Rôzne

Bezlepková diéta:ľanová múka,ryžová,amarantová...

milena29 - bez fotkymilena29, 28. mája 2014

Dobrý deň!
Hľadala som na nete recepty,kde sa pri pečení bzl chlebíka a pečiva na doplnenie tej základnej bezlepkovej muky/Shar,Novalim.../pridáva kvôli výživovej hodnote aj iná,prirodzene bezlepková muka...žiaľ,nenasla som ich veľa,väčšina je len z čisto spomínaných múk.Ak som upiekla napr. len z lanovej,tak chlieb bol dosť hutný a ťažký... Bola by som rada,ak ich niekto používa ako sučasť pečenia pri celiatickom stravovaní,aby sa s nami podelil o recepty.dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

sjuz
@milena29 - ja si pečiem stále bezlepkový chlebík, od oka, ako mám práve náladu:), ale vždy miešam pohánkovú múku, lupinovu, jablčnú vlákninu, konopnú múku...v rúznych pomeroch, a vynikajúce je aj pridať namočenú a rozmixovanú jednozrnku - keďže obshuje lepok, ktorý môžu aj celiatici...dodá chlebíku nadýchanosť a super chuť:)
sjuz
a tiež používam aj tieto zmesi od fy Schar - na tmavy chlieb, svetlý nemám rada. Vždy dám dve tretiny mixu a doplním podľa chut pohánkovou, quinoovou, konopnou...snažím sa nepoužívať veĺmi ryžovú a kukričnú, ktoré tvoria vačšinou základ mixov bezlepkových, pretože tie tiež veľmi zvyšujú glykemický index.
Vo farmárskej tržnici majú úžasné paleo mixy na bezlepkové chleby, tie používam tiež.
sjuz
Ale aj vo farmárskej trznici v BIO obchode.