• Ewulka27 > Varenie, 16. novembra 2009 o 14:05

    seknuté mlieko v polievke z kyslej kapusty

    Prosím vás, poraďte mi nejaké "zlepšováky" , aby sa mi neseklo mlieko pri zátrepke do polievky z kyslej kapusty, alebo segedínu... Nie vždy, ale často mi sekne mlieko. proste POMÓOOC :-)

  • Milan21 > Reštaurácie, 12. novembra 2009 o 00:28

    Aké máte skúsenosti s husacinou v Grobe?

    Boli ste tento rok alebo vlani na husacine v Slovenskom Grobe? Akú ste zažili kvalitu, servis a cenu?

  • Evisa > Varenie, 4. novembra 2009 o 14:52

    Prečo mám cesto na pizzu suché a okraje velmi tvrdé?

    Poprosím o radu, vyskúšala som už x receptov. aj originálne talianske, aj spracované zo surovín priamo z Talianska)))) ale ak robím pizzu v originál peci. tak okraje sú velmi suché /ako maces(((/ a sa lámu. dakujem za radu evisa P. S. Už som...

  • Helusiq > Varenie, 2. novembra 2009 o 15:18

    Múka? :)

    Ahojte, potrebovala by som od vás radu, kedže s pečením len začínam. Akú múku mám použiť na pečenie keksov, konkrétne: Potrebujeme: Ropočet na 50 kúskov: 100 g zmäknutého masla, 50 g cukru, 1 vajce, štipka soli, 1 lyžička vanilkovej drene, 175...

  • Vegetarianka > Varenie, 2. novembra 2009 o 13:10

    Prečo sa mi lístkové cesto nelístkovalo?

    Na Vareche som našla recept na jablkový koláč z lístkového cesta a veľmi som sa naň tešila. Pridržiavala som sa postupu, rúru som vyhriala na požadovanú teplotu, šupla som tam koláč, dvierka som otvorila až po 20 minútach, keď som koláč vyberala a...

  • Kacka1983 > Varenie, 30. októbra 2009 o 14:40

    Ako spraviť Somloi halušky?

    ... ja viem , ze sme na Slovensku , ale , ked stale v relacii Bez servitky robia tie Somloi halusky, chcem ich vyskusat. Nemate nejaky dobry recept?

  • Verka1 > Varenie, 27. októbra 2009 o 10:49

    REMOSKA

    Aké máte skúsenosti s remoskou? Ja ju používam dosť často, lebo mi nahrádza rúru, ktorú nemám. Máte aj nejaké osvedčené recepty?

  • Lilifa > Varenie, 26. októbra 2009 o 14:31

    ŠŤUKA

    V mrazáku sa my od leta zimou trasie šťuka ako ju najlepšie zohriať????????????

  • Usacek > Varenie, 26. októbra 2009 o 11:25

    Sójové mäso

    Kedze som sa tu v jednej diskusii priznala k nekonzumacii masa, rozhodla som sa vytvorit diskusiu o milovanom i zatracovanom sojovom "mase"... Ja ho mam osobne celkom rada, viem urobit vyborne rezne, aj do plnenej papriky je namiesto mleteho vyborne, ale uvitam aj...

  • Vegetarianka > Rôzne, 24. októbra 2009 o 17:43

    Vegetariáni na Vareche. Koľko nás vlastne je?

    Trochu ma to začalo zaujímať. Keď si kliknem na vegetariánske jedlá, nabehne tam dosť veľa zaujímavých receptov. Je mi jasné, že ich nepridávali len vegetariáni. Ale je mi jasné aj to, že niekedy majú bežní konzumenti mäsa o vegetariánoch dosť neurčité predstavy....

  • Usacek > Varenie, 23. októbra 2009 o 11:47

    Bryndzové halušky

    Toto jedlo naozaj zbožňujem, ale už som jedla toľko rôznych typov (a niektoré boli fakt zlé), že som si ešte sama na bryndzáky netrúfla. Moja mama občas robí, ale tiež to nie je ktoviečo :-( Mám rada také "liptovské" - že tá bryndza je...

  • Verka1 > Varenie, 23. októbra 2009 o 07:59

    Fašírky

    Nechcem pridávať recepis na fašírky, lebo predpokladám, že každý ho ovláda, ale dala by som do pozornosti TVAROH, ktorý pridávam miesto žemle. Sú jemnejšie a menej napité olejom. Skúste, ja už inak ani nerobím asi 15 rokov.

  • Vegetarianka > Varenie, 21. októbra 2009 o 13:08

    Ako uvariť dobrú ryžu?

