Rôzne

Hľadám recept na pravý znojemský nálev na uhorky

chvalinka - bez fotkychvalinka, 6. apríla 2015

Ahojte varecháči :),chcela by som Vás poprosiť o pomoc.Asi pred 2 rokmi sem dal nejaký pán recept na výborný tzv.pravý Znojemský nálev na uhorky.Nemá ho niekto z Vás ? Bol fakt výborný,len som ho stratila :( Za odpovede vopred ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

jozka2
Ja mam vraj pravy znojemsky nalev na uhorky z JakTak.cz,je tam vela dobrych receptov a jeden aj ten nalev medzi nimi.
klukodvody
Kolegyňky a kolegové něco jsem napsal do druhé diskuze tak abych se neopakoval jestli chcete ,koukněte tam .
jozka2
klukdovody,snad by mozno bolo velmi vitane aj od dlasich varechacov ak by si tento recept pridalpod svojim nikom z dovodu,ze tam si ho kazdy najde aj pocase,ale ak sa bude po nom po case niekto zhanat tazko ho najde tu.Dufan,ze to vnie je velka zataz na teba.Vdaka
mamamagda
Neviem či je pravý Znojemský, ale mám to pod takým názvom. Na 0,7dcl pohár: 1dcl octu, 2 PL cukru, 1 ČL soli, bobkový list, 2-3 KS celého korenia, horčicové semeno a dolejem vodou.
viera1
Znojemský macerát a bzenecký ocot zaručia chuť,ktorá sa priblíži znojemským uhorkám.Ale samozrejme to závisí ešte od mnohých ďalších vecí (sorta uhoriek,dĺžka a teplota sterilizácie atď).Na ten ocot pozor vždy,na trhu je aj syntetický ocot (nie kvasný liehový) a ten spôsobí,že uhorky zošednú,zmäknú a môžte ich vyhodiť.
chvalinka
Ďakujem Vám pekne za odpovede.Nie,ešte mi nerastú p.Rulik,ale keď budú,ja sa sem už nedostanem :)
certica47
@Dr (6.4.2015 19:45)

viem ze je to reakcia po dvoch rokoch, no neda mi poradit : ja som minuly rok objavila v predajni zeleniny hotovy znojemsky nalev na uhorky, je to 1l flasa, ktora sa zriedi 2 litrami vody a su uzasne :-)