Kuchyňa a vybavenie

Čo nové do kuchyne

silvia16 - fotkasilvia16, 30. októbra 2021

Konečne som ukecala manžela na novú kuchyňu. Pozrela som si zopár inspiračných videí, prešla sa
po pár obchodoch s kuchynskými linkami a šlo sa na plánovanie. Kuchyňu mám podľa svojich predstáv a konečne si užívam varenie v nej. Kto sa teší so mnou?
Moja najobľúbenejšia vec na mojej novej kuchyni je moje umývadlo s kohútikom a vyťahovací stôl. A tretie polička s nádobami na potraviny, do ktorej sa zmestí toho ojojoj. Čo máte najradšej vo vašej kuchyni?

@zareaguj


Diskusia k téme

silvia16
Ak by sa niekomu hodilo pre inspiraciu, tak sa podelim s vami s mojimi ideami na zorganizovanie mojej novej kuchyne:


tomeska
Ja ti to prajem z celého srdca a fakt ma teší, že si si vybavila kuchyňu podl'a seba. Len tíško závidím, ak máš aspň polovicu z toho, čo je vo videu. . Mne sa podarilo donútit' syna k tomu, že mi miesto dvierok a políc urobil v linke šuplíky. Je to k nezaplateniu(tie šuple). A teraz mám problém so šporákom- chudák už má cez 20 rokov a chce na odpočinok.Šporák plyn štrajkuje, trúba elektrika,šlape perfektne . Tak teraz premýšlam, vymýšlam, kombinujem, čo miesto neho. Suma ,ktorú som si na to určila, bude nakoniec asi 3 x vyššia. Lebo... ked' už, tak už... Syna mám šikovného, ale vidím, že by ma pár krát tresol po hlave, čo si tolko vymýšlam. Vo videu som našla jednu dobrú inšpiráciu. Kupujem pre psa konzervy a mám hodne plechoviek a neviem ,čo s nimi, Prišla som na to, že na ne pasuje plastové viečko ako na 3 l flašu, tak na jar pomalujem a v špajzi bude zas o trochu viac poriadku. Vd'aka za video. A ešte na koniec- nech nie som ako spisovatel- mrzí ma , že som poriadne neprešmejdila a nevyužila Aliexp... Bolo tam hodne vecí ,čo by spríjemnili čas v kuchyni. ( za lacno) . Tak milá Silvi, prajem Ti samé pekné zážitky v kuchyni.
silvia16
@tomeska (30.10.2021 23:31)

Tomeska. Dakujem. Tá kuchyňa vo videu je ta moja nová kuchyňa, takže áno všekté veci v nej mám a som tak veľmi rada. Veľmi sa jej teším, tiež som sa na ňu tešila dlhé roky ;-).

A vari syn pomôže aj zo sporákom. Na ten treba radšej viac než menej, nech zase slúži ďaľšie roky, aj keď tie nové už nikdy nebudú slúžiť toľko ako tie staršie.

Ja som mala raz plynový sporák, ale v rúre sa mi nič nedalo upiecť. Už by som to nikdy nechcela. Mám oveľa radšej elektrickú rúru. Dakujem za pridanie komantára.
tomeska
No tak to Ti nezávidím tíško, ale velmi nahlas. Prepáč , zmiatlo ma ,že sa vo videu nehovorí slovensky ale inou rečou. Neviem kde si vo svete, ale na SK alebo ČR také ""vecičky ""sú asi málo dostupné . Alebo neviem hladat'. A moj syn dnes vyriešil moje dilema so šporákom. Mami . dostaneš na vánoce 4 plechy do trouby. A je vymalováno, ako sa povie. Moj problém je velkost' novej trúby a starých plechov,ktoré tam nevojdú a nechcem ich vyhodit' ..
altyn
Nič v zlom, ale predtým si nemala umývadlo s kohútikom? Mala si bez kohútika, alebo bez umývadla? Ja len že sa z neho tak tešíš... Prajem ti veľa potešenia z novej kuchyne a hlavne veľa trpezlivosti keď budeš z tretej poličky vyťahovať to, čo máš naspodku... Ale inak máš tam veľa nových vychytávok. Užívaj si ju! :-)))
1x mirop
mamec
@tomeska (31.10.2021 20:17)
Keď sme prerábali kuchyňu, tak som behala po obchodoch s centimetrom a premeriavala rúry, lebo som zistila, že mnohé síce majú veľký objem, ale hodne malé plechy. Keďže som chcela používať moje staré (zdedené po mame, ešte zo sporáka na uhlie), tak som sa dosť nahľadala. Nakoniec som kúpila Electrolux, tam sú plechy ešte väčšie.
silvia16
@tomeska (31.10.2021 20:17)

