Cuketa v chladničke

denitadenita 2. septembra 2019 o 18:38

Zdravím všetkých,

chcela som sa opýtať, mám už vyše 2 týždňov pol cukety v chladničke a urobila by som z nej placky, vyzerá aj vonia úplne nezávadne, ale predsa len sa trochu obávam, skladuje niekto cuketu v chladničke a vie mi poradiť? ďakujeem

@zareaguj


9 odpovedí:
  • leaela - fotkaleaela 4. septembra 2019 o 20:05

    @radost (3.9.2019 11:51)

    Cau @radost moja......
    Napisem Ti to sem.....
    Aaaaach mamka....nepoznam este tu bolest,ale casto na to myslim a viem,ze ten den bude v mojom zivote urcite najtazsi......
    Prijmi aj odomna sustrast......
    Objal by som Ta..... :(((((
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarradost 4. septembra 2019 o 09:18

    @evelynba (4.9.2019 08:43)

    uhorky-zberám z hriadky-niekedy horké..čítala som-že to robí nepravidelná zálievka-dlho sucho..
    vlani som tiež mala hokkaido do mája v pivnici-nebolo horké
    včera som z chladničku použila zvyšok cukine-nebol horký
    asi je to záhada
    prečo
    :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarevelynba 4. septembra 2019 o 08:43

    @radost (3.9.2019 11:52)

    No neviem, možno máš pravdu, už tu boli diskusie o horkosti, že či mladé - staré, veľké - malé, také či onaké, mne sa to zatiaľ vždy potvrdilo, že keď spotrebujem čerstvé, nikdy nie sú horké, keď ich dlhšie skladujem, sú horké takmer vždy.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkecupicek 3. septembra 2019 o 17:21

    Podľa rád odborníkov, by bolo dobré neskladovať potraviny v chladničke do nekonečna, ale včas ich upraviť iným spôsobom. Je možné ich postrúhať a zamraziť a aj z takejto mrazenej zeleniny sú napr. placky výborné. Mala som tekvicu Hokaido v skleníku na semeno odloženú až do mája a potvora nechcela zhniť. Tak som ju násilím rozštvrtila a dužina v nej bola vskutku
    nádherná. Použila som ju na prívarok a všetci si pochutili. Možno preto, že nevedeli čo jedli?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarradost 3. septembra 2019 o 11:52

    @evelynba (3.9.2019 08:39)

    myslím-že horkosť má inú príčinu..
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarradost 3. septembra 2019 o 11:51

    ja mám muškátovú tekvicu v pivnici-panelákovej-odvlani-robím pokus..stále ok..
    v chladničke držím dlho-kým nespracujem..
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmirop 3. septembra 2019 o 10:56

    Cukety mam bezne v chladnicke, pouzivam dokial sa nepokazia (nezacnu hnit), pokial su v kondicii, vsetko ok.
    @zareaguj
     1x farbuska
  • používateľ nemá avatarevelynba 3. septembra 2019 o 08:39

    Ak je na pohľad o.k., nehnije, nezmenila štruktúru na vatovitú, mala by sa dať použiť. Ale pozor! Mám žiaľ opakovanú skúsenosť (stáva sa mi, že pri toľkej krásnej zelenine na trhu neodolám a nakúpim viac, než stihneme spotrebovať :-((( ), že cukety, baklažány, tekvice, uhorky, ak sa nespotrebujú hneď čerstvé, pri dlhšom skladovaní horknú. Takže treba vyskúšať, buď priamo ochutnať, alebo nakrájať aspoň trochu z nej a posoliť a potom ochutnať šťavu.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatartomeska 2. septembra 2019 o 22:23

    Moja suseda má cuketu v pivnici až do jari , tak pár dní v chladničke jej neuškodí, ak nemekne , kludne zpracuj.
    @zareaguj
     1x farbuska


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist