Rôzne

Poďakovanie váženej a ctenej obci Varecha.sk # X+5

sracz - fotkasracz, 21. júla 2012

Milí priatelia! Neostáva mi nič iné, ako využiť možnosti diskusných príspevkov na našej domácej stránke a vyjadriť úctu všetkým Vám, ktorí ste okomentovali môj rcp „Hrianky s vyšperkovanými ... Nušta 90“. Reagovať na Vaše slová pod týmto rcp už zo známych dôvodov nebudem. Ale keď ste si dali námahu Vy, z mojej strany by bolo maximálne netaktné, ak by som nereagoval na Vaše aktivity.

@3sandra3 – áno, naša Nušta, moja druhá mamka, bola nádherná žena. Nielen vizážou, ale – a to hlavne – i dušou a srdcom. Poznali sme sa od 1. januára 1964, keď jej išlo na 42 a obom nám chýba. A veľmi! V našej dvojici sme boli vlastne traja, pretože to nebola „len obyčajná svokra“! @letisia – máš pravdu. Aj o našej mamke_Nušte, aj o jaderníkoch. Mám odskúšaných niekoľko variantov ich využitia, nielen pod mäsá, mäsové mafinky, do leča, ale aj na niekoľko raňajkových rcp. Postupne ich Vám predstavím. @honestka – tak, tak – restované jaderníky paprík, s neodolateľnou a neodškriepiteľnou vôňou slovenského oštiepku, to je rajská vôňa pre naše nosy, nebíčko v našich papuľkách a mäkkúčke blaho v našich bruškách. @medulienka122 – jaderníky v receptúrach mojej kuchyne majú nezastúpiteľné miesto. Ale po pravde, prvenstvo v originalite ich využívania nepatrí mne, ale milej pani Blaženiakovej, vynikajúcej PANI KUCHÁRKE VZK Vojenskej leteckej akadémie v Košiciach, ktorej som v rokoch 1991 ÷ 1999 mal tú česť byť kvestorom. @izabella929 – za vynikajúcu chuť ručím vlastnou hlavou; rozhodne však vyskúšaj – neoľutuješ. Najvýhodnejšie je to vtedy, keď zaváraš lečo na zimu do špajze. Pre štvorčlennú rodinku ich potrebuješ aspoň za kopcovitý tanier. A keď máš dospievajúce deti, hlavne synov, tak to sa – duša moja – nedovaríš! @matata1 – odpovedala si si sama – a milo! Ak varíš rada a hlavne máš pre koho, tak aj poézia má miesto v Tvojej kuchyni. @abdul – ani nie tak kúzelník, ako černošsko_škótsko-židovská kombinácia. Nerád plýtvam surovinami a všetko, čo sa len dá, musím uvariť a ochutnať! @zdezda – ako vravieval Paľko Mikulík, nech mu dá Pán Boh večnú slávu, aj tak še da i tak še da! @michsamant – neváhaj a vyskúšaj! @gittka – ako som sa už vyspovedal Medulienke122, nevymyslel som to ja, iba som obohatil variabilitu ich využitia. @jody – ďakujem a vítaj na palube plnej „srdiečok“_jaderníkov z paprík! A na oplátku ja Ti dávam hore všetkých päť palcov, aj ten bez nechta! @medovnicek – ďakujem Ti za ohodnotenie i Za postreh! Si milé dievča s dobrou dušou! @tatranocka – ďakujem za oznámkovanie a z môjho rcp si vyber iba to, čo potrebuješ, aby si svojim stravníkom predložila tanier plný voňavej dobroty! @irenaw – som rád, že som aj ja obohatil Tvoje poznanie a verím, že už aj Ty budeš jaderníky používať vo svojich hrncoch a panviciach. @45678 – vďaka za potvrdenie mojich skúseností; aj ja používam jaderníky z paprík v obmenách, o ktorých sa zmieňuješ. Kľudne spracuj rcp so svojimi skúsenosťami a variantmi a pridaj ich na naše stránky.

Všetkým Vám buď ešte raz velikánske ĎAKUJEM! Dúfam len, že som nikoho nevynechal a na nikoho nezabudol. Teším sa na ďalšie Vaše i svoje príspevky na Varecha.sk_u nás DOMA!

@zareaguj


Diskusia k téme

medulienka122
och, sracz, až sa mi srdce rozbúchalo, keď si spomenul Vojenskú leteckú akadémiu. Ja stará koza ešte stále s nostalgiou spomínam na svoje 2veľké lásky z tejto akadémie, len práve spred 20 rokov, ako si tam bol ty. Končili okolo roku 1973 a jeden z nich to dotiahol do ďaleko, vysokoooo..Len nemôžem takto verejne menovať, však vieš prečo:-)). A ešte si spomínal, že ste bývali na Barčianskej 32, my na 60, preto si neviem spomenúť na Bulharov. My sme boli rovno pod Šibenou horou, skoro oproti škole. Na terajších Železníkoch sa pásli ovce, kravy, pestovala sa pšenica , v zime sme sa sánkovali dole Školskou ulicou. Moje deti mi to nechcú veriť, že to bol vtedy koniec "sveta", čiže mesta. Bolo to krásne, už je to fuč! Ale to nič, aj tak sú to krásne spomienky. Všetko dobré ti prajem!
izabella929
@sracz ,a tvojej hlavy by bola veľkáá škoda.-)) ano máš pravdu veľmi rada varím, pečiem a zaváram..aj poznám veľmi dobre prablematiku dospievajúceho syna..) keď sa naobeduje a vstane od stola a poďho natrieť si 2 krajce chleba ,jeden s maslom a lekvárom a druhý s masťou a cibuľou....prajem ti veľmi krásny víkend.-)))
marcy
s Tebou je to vždy " spanilá jízda " :o)
medulienka122
nedá mi, aby som sa nevyjadrila ešte k jednému tvojmu krásnemu vyznaniu, že Nušta je tvoja druhá mamka, môj muž ani po 35 rokoch moju mamku nenazval nikdy mama, ani otca otec, aj keď si to verabože zaslúžili, vedˇ iných rodičov ani t.č. nemal /t.j.celý čas/, boli stále len nagyi a nagyapa,... až sa to dobre číta, že sú aj vďační zaťovia ...