Ja žijem v Londýne, Anglicku, ale na Slovensku už určite majú veľa týchto vecí. Bola som cez leto a v zopár obchodoch a kúpila som mamine tu poličku na pokrývky a mali tam už veľmi veľa podobných vecičiek aj krásnych.
silvia16
@altyn (31.10.2021 22:03)

Ahoj jasne že som mala umývadlo aj kohútik, ale obyčajný. Asi ste nevideli moje video aký mám teraz ;-).
afataga
Ja budem asi za protivu, ale neda mi. Jedine, co sa mi paci, je bateria a ta magneticka tabula s polickami.
Ona na prvy pohlad je ta kuchyna pekna, ale podla mna dost neprakticka. Dres by nemal byt tesne pri stene, umyvacka tam nie je? Na odkladanie umyteho riadu je malo miesta. Ta doska na dres mi pride, ze len zavadzia. Ten kavovar, ci ako to mam nazvat na kapsule je dost neekologicky, vezmi si, kolko zbytocneho plastu vyhodis. Podla mna je lepsi automat na kavu, kupis kilo kavy a mas na dlhsie vystarane, to uz nehovorim o chuti akoze kavy 3v1 a pod., nechapem, ako to moze niekomu chutit. No ale co je podla mna najhorsie, to bude v jednom kuse utieranie prachu, mas vela veci vonku na linke. Nic v zlom, ale ked ta prestane bavit ho utierat, spomen si na mna. No a tiez neviem, ako dlho ta bude bavit dosypavat potraviny do tych doz a preliepat nalepky. Tymto som ti nechcela pokazit radost z novej kuchyne, uzivaj si ju, ale aj tak si myslim, ze casom niektore veci zmenis.
bugout
Ten magnetický panel/stena alebo ako to nazvať vyzerá fakt super. Zaujal ma aj ten stôl v šuflíku, akurát by som si nebol istý jeho stabilitou, keby mal nejakú vyklopnú nohu/nohy bolo by to super.
afataga
@silvia16 (1.11.2021 11:10)

U nas nic nesmrdi, skus vyvetrat :-).
Len som napisala svoj nazor, to snad nie je zakazane.
silvia16
@bugout (1.11.2021 11:08)

Ďakujem. Tiež som rozmýšľala nad tou nohou ale je to naozaj silný systém a udrží to dosť kíl aj bez tej nohy. Ďakujem za pekný komentár.
tomeska
Silvia,nič si nerob z negativnzých komentov, však je to len na tebe ,ako a čím si vylepšíš kuchyňu. Ja mám švagra stolára,ktorý robí pekný nábytok, no ak niečo chcem, tak mi všetko popsuje. I ked' to čo chcem mám 10 x zmerané , pokombinované, ako by som to chcela ,mohla .... Vždy má na vec iný názor a len ten jeho je správny, . No aj tak si nakoniec urobím podla seba. Pripomienky vypočujem, zhodnotím . I teraz s tým šporákom. Takže všetko s úsmevom. Ale myslím, že nikto nechce poradit' špatne. ale podla seba,čo komu vyhovuje.
tomeska
@mamec (1.11.2021 10:13)

