Otázka

an3da - fotkaan3da 27. júla 2014 o 10:03

Dcéra mi doniesla zo Slovenska dve konzervy salka. Dá sa konzumovať aj priamo z konzervy alebo sa musí povariť?

@zareaguj


7 odpovedí:
  • používateľ nemá avatartothka 27. júla 2014 o 13:25

    Salko je kondenzované sladené mlieko, ktoré sa dá použiť aj priamo z plechovice (do krémov,alebo riediť). Tu na Vareche sa často používa Salko vo forme karamelu, čiže plechovicu salka treba variť 1,5 - 2 hodiny v hrnci vo vode a tak získaš chutný karamel . Vyšlahaním s maslom máš perfektný krém do torty alebo zákuskov.
    @zareaguj
     1x an3da
  • abdul - fotkaabdul 27. júla 2014 o 13:32

    Ako deti sme sladké Salko vyjedali rovno z plechovky.
    @zareaguj
     1x an3da
  • an3da - fotkaan3da 27. júla 2014 o 14:57

    Dˇakujem, @tothka , bude to snickers - torta alebo tyčinky, alebo rafaelo guľočky...
    @zareaguj
  • rulik - fotkarulik 27. júla 2014 o 17:55

    v kuchte stačí na 50minút
    @zareaguj
     2x an3da, anka246
  • gubics - fotkagubics 28. júla 2014 o 15:01

    Keď to nerobí problém, je lepšie preložiť to kondenzované mlieko do zaváracej fľaše s uzáverom, lebo sa to tak rýchlo neskonzumuje, a lepšie vydrží,keď je v uzatvorenej fľaši, a nenaberie "pachy" z chladničky.Výborná je aj do kávy.
    @zareaguj
  • jaka90 - fotkajaka90 18. septembra 2015 o 17:30

    Rafaelo gulky sú perfektne zo salkom :) iba pridat kokos a su velmi dobre :) :)
    @zareaguj
  • an3da - fotkaan3da 18. septembra 2015 o 20:37

    @jaka90 dakujem, škoda že dnes salko už nemam, skúsim si ho urobiť sama podla receptu z Varechy.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist