Varenie

Bábovkový problém

orim35 - bez fotkyorim35, 8. septembra 2017

Pri pečení bábovky a naliatí do formy mi vždy hrozienka a orechy klesnú dole, resp. po otočení bábovky sú vždy hore. Už som skúšal všetky možné rady a nič, stále sú hore. Prosím o radu. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
Skus liat cesto do formy napriklad v troch vrstvach a kazdu posyp orechami alebo hrozienkami, pripadne trochu pozatlacaj menovane do cesta. Rozmiestnenie v babovke je cisto nahodne, nech skusas co skusas. Je to vedecky dokazane.
haji
Rozinky /nebo kandované ovoce/ nemíchat do těsta, ale rovnoměrně posypat na část vlitého těsta. Pak dávat další vrstvu lžící, nezalévat, aby tlak množství těsta netlačil rychle rozinky dolů. Pro jistotu namočené rozinky nechat okapat a před položením na těsto obalit v mouce. Ořechy - ať už nasekané či podrvené neklesají, ty se mohou zamíchat do těsta hned v pohodě - neklesnou. Problém s rozinkami přímo v těstě začne už tím, že liješ masu naráz - a vše těžší /rozinky/ jde zákonitě dřív ven z mísy a následně ke dnu. Určitě to vychytáš, ať se daří!
mariamka
chlap pečie bábovku??! tak to je bomba :) podľa mňa máš hrozienka ťažké, t.j. suché, skús ich na cca pol hod. namočiť, teplá voda, rum... whisky? :) zliať a nechať osušiť, ide aj o hustotu cesta, ako bolo písané, resp. obalenie múkou, ber to ako teóriu, ja bábovky nepečiem, mojim sú suché
dorko
Skus ich obalit jemne v praskovom cukre alebo muke a nasypat navrch na naliate cesto, to by ich malo trochu zbrzdit pri ceste na dno :)
elka333
Hrozienka VZDY obalit v muke pred zamiesanim do cesta.
lianka
Ja sa prikláňam k názoru @ Kukulienky, cesto by malo byť hustejšie a to dosiahneš tým, že miesto oleja dáš maslo prípadne Heru, vtedy hrozienka neklesnú na spodok.
marika9
Ja hrozienka namáčam, nechám trochu obschnúť a zmiešam s trochou múky. Potom ich zamiešam do cesta. Nikdy mi neklesli. Skús.
kecupicek
Ja mám problém vyriešený! Naši nemajú radi hrozienka v ceste, vnúčik keď bol malý ich všetky povyberal, že sú to chrobáky. Strašne sme sa nasmiali.