Bábovkový problém

orim35 - fotkaOrim35 8. septembra 2017 o 13:27

Pri pečení bábovky a naliatí do formy mi vždy hrozienka a orechy klesnú dole, resp. po otočení bábovky sú vždy hore. Už som skúšal všetky možné rady a nič, stále sú hore. Prosím o radu. Ďakujem

9 odpovedí:
  • bubaya - fotkaBubaya 8. septembra 2017 o 13:48

    Skus liat cesto do formy napriklad v troch vrstvach a kazdu posyp orechami alebo hrozienkami, pripadne trochu pozatlacaj menovane do cesta. Rozmiestnenie v babovke je cisto nahodne, nech skusas co skusas. Je to vedecky dokazane.
    @zareaguj
  • kukulienka71 - fotkaKukulienka71 8. septembra 2017 o 13:55

    hustejšie cesto nenechá padnúť na dno, neviem, aké cesto používaš?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 8. septembra 2017 o 14:57

    Rozinky /nebo kandované ovoce/ nemíchat do těsta, ale rovnoměrně posypat na část vlitého těsta. Pak dávat další vrstvu lžící, nezalévat, aby tlak množství těsta netlačil rychle rozinky dolů. Pro jistotu namočené rozinky nechat okapat a před položením na těsto obalit v mouce. Ořechy - ať už nasekané či podrvené neklesají, ty se mohou zamíchat do těsta hned v pohodě - neklesnou. Problém s rozinkami přímo v těstě začne už tím, že liješ masu naráz - a vše těžší /rozinky/ jde zákonitě dřív ven z mísy a následně ke dnu. Určitě to vychytáš, ať se daří!
    @zareaguj
  • mariamka - fotkaMariamka 8. septembra 2017 o 17:36

    chlap pečie bábovku??! tak to je bomba :) podľa mňa máš hrozienka ťažké, t.j. suché, skús ich na cca pol hod. namočiť, teplá voda, rum... whisky? :) zliať a nechať osušiť, ide aj o hustotu cesta, ako bolo písané, resp. obalenie múkou, ber to ako teóriu, ja bábovky nepečiem, mojim sú suché
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarDorko 9. septembra 2017 o 01:46

    Skus ich obalit jemne v praskovom cukre alebo muke a nasypat navrch na naliate cesto, to by ich malo trochu zbrzdit pri ceste na dno :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarElka333 9. septembra 2017 o 03:53

    Hrozienka VZDY obalit v muke pred zamiesanim do cesta.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarLianka 9. septembra 2017 o 20:32

    Ja sa prikláňam k názoru @ Kukulienky, cesto by malo byť hustejšie a to dosiahneš tým, že miesto oleja dáš maslo prípadne Heru, vtedy hrozienka neklesnú na spodok.
    @zareaguj
  • marika9 - fotkaMarika9 9. septembra 2017 o 23:06

    Ja hrozienka namáčam, nechám trochu obschnúť a zmiešam s trochou múky. Potom ich zamiešam do cesta. Nikdy mi neklesli. Skús.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 10. septembra 2017 o 20:01

    Ja mám problém vyriešený! Naši nemajú radi hrozienka v ceste, vnúčik keď bol malý ich všetky povyberal, že sú to chrobáky. Strašne sme sa nasmiali.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist