjednávku aj na budúce návštevy! Plnotučná horčica, liptovská zvlášť, robí s pečeňou, ale aj s iným mäskom zázraky! Ďakujem milá @hannah22 a zo srdca rád opätujem pozdravy aj ku nám d o m o v !!!


Všetkým Vám buď srdečná veľká vďaka a teším sa opäť na Varecha.sk. Dozdziveňa!

@zareaguj


Diskusia k téme

pacik
Aj my sa tešíme milý @sracz , friško zasa uvar niečo dobrého :-)
hannah22
dakujem za pozdrav.... potešil, nasnežilo aj u nás a v košickej kotline, ale hrozím sa predpovedí má byt až +10 stupnov, aby sme neplávali..... tešme sa na jar a slniečko.... : ))