• Zitar > Zdravá výživa, 7. mája 2010 o 07:14

    Pre enge149

    Enge149 príspevok, ktorý si poslala, pomohol aj mne, pretože mám tiež trochu zvýšenú hladinu cukru. Aj sa snažím dietovať, ale veľmi neviem, čo, ktoré zložky potravín mám, alebo nemám jesť. Ak by si mala trochu času a chuť, ...

  • Evanaaa > Zdravá výživa, 6. mája 2010 o 22:15

    Pre dietárov nič pečené?

    Nedávno mi zistili cukrovku, čo je pre mňa úder pod pás, ja som totiž mala rada (a aj mám)sladkosti, aj keď len nejakú tú tyčinku alebo som si kupovala linecké koliečka či vanilkové rožky, mala som oblúbené jogurty, mrazené výrobky, ap. , no vneposlednom rade aj...

  • Marienka44 > Varenie, 6. mája 2010 o 20:19

    Domáca pekáreň

    Ja som relatívne nová vo Vareche a potrebovala by som radu: Mám domácu pekáreň-darček na Vianoce. Párkrát som piekla chlieb z pripravenych sáčkových zmesi s vylepšením /pridaný uvarený postrúhaný zemiak, pridaný olej z kukuričných klíčkov, pridané semiačka ap. /. Veľmi v rodine chutili.

  • Barus87 > Varenie, 6. mája 2010 o 16:39

    Žiadosť o radu

    Ahojte všetci! Moja polovička ma práve prekvapila strohým oznamom, že sa vracia zo služobnej cesty. samozrejme, že doma nemám nič navareného. Má chuť na nejaké mäsko s omáčkou. Keďže som dnes celý deň vyhľadávala samé sladké vecičky, ktoré by som upiekla cez...

  • Jarco > Rôzne, 6. mája 2010 o 16:27

    Odporúčam jednu anketu (aj Varecha bude voliť :-)

    Zvolebnieva sa. Na Pravda. sk sme pripravili takú napoly vážnu anketu pre voličov. Môžete byť medzi prvými, ktorí sa v ankete otestujú: http://www. pravda. sk/volicomer. asp Dotazník treba vypĺňať seriózne, ale mne pri testovaní vyšiel kuriózny výsledok: Ospravedlňujem sa za túto...

  • Evas13 > Kuchyňa a vybavenie, 6. mája 2010 o 10:30

    Titanové nože

    Pri kúpe titanovej panvice som dostala aj titanový nôž. Môže mi niekto poradiť ako ho brúsiť, ošetrovať a používať. V prospekte som sa toho veľa nedočítala. Je to už druhý nôž čo mám a nerada by som si ich poškodila.

  • Alexdidi > Varenie, 5. mája 2010 o 09:15

    Biftek a steak...

    Keďže nie som odborník, stále mi nie je jasné aký rozdiel je medzi steakom a biftekom?Donedávna som si myslela, že biftek je zo sviečkovice a steak z roštenky, zadného. Potom som však v TV videla odborníka-kuchára robiť steak zo sviečkovice. Alebo je to jedno, ...

  • Babav > Rôzne, 5. mája 2010 o 05:43

    Zaujimavosti o rebarbore.

    Docitala som sa , ze rebarbora pochadza z Ciny a Tibetu, na uzemie Europy sa dostala vdaka arabskym obchodnikom. Pouzivala sa ako liek v cinskom bylinnom liecitelstve, aj ako afrodiziakum. Chut rebarbory je pomerne kysla, hlavne zelene casti rapika. Zapricinuje to vysoky...

  • Barus87 > Varenie, 4. mája 2010 o 15:54

    Pita chlieb

    Ahojte. Hľadám recept na PITA CHLIEB a CESTO NA LASAGNE. Ak by ste mi vedeli poradiť, bola by som vám veľmi povďačná...

  • Turanec > Varenie, 4. mája 2010 o 13:34

    hkbarbie sojova omačka

    Zlatko ja mam jednu prosbu /asi/za mnohe kuch. Keby si niekedy ak budeš mat čas a chut po slovensky a po lopate niečo napisala ako si vybrat soj. omačku ked slovak pride do činskeho obchodu v Blave v tom velkom množstve soj . omačok. Ktore dat do polievky...

  • Aarven > Varenie, 3. mája 2010 o 18:12

    Recept na haruľu

    Kto mi pošle recept na takzvanú "haruľu", ktorú robievala moja babička????

  • Stefani11 > Rôzne, 3. mája 2010 o 09:49

    Rebarbora

    Rebarbora rastie už by sa dala zúžitkovať. Prosím Vás ak má niekto dobrý a jednoduchý recept na rebarborový koláč, prosím napíšte.

  • Marlen > Rôzne, 2. mája 2010 o 17:14

    k názvom jedál - aj na vareche

    tak ako všetko, aj názvy pokrmov podliehajú móde, či vývinu. mám veľmi rád originálne regionálne, či národné jedlá, aj ich názvy. veľmi sa mi páčia aj vtipné názvy jedál. nikdy som si však neobjednal "tajomstvo šéfkuchára". v jedálnych lístkoch to...

  • Turanec > Varenie, 2. mája 2010 o 14:08

    Prosim 2010 alebo hkbarbir

    Prosim Vás milujem jarne zavitky a tak ak môžem tak Vas prosim o recept alebo ako robievate dip v čom si mačate tieto zavitky dakujem Vam obom ak odpišete svoj recept na omačku

  • Hera > Varenie, 1. mája 2010 o 07:44

    Krasne majove rano prajem,

    tak ako dievcence? Boli ste pobozkane pod rozkvitnutou ceresnou? Este nie? tak to rychlo napravte! Ja vam budem tisko zavidiet lebo tu kvitnu tak akurat snezienky a nieco podobne fialkam. Prajem krasny cely mesiac lasky a kedze ta ide cez zaludok tak prajem aby ste ho mali...