Ďakujem za tip, zajtra idem so synom do DATARTU(elektro na Morave) , a budem vyberat'. Kreditka zaplače. So švagrom by revala 3 dny.
zolik
@silvia16
Ja som si Tvoje video vcera pozrela komplet cele. Z obsahu a Tvojho komentu som pochopila, ze ta kuchyna je dost mala. Mas tam niekolko dobrych vychytavok a aj svojich vlastnych kreativnych napadov. Mne sa to paci. Osobne si myslim, ze to co popisovali Varechaci vyssie ako neprakticke je skor nutne riesenie vzhladom na obmedzeny ulozny priestor.
Byvanie v centre Londyna aj s malou kuchynou ma svoje caro. Nech sa Ti v novej kuchyni dobre vari a vyborne pecie. Pozdravujem 😊
silvia16
@tomeska (1.11.2021 23:13)

Jej. Teším sa s tebou. Dúfam, že dačo pekne nájdeš a potešiš seba aj svoju kuchyňu ;-). Daj vedieť
1x zolik
silvia16
@zolik (1.11.2021 23:45)

Áno presne tak! Kuchyňu mam veľmi malú, takze na výber som veľa nemala a musela som všetko kompaktné. Veľmi rada by som mala umývačku riadu aj viacej miesta na odkladanie pri umývadle ale steny som nevedela posunúť haha. Voda na umývadlo a odpad bola v rohu tak bez veľkého prerábania som musela nechať umývadlo v rohu, ale stále si myslím, že mne tam celkom vyhovuje. Ďakujem za pochopenie.
1x zolik
2010
@silvia16
Pekne spravene, vela ludi si neuvedomuje o co tazsie je prerabat malu kuchynu vo velkomeste.
Pred nedavnom som presiel cez to, synova kuchyna v Parizi, plus stare mesto, tocite schody, stvrte poschodie bez vytahu, vsetky steny krive a bez parkovania na ulici.
silvia16
@2010 (2.11.2021 19:28)

Áno áno. Presne je to tak vo veľkomestách. Malé kuchyne. Práve preto podľa mojej starej s pár polička mi som s touto spokojná.
1x zolik
45678
@silvia16 (3.11.2021 16:38)

Aj ja sa pripájam k tým,čo Ti prajú,nie vždy sa dajú zrealizovať naše predstavy.Raz nepustí priestor,inokedy financie a hlavne možnosti vyhovieť každému:-) Teraz sa tešíš,že sa Ti splnil sen a postupne budeš prispôsobovať Tvojim potrebám.Ked je človek klady,uprednostňuje estetiku,skúsenejší praktickosť.Chapem,čo písala @afataga , tiež som dospela k tomu,že chcem mať všetko schované a veľa veci som odpratala,nielen z kuchyne. Nepripúšťaj si veľmi negatívne pripomienky, nenechaj si narušiť radosť,ktorú si si urobila zariadením vysnívanej kuchyne.Prajem Tí úprimne,veľa kuchárskych nápadov ,aby ste si v zdraví všetky chutné jedlá s manželom užili.Nezabudni,láska ide aj cez žalúdok:-)
sovka62
Teším sa s tebou. Aj ja by som rada vymenila svoju kuchyňu, ktorá už slúži 16-ty rok, lenže vo veku 74 rokov sa mi do toho akosi nechce. Ale keď vidím tie nové vychytávky, napr. hlboké zásuvky namiesto mojich spodných skriniek, výsuvnú policu, kde presne vidieť čo kde je,, srdce mi za nimi plače. Lebo s boľavých chrbtom vyberať niečo od zadnej strany spodnej police veru nie je žiadny med.
Na druhej strane sa mi veľmi dobre udržuje, keďže mám aj špajzu, na linke mám len pár vecí, robot (príliš ťažký na to, aby som odkladala), kávovovar, ktorý sa používa niekoľkokrát denne, krájač a hotovo. Takže tá kuchyňa asi dožije so mnou....
tomeska
Tak dnes padlo posledné rozhodnutie vo výbere šporáku. Na internetu som preskúmala aspoň stovku , ktorý aké má prednosti, zadnosti a čo ja viem ,čo všetko, čo by sa mi vošlo do mojich predstáv a do kreditky. Nakoniec to vyhralo Gorenje s otočným grilom. Akurát neviem, či to budem krútit' ja alebo nejaký elektomotorek. Klasika 50 cm, 2 plechy a rošt v balení. horkovzduch, teleskop. vysúvacia lišta na plech, čistenie eco clean. ..... biely. a prijatelná liatinová mriežka z dvoch častí. Objednano, potvrdeno. dodávka v pondelok 8.11. cena 7500 Kč. Kreditka prežila s úsmevom. Ale taký postreh: Je fakt treba šmejdit¨po obchodoch, a nebrat' hned¨v prvom ,čo sa mi páči. . V datartu bol sporák 8999kc, a ten istý v okay 10900. Troch velká rozdiel, nie???? No a teraz si možem zase vymýšlat' na mojho synátora d'alšiu opravu. Ale až na jar,.....
zolik
@tomeska (4.11.2021 21:28)
Super! Tesim sa s Tebou. Mas pravdu, pri takychto investiciach to chce aj investovat cas na sirsi prieskum trhu. Ja mam s Gorenje velmi dobre skusenosti. S novym sporakom sa s plnym nasadenim mozes vrhnut do adventneho a vianocneho pecenia. Prajem Ti od 8.11. vela radosti s novym „Sporhetom“ !

