Varenie

Otázka

an3da - fotkaan3da, 27. júla 2014

Dcéra mi doniesla zo Slovenska dve konzervy salka. Dá sa konzumovať aj priamo z konzervy alebo sa musí povariť?

@zareaguj


Diskusia k téme

7 komentáre k článku
Salko je kondenzované sladené mlieko, ktoré sa dá použiť aj priamo z plechovice (do krémov,alebo riediť). Tu na Vareche sa často používa Salko vo forme karamelu, čiže plechovicu salka treba variť 1,5 - 2 hodiny v hrnci vo vode a tak získaš chutný karamel . Vyšlahaním s maslom máš perfektný krém do torty alebo zákuskov.
Keď to nerobí problém, je lepšie preložiť to kondenzované mlieko do zaváracej fľaše s uzáverom, lebo sa to tak rýchlo neskonzumuje, a lepšie vydrží,keď je v uzatvorenej fľaši, a nenaberie "pachy" z chladničky.Výborná je aj do kávy.

Pridaj komentár do diskusie: