Rôzne

Kto to ví, odpoví,

pivonka - fotkapivonka, 7. mája 2011

Diskusia k téme

arasidka


Putoval pán Boh po svete a pomáhal ľuďom. Ako tak išiel zašiel na púšť a stretol černocha ako plače pri aute. Tak sa ho pýta : " A Tebe čo sa stalo?!" a černoch na to : " Ale pokazilo sa mi auto a veziem stravu pre celú moju rodinu a ako teraz dojdem domov?"

" Neboj sa nič ja som pán Boh ja ti pomôžem!" . A o chvíľu už auto štartovalo! Černoch celý šťastný sa pomodlil, poďakoval a uháňal domov.



Pán boh putoval ďalej a zašiel do Ruska. Tam pred chatrčou plakal skoro zamrznutý Rus. Tak sa ho pýta : " A Tebe čo sa stalo?" " Ale zlodeji mi včera pokradli drevo a mrznem aj s celou mojou rodinou!" odvetil Rus.

" Neboj sa nič ja som pán Boh ja Ti pomôžem!" A zrazu bolo pred chatrčou plno dreva! Rus sa poďakoval, pomodlil a zakúril!



Pán boh putoval ďalej a zablúdil Na Slovensko priamo do Bratislavy! A tam v priekope plače chlapec v hokejovom drese. Pán Boh sa ho pýta: A Tebe čo sa stalo? Neplač ja Ti pomôžem ja som pán Boh!". A chlapec na to : " Ale v piatok hráme s Českom hokej a potrebujeme vyhrať!"