sovka62
Máš pravdu, naozaj sa oplatí venovať čas pátraniu na internete. Mne sa tiež už viac razy oplatilo, napr. chladnička, pračka, sušička, umývačka, indukčná varná doska, to všetko prešlo takýmto výberom.
Ha, teraz to vyzerá, že mám pod tridsať a zariaďujem si prvý byt.... Vôbec nie, do domu sme sťahovali pred vyše pätnástimi rokmi a vtedy boli všetky spotrebiče nové. Žiaľ, za posledné tri roky asi na ne prišiel nejaký mor, lebo jeden po druhom vypadávali a museli sa nahradiť novými. Z pôvodných ešte funguje rúra zn. Fagor, len aby som to nezakríkla...
Tak nech ti sporák slúži k spokojnosti a nech sa ti na ňom daria samé dobré jedlá.
haji
@sovka62 (5.11.2021 12:36)
To je právě ono, pořizované všechno nové zaráz. Už to potkalo plno lidí. Kolegyně v práci byla na mrtvici, bo to šlo k zemi jedno za druhým jako kuželky. Kromě jiného, každý spotřebič má v sobě "kurvítko" a když se trefí stejná řada, je vystaráno. Někoho to nepotká. Znám lidi, kteří mění spotřebiče každou chvíli - za vyšší level spotřeby energie, desing apod. Na to musí být jak povaha, tak bohatá kasa.
silvia16
@tomeska (4.11.2021 21:28)

Som rada, že ste našli pec s ktorou ste spokojná. Prajem veľa dlhých rokov.
dvorka
@sovka62 (4.11.2021 15:23)

Škoda, že nektorí ľudia na dôchodku si povedia, že už dožijú s tým, čo majú. Moja mamka to tiež hovorila a nedala si povedať, aby sme jej namiesto jej spodných skriniek s poličkami kúpili šuflíkové skrinky. Jediné čo sa nám podarilo bola umývačka riadu, ktorú presadila moja švagriná a to mala mamka vtedy len 70 rokov. Teraz má bezmála 90 a nie raz si vzdychne, že ako rada by prijala tie šuflíky. A keď už ide na realizáciu, že mám všetko pomerané a kuchynský nábytok vybratý, obaja rodičia sa postavia proti. Škoda.
2010
pred par mesiacmi sme isli vymienat varnu dosku, ale tym ze varime casto cinu tak som chcel aby doska mala wok, podla recenzii sme si vybrali drahu nemecku dosku ( bola vyhodnotenu ako super ), ale nastastie v obchode pri kupe nas predavac upozornil na take tri male loga... ze sa na nej nedaju pouzivat , tazke hrnce ani wok na silno, tak sme skoncili s lacnejsou ktora ma ine sklo a wok sa da pouzivat na silno a tiez tazke hrnce...