  • Forneta > Rôzne, 29. apríla 2010 o 21:32

    Pre Hannah422

    Dobrý deň, pamätáte sa ešte na to, ako ste mali záujem o tie , , Recepty z 2. konca sveta?" Prepáčte ale chcela som vám ich poslať ale stratila som váš e-mail. Boli by ste taká láskavá a napísali by ste mi ho ešte...

  • Tinca > Reštaurácie, 29. apríla 2010 o 18:52

    Nové hviezdy Michelinu.

    Dnes som sa dočítala, že francúzska dedinka Fotjon-couse so 133 obyvateľmi prenikla na francúzske gastronomické nebo. Populárny sprievodca po najlepších reštauráciách Michelin udelil tri hviezdičky domácemu " Hostincu pri starej studni. " Šéfkuchár postavil miestnu kuchyňu na kvalitných surovinách a dáva si okrem iného záležať, ...

  • Morenajea > Varenie, 29. apríla 2010 o 09:44

    Ako na cestoviny...

    Chcem si overiť ako sa majú správne variť cestoviny. Pretože jeden vraví soliť vodu, druhý že nie. Potom s olejom alebo bez, niekto preplachuje hotovú pastu, iný ju rozkladá na plech. Na Prime - Zdeněk Pohlreich varil cestoviny takto: nahádzal do hrnca niekoľko hrstí soli....

  • Delikatesa > Varenie, 29. apríla 2010 o 00:08

    čo zas variť???

    Toľko receptov a ja neviem čo navariť na obed. Jeden člen je najspokojnejší keď všade vonia mäso, iné jedlo je pre neho "dieta" a ja by som si dala niečo "hlúpe" a hlavne nenáročné na čas. Ach jaj :((

  • Jankach > Varenie, 28. apríla 2010 o 19:40

    Lávový koláč

    Hľadám recept na Lávový koláč ak by ho niekto poznal napíšte ho ďakujem

  • Furdica > Varenie, 26. apríla 2010 o 08:13

    šparglova sezona

    Dobry den dnes som tu u vas nova nedalo sa mi prihlasit šparglu pestujem uzvyse20 rokov tento rok zakldam3 krat zahon je to vynikajuca potravina ale to co kupite v obchode sa neda porovnat stym co vypestujem doma ak ma niekto zauiem poskytnem recepty ale su velmi jednoduche...

  • Ches > Rôzne, 24. apríla 2010 o 13:07

    Krvne skupiny- co varit a co nie.

    Tato tema ma velice zaujimala asi pred piatimy rokmi. Zacala som sa podla toho stravovat a prisla som na to co je pre mna a celu rodinu dobre a zle. Co sa mam zrieknut alebo len s mierou pouzivat. Kedze cela stvorclenna rodina mame rovnaku...

  • Turanec > Varenie, 24. apríla 2010 o 08:24

    Cina

    Prosim Vas vela kucharok si mysli že ked prida do jedla sojovu omačku už je z toho Čina Ale pritom zabuda o postupe pri vareni hlavne zelenine ta musi byt chrumkava a nie rozvarena a pod. Ja by som bol zato aby sa pridavali /orig. rec. / a nie...

  • Sjuz > Zdravá výživa, 23. apríla 2010 o 19:15

    Rama s "náma"

    Článek stručně a precizně vysvětluje, jak nepatrný je rozdíl mezi umělou hmotou a tolik propagovanými margaríny. Převzato z WM magazín: http://www. mwm. cz Všechno, co bychom měli vědět o transfigurovaných tucích. Oč jde a jak to začalo. Transfigurované mastné kyseliny (anglicky trans-fats)...

  • Sairaam > Rôzne, 23. apríla 2010 o 17:32

    Poďakovanie

    Ja sa chcem len poďakovať všetkým, ktorí si prečítali moje zážitky a pridali aj komentár. Som na Vareche len krátko a nevedela som, či svojimi spomienkami niekoho vôbec zaujmem. Vaše reakcie sú pre mňa povzbudivé a ak som Vás pobavila, tak ma to veľmi teší....

  • Stefanm > Rôzne, 23. apríla 2010 o 07:20

    Ako to vlastne je???

    Stačí do štvrtka 22. 04. 2010 pridať vlastný recept na stránku Varecha. sk. Z pridaných receptov vyberieme tri, ktorých autori vyhrajú knihu Domáca pekáreň z vydavateľstva IKAR. 15. apríla 2010 o 21:52 Blahozelam vyhercom :)

  • Emila > Varenie, 22. apríla 2010 o 20:36

    Kde sú moje diskusné príspevky?

    Dobrý večer, chcela by som vedieť, kde sú moje reakcie na recepty? Všetky mi zmizli aj Mojich diskusií ...

  • Ernest > Varenie, 22. apríla 2010 o 10:41

    Sladká čili omáčka

    Kto prosím pozná nejaký domáci recept na sladkú čili omáčku bez éčok a chémie , to čo som doteraz kupoval v KL je samá chemikália .

  • Anjel4441 > Varenie, 22. apríla 2010 o 10:00

    mnamka z číny

    ahojky rada experimentujem som tu len den a som rada ked sa ozvete a pošlete niečo čo sa bude týkať čínskej kuchyne .

  • Sbohemrozume > O Varecha.sk, 21. apríla 2010 o 19:32

    Komentáře k receptům

    Napadl nás jeden drobný nápad, milá redakce a milí vařečkáři. Někdy se nám všem stává, že se pod nějakým receptem na něco ptáme, něco komentujeme. Pokud si nepamatujeme, o který konkkrétní recept a konkrétní název to je, už se nám to...

TOPlist