Varenie

Držme palce austrálčanom - varecháčom aj tým ostatným

tizian1cat - fotkatizian1cat, 2. februára 2011

Na austrálsky Queensland sa valí najhorší cyklón, aký tam vôbec registrovali. Po záplavách ich už len nájazd kobyliek a žaby z neba môžu prekvapiť. V´daka Vareche viem, že sú tam aj moji kamaráti, ktorých som síce osobne nikdy nespoznala, ale to nevadí, spája nás spoločná láska k dobrému jedlu a naša Varecha. Okolo jednej nášho času im to má začať, myslím, že mnohí z nás na Vareche si na vás spomenieme a budeme držat palce, aby ste to v zdraví prežili!!!

@zareaguj


Diskusia k téme

bazulienka
Je mi ľúto nielen našich kamarátov z varechy,ale všetkých ľudí ktorí tam bývajú.Budem im držať palce aby ich to obišlo.Nedávno ich vyplávilo ,teraz im môže zobrať strechu nad hlavou.Nech ich Pánboh ochraňuje...........
jezibabka1
no a už som v obraze !!! @2010 a všetci, ktorí ste v týchto končinách , myslím na vás a prajem vám, aby to rýchlo prešlo hlavne bez ujmy na zdraví!
evusik
ako povedala @tizian1cat - aj keď je to na opačnom konci sveta a my si môžeme povedať: chvalabohu, že to nie je u nás aj tak sa nás to dotýka, pretože viem že tam žijú ľudia s ktorými komunikujem takmer denno-denne aj keď sa osobne nepoznáme .... myslím na Vás a držím palce.... dúfam že sa ozvete, že ste v poriadku :-)
2010
ako fuka nevieme ??? stanicu odfukllo. ake su vlny nevieme merac prekotilo meral 18 metrov.
babav
Hroza co i len pomysliet , nie este zazit :-((( . Priroda je k vam tento rok velmi kruta ! Dufame ,ze vas to najhorsie nepostihne !
tizian1cat
zatial som nasla, ze fuka 220km/h a v nárazoch 270 ale silnie ako ide k pobreziu. Sup,sup do bunkru, lebo vas odfukne a kto nas bude provokovat bohovskymi receptami. Tehlu do vacku a drzte sa!!!
cinkla
Myslienkami som tiez pri Vas. Kiez by sa to tam u Vas rychlo a dobre skoncilo.
hubata
Keď budete môcť tak sa nám ozvite, aby sme boli spokojní, že ste aspoň v zdraví prežili !!! Držíme vám palce a dúfame že ste v poriadku.
tizian1cat
Posledné správy boli, ze strhlo strechu z jedného evakuacného centra, popod dvere sa im dovnútra valí voda a 90.000 domov bez elektriny. Sedime si doma v teple, frfleme nad banalitami a nemáme ani predstavu, ako niektorí ludia strasne trpia...asi vypnem to CNN, lebo idu na mna depresie...@2010 dúfam, ze to prezijete...v zdraví...
babidka
veruze myslim na vsetkych australcanov a dufam , ze sa nic strasne nestane ...Drzim palce . Na druhej strane - na USA sa vali velka burka a tak moji pribuzni a znami robia zasoby a chystaju sa na poriadnu "melu" ... dufam , ze to skoro vsetko skonci a vseci vyvaznu zivi a zdravi !!!
honestka
Velmi sucitim.
= Babidka, mas pravdu vo vychodnej Canade a NY su velke fujavice - kalamita v pravom slova zmysle.
neviem, ci za to oteplovanie by sa nemala vizat Nobelka spat, kedze ludia, ktori uz pred 15 rokmi predpovedali, ze naopak - pride doba studena neboli pripusteni k mediam...
palokuchki
Vsetkych vas pozdravujem. My sme v poriadku, byvame 2500km od Tully, mesto ktore bolo najviac zasiahnute. Ste zlati ze na nas myslite. Ja tiez lutujem tych ludi co to tam museli prezit. Druhykrat za sebou mat take pohromy. @tizian1cat spominala si tie kobylky. Mesto ktore je od nas 120km lezi v pasme kde je momentalne velmi vela kobyliek. Ked tam ideme a zachyti nas ich nalet tak potom niekedy musime hned zastavit a umyt si predne okno, lebo neni nic vidiet. No ale potom doma umyt auto je poriadna fuska.
2010
Tiez vsetkych pozdravujem, stastie v nestasti, ze cyklon zmenil smer nie silu a "pristal" v menej obyvanej oblasti ,ale kde chudakom polnohospodarom zrovnal vsetko so zemou.
kuchticka
@2010 , som rada, ze ste tu hrozu prezili. Myslela som na vas vsetkych. U nas v TV tiez ukazovali niektore zabery ako to mostrum vsetko nici. Prezerala som si i tie fotky co si pridal.
tizian1cat
aspon ste ziví, co som pozerala, nie su hlasené obete na zivotoch. Tie obrazky vyzerajú príserne. A tie banánovníkové polia!!! Trochu mi to pripomenulo Tatry, kde z lesa zostal len sem tam nejaký kýpet. Dúfam, ze teraz uz vám príroda dá chvílu pokoj!!!
evusik
pozerala som na YouTube obrázky....besnenie živlov... proti prírode sme takí maličkí .... ešte šťastie že boli (pravdepodobne) len materiálne škody... veľa šťastia všetkým :-)
lucylee
ešteže to dopadlo takto, som veľmi rada, že všetci sú živí
tinca
strašné nemôžem to ani pozerať, držte sa všetci!!
anjelikmoj
neviem ci je to trest ale je to hroza uz nech sa to neopakuje aspon ze ludia ostaly usetreny ty sa nedaju nahradit