bugout
@2010 (12.11.2021 13:59) Ahoj, mám jednu otázočku ohľadom tohto wok horáku. Niekde som čítalo, že väčšina týchto domácich aj tak nemá požadovaný výkon. Že je to ako tie hydromasážne sprchovacie kúty čo nemajú kompresor, ale spoliehajú sa len na tlak vody... Že je to len taká reklamná pasca. Nikto z môjho okolia tento väčší horák nemá a ak ja má nerieši natoľko Čínu, že by to vedel zhodnotiť. A na teba veru dám.
2x haji a 2010
haji
@2010 (12.11.2021 14:00)
Zajímavé info, netušila jsem, že taková vymoženost existuje. Díky za rozšíření obzorů.
Mně by bohatě stačilo, kdyby můj nový sporák měl horní desku uspořádanou jako byla stará. Dnes mám velký hořák "logicky" vpravo dole a za ním střední hořáky, které se používají na vaření skoro nejvíc. Ruky mám vytahané jako opice a opálené /když nedejbože vařím i na velkém hořáku/ nejen oblečení, ale i části těla. Výrobci a designeři mají různé libůstky...
2010
ked som tento kupoval tak si tam dakdo pochvaloval ze wok je super 20mj / h, az mu to roztopilo ovladaci gombik... takze po pravde nikdy som ho uplne na plne pecky nevyskusal lebo zena nadava, ze kdo bude to prskanie po kuchyni upratovat. Kupil som aj novy poulicny co je vonku na terase 30mj/h, a tam si mozem prskat a roztapat wok kolko chcem.



1x haji
tomeska
Moji milí Varecháči, rok s rokom sa zišiel a ja mám konečne nainštalovaný nový šporák. Stál celý rok za závesom na chodbe a ja už premýšlala,že ho predám. ""Lebo""" moj syn mal tolko inej práce, že na mňa nebol čas. Ono totiž nešlo len o ten šporák. Zmyslela som si vymenit' kuchynskú dosku,lebo stará akosi chátrala- ona totiž nebola doska na kuch linku, ale na iné použitie. No a ked' sa bude menit' doska, tak už to chce aj nový drez. Hodne hodín som strávila hladaním,porovnáváním, dostupnost'ou, ... až som konečne našla . Lenže to by som nebola ja ,keby to malo byt' jednoducho a raz dva, ako sa povie. Drez chcem osadit' pod kuch. dosku , nie z vrchu. No a moj syn nie je na to odborník, tak zhánal kdekoho, kto by mu poradil (medzi známými), a vačšina ho odradzovala od toho., včetne mojho švagra stolára, tak sa to vlečie do nekonečna. A ja neústupne na tom trvám. Tak sme aspoň vymenili sporák. Ostatné mám slúbené na Vianoce. ( dúfam, že tohoročné . ????????????????.)
A prečo píšem?. No v návode na používanie peč.rúry som narazila na vetu, kde je uvedeno, že sa nedoporučuje používat' nerezové plechy. To by ma totiž pekne naštvalo, lebo ich mám rozne velkosti asi 6-7 ks. Najde sa niekto kto poradí, čo s tým???
Vopred d'akujem, M-
bugout
@tomeska (4.12.2022 19:39)
Stále nejako neviem prečo píšeš. Čo by si s tým chcela? Počuť, že odporúčania od výrobcu si, nevšímaj?
tomeska
@bugout (4.12.2022 19:50)
Tak za prvé: slúbila som. že ak budem mat' sporák v prevádzke, tak napíšem.- Stalo sa . Po druhé: ak si niečím nie som istá, nerobí mi problém urobit' zo seba hlúpu a opýtat' sa. Myslela som, či má niekto dobré alebo špatné skúsenosti.( mysleno s nerez plechmi) Rúra je s ventilátorom a to sa asi pečie trochu ináč, než klasika. A tak, ako sa varí v hrncoch smalt, nerez, neprilnavé, medené..... tak to platí i pre plechy a nádoby na pečenie.
A len tak medzi nami, čítat' "" odporúčania od výrobcu sa mi už pár krát vyplatilo"" .