Rôzne

Poďakovanie váženej a ctenej obci Varecha.sk # X+9

sracz - fotkasracz, 15. januára 2013

Postoj chvíľa, si tak krásna ……! Nuž, nič sa nedá robiť! Čas letí ako „utrhnutý z reťaze, či namydlený blesk“! Moje posledné dva rcp sú už ďaleko, ďalekóóó! Dnes som dokončil odpovede na ich komenty, ale pre istotu ich skopírujem aj do Diskusie, aby som sa Vám všetkým úprimne poďakoval za mile slová i za Vašu námahu.

a.) Koláč s kiwi a so stratenou mrveničkou

*Máme spoločné chute milá a šikovná @kajusiqq – krajanka „zos daľekoho vihodu“ - takto som ich pripravoval po prvýraz, lebo neboli biele slivky. Ďakujem Ti za koment a želám vrtkú varešku!
*Ďakujem za pekné slová i ohodnonie milá @izabella929 – s @kajusiqq sme už traja do mariáša; máš pravdu, aj ja som objavil novú chuť kiwi zapečeného v hĺbke koláčika!!!
*Milé, ako vždy u Teba, @helca103 – vzácna priateľka!!! Hej – a ďakujem Ti aj za známkovú hodnotu!
*Srdečná vďaka za obšírny komentár @honestka – si veľmi milá a citlivá duša. Na moje odozvy v komentároch mi neostáva čas. Aj teraz som si ho ukradol, lebo ma čaká ďalšia práca okolo domu, domácnosti a naviac, mám rozpracované (už dlhšiu dobu) ďalšie rcp na Varecha.sk – ale ja sa polepším – sľubujem a napíšem. Darmo, čas nezastavíš a ako raz bol múdro povedal Majster Jan Werich, ŽIVOT JE JEDEN Z NEJTĚŽSÍCH!!!
*Pozdravujem do Prešova, perly dolného Šariša, milá @frezia68 – vzácna kamaláska! Ďakujem za hrejivé slová i za úsudok a „posudok“! Návšteva rcp nevypýtala, lebo tunajšie ženy, manželky, … sú, vlastne nemajú čas na pečenie! A vanilínový cukor Dr. Oetkera mám vďaka priateľom na Slovensku, zo Slovenska!
*Jáááááááj, veď ma už toľko „nešperkuj“ @soncya milá, lebo sa naozaj budem červenať! Ale zato mi to dobre padlo! Si pozorná a aj Tebe želám krásne, usmievavé a úspešné dni!