I sadol si pán Boh k chlapcovi a začali plakať spolu!
arasidka
a načo by to vymazávala, mne sa to zdalo celkom úsmevné, spomenula som si na prastarú pesničku z doby kamennej.... a neodolala som tento krásny vtip mi práve prišiel emailom.
pivonka
Ahoj, Arašidka! Vďaka za vtip. Keď som včera videla to nadšenie divákov v hale pred zápasom, tiež mi bolo smutno. Dajako som tušila, že výnimka sa nekoná. A čo sa týka mojej témy, chcela som nastoliť jeden môj problém pri pečení, uviesť ho trošku vtipne, ale škriatok zaúradoval a moju diskusiu zverejnil skôr, ako som nastolila problém. :-(( Tak preto.
hubata
Už ho nemaž, lebo by si aj nás vymazala: tak si tu trošku pohovieme na hovníku (vraj je to tak spisovne - hovník je od slova hovieť)........
arasidka
jáááj, tie bodkovné? Tie mám na pracovný týždeň, v sobotu chodím v týchto.
pivonka
Tak neviem, hneď zahorúca som poslala redakcii mejl. Či to vymaže, neviem. Aj ja sledujem, koľkými peknými čižmičkami disponuje Arašidka.
hubata
Božinku, až ma myklo od závisti, určite boli nekresťansky drahé! Niekedy si ťa počkám pred kostolom keď sa v nich pôjdeš pomodliť .... chichichi !
arasidka
to vieš, nekúpiš si? Hlavne keď sa ti hodia suprovo ku kŕčovým žilám, fajnovo to dokopy pasuje.
hubata
No vidíš a @pivonka nás chcela zmazať. @arasidka mala včera len jeden gumák taký čierno-bielo bodkovaný, teraz už má na dve nohy a keď nás bude čítať tak sa tu objaví ako gumáková stonožka ......
janger
No toto je dobra diskusia :-))). Taka ozaj 'k teme' ;-)))).
arasidka
Janger, treba si občas odpočinúť aj od šporáka. Ja dnes fachčím v kuchyni, pračka mi perie, polievka z kuracích drobkov sa už dovarila a teraz vyvrím moju mrveničku do nej a kuracie kúsky mäska nakrájané na malé rezančeky orestujem a pridám šampiony a bude k tomu ryža. Syn pracuje - nedeľa-nenedeľa - ak ho ľudia volajú, ide masírovať a pes tu na mňa prosebne pozerá, kedy s ním pôjdem von, a muž odišiel autom do mesta nakúpiť minerálky, a vonku je zamračene a včera bolo bez mráčka. A bolia ma obe kolená, a mamina len čo vstala a naraňajkovala sa, zapila lieky a už znvu spí,spí,spí....sily jej ubúda každým dňom. Ako vidíš, na zábavu mi veľa času nezostáva, tak prečo si neurobiť trošku pauzu?
Aj policajt v službe občas zmení tému a zdvihne pohľad od paragrafov... aj kuchár si občas pri varení zašpásuje... aj... aj... No a keď už k téme, tak využívam túto a odkazujem tým, ktorí sa tešili, že sa stretneme v Bratislave na tých slávnych hodoch , na ktoré som sa tak tešila. Už som si aj nakúpila arašídky v šupách, že si navlečiem arašídkový náhrdelník, aby bolo "jasno", a vidíš, život to otočil iným smerom. Cez víkend máme oslavy - Rubínová svadba - a to uznáte, že to nie je len taká sranda. Deti sa na to tešia, prispôsobili si voľno , no čo už. Tešila som sa nesmierne, priala som si, aby bolo pekné počasie. No a navrch ešte k tomu, pricestovať do Bratislavy v momente, keď vrcholia MS, to je dosť náročné na parkovanie a vôbec - na presun mestom. To by sme zvládli, ale... Musím počkať , možno na rok bude situácia priaznivejšia.
arasidka
jaj, aj by som bola zabudla, keď nedeľa, tak v sviatočnom, no ne?
aroooo
aby to bolo aj k téme a farebne zladené s gumákmi,dajte k tomu recept napr.na nejaký čučoriedkový krém....ha,ha... ale už k "téme": ten hokej,nepísala som pri jeho začiatku len aby sme v hanbe nezostali?....
pivonka
Aká som bola mrzutá, keď zaúradoval škriatok a ako sa všetko na dobré obrátilo. Veselá, uvoľnená debata, pohoda, klid a tabáček... :-))
arasidka
čučoriedkový krem - recept neviem, ale určite sa nájde niekto, kto je múdrejší ako ja!
janger
@arasidka , ved ja som to myslela uplne pozitivne :-))). Praveze sa mi to velmi paci, ze clovek nieco omylom zacne a vznikne z toho nieco uplne ine...No a 'rubinova' svadba (este aj ten rubin tu pasuje farbou :-))))), to je kolke vyrocie? A tie cizmicky mas tiez krasne :-), Ja mam len take obycajne, zelene...
arasidka
Janger, rubínová svadba - to je 4O. výročie. l5. 5. o pol štvrtej poobede, keď hodiny budú odbíjať práve mojích 59. rokov!!! Nedávno sme si pripomenuli našu striebornú svadbu po 25. rokoch, pozreli sme si aj hodinový záznam z videa, a tam nás upútala gratulácia sesternice a jej manžela: A prajeme vám ďalších šťastných dvadsaťpäť...! Ani sme sa nenazdali a l5 už máme od tej doby za nami. Neuveriteľné, ako to preletelo. Idem tento týždeň vybrať moje svadobné šaty, trošku ich preluftujem, zavesím na vešiak a nech sa vnučky kochajú :))
A čižmy? Keď chcem, môžem ich mať aj sto!!!!Len som lenivá furt nejaké na gúgli hľadať:)))))))))))))))))))))))) To boli tipy pre Hubárku, keď už ide na tie "výberové skúšky" do TV Markíza do relácie Farma.
janger
@arasidka , tak to si sa mladucka vydavala. Krasne vyrocie! 40 rokov spolu...A tie svadobne saty este oblecies :-)))?
vladkaku
... ty kokšo, to budem dívať... v TV (teraz kúzlim úsmev), ja rátam, že koľko som už vydatá...tuším "len" 20, tak obdivujem Teba - mladá duchom - to sa mi páči - a prajem všetuúúúčko super na oslave - najmä zdravíčko a ten Tvoj uhol pohľadu nech je pre nás stále vzorom, pekný mamičkovský deň :-)
pivonka
@arasidka , to je krásne výročie! Nech sa vám oslava vydarí a želám veľa šťastia do ďalších rokov manželstva!
evanaaa
...amfora je když - a ďalej si už ani za pána nespomeniem, len viem, že jej nejaký mladík vyznal lásku "koncem února-únor bíly pole síli ", ale mi máme máj , chladný máj, v stodole raj, len aby. Aj u nás bolo z rána zamračené a mňa bolí ľavé koleno a na druhý rok aj ja slávim rubínovú, ale ak by som prirátala aj ten prvý sobáš, tak ju mám už za sebou. Moja vnučka sa tiež vydávala v deň svojich narodenín, 30. apríla, predtýždňom a budem prababkou ( héé).
Opravte mi hrubku - my máme, nie mi !
mariaklara
@arasidka , môžem sa pripojiť do debaty aj ja ? Nech mi nik nepovie, že tu na vareche nás všetkých niečo spolu nespája ( myslím okrem varenia ). Pred 54 rokmi 15.5. o pol štvrtej som uzrela svetlo sveta, 29. 5. bude tiež nejaký ten rok, čo sme spolu s mojím manželom.( O rok to bude, ak dožijeme 35 r. ) To bude aké výročie, ani neviem. Ak vieš @arasidka alebo @pivonka , ako tie výročia idú po sebe, mohla by si ich napísať. Možno by to aj viacerí chceli vedieť. Ďakujem ! A aby som nezabudla, želám Tebe aj Tvojej polovičke všetko najlepšie, prežite ešte veľa krásnych spoločných slnečných dní ! ŽIVIJÓÓÓ !!!
arasidka