b.) Domáci chlebík XI-15-2012 – po mojom, s batátom

*Ďakujem @tornadolue – za Krása <3 (???) – Tebe posielam ***>1!!!
*Veľmi pekne ďakujem milá @danielas – si veľmi pozorná. Pod týmto rcp som prijal, s úctou a potešeím, veľa vinšov k mojemu jubileu. Musím však dať veci di poriadku. Narodeniny som mal už 15. novembra minulého roku, preto aj ten dátum v pomenovaní rcp! *Máš krásne predstavy a ešte krajšie chute milá @klaura – kamaláska z domova na druhej strane oceánu. Ďakujem za pozdrav, ktorý veľmi rád opätujem .!
*Aj Tebe buď velikánske ďakujem @izabella929 – milá a vzácna, za ocenenie!!!
*Vážim si, a vysoko, Tvoje ohodnotenie milá @miamia – len nech mi čas dovolí, hneď sa pustím do písania!
*Hlboká vďaka a úcta, milá @havino – pamätám sa na vynikajúcu chuť chlebíkov aj zo Žiliny a okolitého regiónu. Vydržať! Čas mi neúprosne kope do zad … nej časti tela. Rád by som, ale nestíham!
*Ďakujem Ti, milá @turistka aj za Tvoje spomienky. Podobne sa asi robilo v pekárniach na celom Slovensku. Ja som mal tú výhodu, že starší brat môjho otca, strýko Berco alias Bercibáči, vyučený za pekára v Sabinove (ešte za tzv. 1. republiky) pracoval v spomínanej košickej pekárni na Južnej triede, predtým Trieda SA, oproti OD Astória (na mieste bývalých samopalníckych kasární). Tak som využíval toto privilégium a na upečenie chlebíka som si počkal. Hrdo som ho ťahal po Skladnej domov a keď bol puknutý, tak som ho aj načal. Fantastická chuť, ešte tepléhpo domáceho chlebíka! Otec ma za to moje maškrtenie pravidelne vyhrešil, ale pred odchodom „na nebeské výšiny, či do večných lovísk“ sa mi stihol vyspovedať, že to preto, lebo na prasknutý „pukeľ“ sa tešil práve on najviac!
*Ďakujem za blahoželanie milá @violetacamorova – naši rodičia a prarodičia mali zaužívané postupy pri varení a pečení, chlieb – dar Boží – si ctili a vážili nadovšetko!
*Vážená a milá @marijanka712 – ďakujem Ti, veľmi pekne, za komentár i za ohodnotenie. Od Teba si to zvlášť vážim, lebo vyváraš a vypekáš kuchyňu Gemera. Mám veľmi rád túto časť Slovenska a srdečných ľudí v ňom. Viažu ma k nemu nádherné spomienky, zvlášť Slavošovce (od jesene 1979 až po rok 1989 som učil a cvičil tamojších pyrotechnikov, ale aj Rožňavu, Revúcu, Štítnik, Hrádok, …….! A chlieb sa na Gemeri vždy piekol dobrý a s láskou. Tvoj rcp na Chlieb náš každodenný z 1/1/2012 mám už dávno uložený, naštudovaný i overený „Príma s 1*** finom és a nagyon jó“ a nielen ten; pečivko_pletienky od našej Táničky @cistinka som už taktiež napiekol a nafotil, neviem však vkladať foto do diskusií ani do zážitkov, takže naše Slovenské raňajky tu v Des Moines Iowa sú často realizované. Ďakujem aj za prianie, ktoré veľmi radi úprimne, zo srdca, opätujemE!
*Ďakujem aj Tebe milá @helca103 – za Tvoje „ružové okuliare“ – tak neváhaj, sadni na mašinku a poď ku nám, ja Ti veľmi rád napečiem i navarím!
*Vďaka za milé privítanie, ohodnotenie i za prianie milá @medulienka122 – dobre mi to padlo; dušičku mám ako v páperí mojej babičky Lady Ann!
*… a ešte veľa pozdravov Gemerčanke do Prešova. Tvoje šikovné ruky poznám a želám Ti milá @frezia68 – vzácna priateľka moja, aby Ti aj naďalej dobre a šikovne slúžili! Áno, múka 7 obilí je už namiešaná, je to výborná zostava pre pečenie chlebíka doma, žiaľ klasická hladká chlebová múka tu už taká dobrá nie je. Keby bola, tak finálny výrobok by bol ešte lepší!!! …. a kdo neumí, tlačí kočárek! :-) :-) :-) Až na veky!
*Máš pravdu a nádherné spomienky na chlebík z Barce milá @joel – ja už som pýtal rcp od bývalého starostu obce, Lacka Buľka, ale starí majstri sú už tam, hore, na Nebesiach a mladí, či noví receptúru nepoznajú! Ďakujem Ti za želanie, potešila si ma!
*Presne tak! Ako čítam Tvoje slová, viem si predstaviť aj Tvoju lásku k chlebíku milá @pacik – maznanie sa s prípravou chlebíka mi doslova spôsobuje rozkoš; nemám problém kúpiť si domácu pekárničku, ale to by som si odtrhol potešenie od rúk! Ručná práca je najlepšia! Aj Tebe zo srdca rád ďakujem za prianie!
*Dokážem si živo predstaviť Tvoju radosť a vďačnosť Tvojich najbližších za Tvoju super domácu kuchyňu, milá Hanička Dušička @honestka – pravdu rečieš, domáce a hlavne to naše Slovenské, je najsamlepšejšie a najsamchutnejšie! Podľa dvoch komentov som mal vidieť Tvoj chlebík, ale žiaľ foto sa mi nezobrazilo, iba značka jednosmernej cestnej premávky – prečo?
*Nuž čo Ti mám povedať @jerica – vážená a milá priateľka? Ďakujem za pochvalu a aj Tebe želám krásnu prácu v kuchyni! Žiaľ u mňa sa chlebík @honestka nedá otvoriť, takže som ho ani nevidel. Potešenie, aj pre budúcu spoluprácu, je na mojej strane!
*Ďakujem za krásne prianie milá @hannah22 – neváhaj, upeč, pokoštuj a nezabudni sa pochváliť, ako chutí ten môj v mojich rodných Košiciach, pod Šibenou horou v Bazmeg City!
*Srdečne ďakujem a pozdravujem do CA milú Seredanku @jarunka – nielen farbu, ale naviac aj chuť! Chlebík od @honestka sa ani mne nezobrazil, asi mi ho ukáže na Skype!
*Veľmi pekne ďakujem aj Tebe, milá @medovnicek – a s prácou v našichj kuchyniach sa určite budeme predstavovať na našej Varecha.sk jeden druhému! Už sa teším, lebo „narichtovaného“ mám toho dosť!
*Veľmi si ma potešila svojim prianim @radost – si naozaj milá!
*Ďakujem a naozaj sa teším na našu spoluprácu, ako aj Tvoje i Vaše komenty, odozvy @havino – Bobinka, milá si a ja si nesmierne vážim Tvoje úprimné slová, rozohrievajúce moju dušičku!

Ešte raz Vám všetkým na Varecha.sk v Novom roku 2013, úprimne, zo srdca, želám pevné zdravie, silné nervy, rodinnú pohodu, životný optimizmus a spokojnosť v práci i pri nachádzaní duševnej rovnováhy, ako aj veľa usmievavých, úprimných a dobroprajných ľudí okolo Vás!

@zareaguj


Diskusia k téme

klaura
Ferko, je to od teba pekné, že sa nám takto venuješ ... každej zvlášť odpovieš na jej komentár ... veľmi si to vážime ...
Pozdravujem teba aj tvoju milú manželku ... má doma poklad ... ale to ona určite vie už dávno ... :)
helca103
ďakujem veľmi pekne za to ako sa vieš krásne ,,odmeniť" za komentáre k receptom. Aj tebe a tvojej úžasnej manželke v Novom roku len to dobré a krásne. Keby sa to dalo asi by si Ťa nejdena z nás naklonovala


pacik
jéj, to je milé, ďakujem aj za seba :-)
violetacamorova
Si velmi mily, ze si si napriek vsetkym povinnostiam nasiel cas takto pekne okomentovat a podakovat vsetkym. Nech sa ti dari za velkou mlakou....