1. výročie bavlnené
2. výročie papierové
3. výročie kožené
4. výročie kvetinové alebo ovocné
5. výročie drevené
6. výročie železné
7. výročie vlnené
8. výročie bronzové
9. výročie medené alebo hlinené
10. výročie cínové
11. výročie oceľové
12. výročie hodvábne a batistové
13. výročie krajkové
14. výročie slonovinové
15. výročie krištáľové
20. výročie porcelánové
25. výročie strieborná svadba
30. výročie perlové
35. výročie korálové
40. výročie rubínové
45. výročie zafírové
50. výročie zlatá svadba
55. výročie smaragdové
60. výročie diamantové
70. výročie platinové
arasidka
no a ak sa dožijem platinovej, tak vás všetky pozvem na gulášpárty :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
arasidka
janger, môj životný príbeh je veľmi zaujímavý, už som o tom písala viackrát ale inde. Tak v skratke. Moja mama mala kamarátku od plienok. Bývali vedľa seba, sedeli v jednej lavici v škole a mám to zachytené aj na dobovej fotografii z tých čias, ona sa potom vydala skôr ako moja mama a život ich rozdelil.Občas, keď som ju na ulici stretla, mama sa s ňou pozdravila , prehodili pár slov a to bolo všetko. Ako sme rástli, vedela som, že keď sme sa presťahovali do centra mestečka, oni bývali o ulicu ďalej a vedela som, že tá teta má dvoch synov tesne po roku oboch májových. Mala som vtedy 12 rokov a vždy, keď som chalanov videla hrať na dvore futbal, alebo aj hokej v zime na ľade, ktorý si sami urobili na ihrisku, pokukávala somjedným očkom na toho mladšieho. Ale on ma nikdy nevidel, ani si ma nevšimol, bože - veď on už bol chlap, mal 16 rokov. Potom sa mi stratil zo života a ja som naňho zabudla. Len raz, keď boli skoro už letné prázdniny a ja som mala čosi po sedemnástke, prišla moja sesternička k nám, ktorá už mala priateľa, veď už bola "veľká", mala devätnásť!!!:)) A povedala mojej mame, či nemôžem ísť s nimi von, lebo jej kamarátovi prišiel na dovolenku z Čiech dobrý kámoš a chceli by ísť na amfiteáter a ja aby som išla s nimi. Keď som sa spýtala, že kde sú, povedala mi, že obaja čakajú vonku na ulici pod oknom. Opatrne som nazrela dolu oknom a z ničoho nič som skríkla:Sa zbláááááznim, veď to je on!" Mama sa zľakla a spýtala sa," kto". A ja som jej povedala, že predsa jeden z tých dvoch synov jej kamarátky z detstva. No a tak som sa s ním zoznámila naozaj - de facto - de jure. A môj sen sa mi splnil , o dva roky som si vzala za manžela moju tajnú lásku ešte z detských čias.
A hoci sme sa denno-denne hrali na jednom ihrisku, môj dzedko dodnes tvrdí, že prvýkrát ma videl až v ten deň, keď sme išli na amfiteáter. Apropo - hrali film: Smrť v červenom jaguári.
Takže, keď sme sa pochytili, dostala som vždy úsmevnú odpoveď:Cicho buc, máš čo si scela"
hubata
@arasidka krásne zoznámenie, potom krásna svadba, šťastní mladomanželia a dnes ..... šťastní staromanželia. Taký je kolotoč života, mame ubývajú sily ale nie je opustená, odstrčená, naučila si deti aj vnukov aby mali k nej úctu. Keď budeš v jej veku vrátia ti to deti a vnúčatá, lebo tak to videli u teba. Takto by mala rodina vyzerať: v chorobe, starobe pomáhať tým ktorí sú na to odkázaní.

A len tak mimochodom takto vychované deti a vnuci istotne neutýrajú ani zvieratko - ako sa to teraz často stáva.
mariaklara
@arasidka , ďakujem. Takže to budeme mať korálové. Milý je tvoj mini životný príbeh. A už je to .....dsať rokov.
baculata
Takže v auguste máme tiež korálové výročie, ale to snád ani nie je pravda, že je to už tolko rokov. Každé zoznámenie je jeden príbeh, v našom prípade išlo len o náhodu náhod, ktorá vyšla.
janger
@arasidka , aky pekny pribeh :-). Asi to tak malo byt. Taka laska na zivot! A teraz ste uz krasnych 40 rokov spolu...A este vam tych spolocnych rokov prajem strasne moc. Aby ste sa ozaj dozili aj tej platinovej svadby. My sme teraz medzi striebornou a perlovou...Je to krasne, ak to ludom dlho vydrzi...Ja som vzdy taka dojata, ak vidim niekde starsi parik, ozaj uz takeho deduska s babickou, ako sa spolu vedu... a s laskou na seba pozeraju, tak to mi az slzy idu do oci....To by som kazdemu dopriala :-).
arasidka
no veď heeej..... nuž ale občas sa i také stáva, že mu plná zlosti poviem:Dzedo, any nevíš, jaké máš ščascí, že vidly nepatrá do kuchyny!!!"
A on mi na to odpoví:*Len sa neondzi, bapko, já ci nečo povím, povím ci to já!" A ja už viem, čo zazneje - jeho obľúbená fráza , ktorá sa stala mottom nášho manželstva:"A víš čo ci já povím, babo? Dooooobre si sa ty vydala!"
elekra
@arasidka , Smrť s červenom jaguári! To je film mojej mladosti a prvých lások, bozkov v kine.... Ak som ho nevidela 10 krát tak ani raz. Ja som čakateľka na rubínové výročie.