    Ryžu často nevarím, jednoznačne u mňa víťazia cestoviny. Ale keď už je to nevyhnutné, čo mám robiť, aby sa mi tie malé guľaté zrnká nelepili jedno o druhé a nemali nábeh na kašičku??? A sú nejaké rozdiely v príprave guľatej a dlhozrnnej? Budem vďačná...

  • Zemo > Rôzne, 20. októbra 2009 o 14:57

    Kto ste, varecháčkuľky a varecháčovia?

    Pozeral som si našu komunitu. Celú, čo ste tam. Pekne pomaly a postupne. Som proste zvedavý, kto sa všetko do varechy. sk hlásl. Túto virtuálnu spoločníčku varenia začínam považovať predovšetkým za stretnutie ľudí, ktorí tvoria neviazanú a ničím neobmedzovanú skoro...

  • Zemo > Varenie, 20. októbra 2009 o 13:54

    Fotografia k receptu - návod alebo porovnanie?

    Varecha. sk si pýta fotografie k receptom. Je to pre vás inšpirácia alebo slúži fotka na zbiehanie sliniek alebo na porovnanie, ako by mal výsledný produkt receptu vyzerať?

  • Zemo > Varenie, 20. októbra 2009 o 13:52

    Prečo rady(i) pozeráte na televízne varenie?

    Ktoré je pre vás najlpešie?Už ste varili podľa ochrankyne zvierat pani Magálovej, ktorá ponúka aj mäso, a dúfam, že nebude z ľudí ? Máte dámy rady uja Angličana Floyda, aj keď pije pri varení, a vôbec sa tým netají? Obohacujú vás podobné TV...

  • Zemo > Varenie, 20. októbra 2009 o 13:46

    Ľavá a pravá hemisféra s varechou

    Muž je lovec a žena zachováva rod. Ako sa to odráža v kuchyni? Nechcem čítať staré známe, že ženy varia bez fantáze, lebo musia zachovať rod a len muži dokážu kuchtiť s fantáziou, lebo je to ich koníček a stále nemusia stáť za sporákom....

  • Vegetarianka > Rôzne, 19. októbra 2009 o 15:39

    Prečo sa cudzie recepty nechcú pridať do mojej kuchárskej knihy?

    Keď ma čosi zaujme, rada by som si to pridala do svojej kuchárskej knihy. Napriek opakovaným pokusom sa tam presunul len jeden recept. A tak si autorov pridávam medzi obľúbených a k receptu sa musím prekľučkovať (zatiaľ sa to dá, ale čo ak sa...

  • Daniela1 > Varenie, 16. októbra 2009 o 19:47

    Jedlá z regiónov

    Páči sa mi táto stránka, no chcela by som, aby sa tu objavili aj tradičné staré jedlá naších babičiek alebo matiek, označené z ktorého regiónu pochádzajú. Dnes tu máme samé vyšperkované, dokonalé jedlá a pritom naši rodičia varievali kvalitne aj bez chladničky, rôzných...

  • Kamilka61 > Kuchyňa a vybavenie, 12. októbra 2009 o 11:43

    Kuchta

  • Delikatesa > Varenie, 10. októbra 2009 o 14:29

    Recept do súťaže o kávovar

    Pridala som recept(wafle) do súťaže a nemôžem ho nájsť v odkaze "inšpiruj sa receptami, ktoré už súťažia". Ja chcem tiež súťažiť :-(((

  • Sandra > Rodina a deti, 8. októbra 2009 o 20:47

    Koláčiky pre deti

    Niektoré koláčikové recepty na našom webe mi robia také strašné chúťky, že po práci nabehnem do supermarketu a doma potom podľa nich vypekám :-). Mám však jeden problém - žiaden z receptov nie je vhodný pre môjho takmer dvojročného syna. A ten už pokukáva po...

  • Netro > Rôzne, 2. októbra 2009 o 11:38

    Ako pridat video a fotky?

    Ako pridat do receptu video a fotky... daju sa pouzit nejake tagy embed a img?

  • Sandra > Ako schudnúť, 1. októbra 2009 o 20:12

    Existuje vôbec nejaká zaručená diéta?

    Taká, ktorá sa vám osvedčila? Ak áno, sem s ňou! :-)

  • Dusanhlavaty > Nápoje, 1. októbra 2009 o 13:52

    Odšťavujete ?

    Aký máte názor o odšťavovaní ? Je to zdravé ? Nezdravé ? Je lepšie / lacnejšie / pohodlnejšie pre Vás kupovať šťavy v krabiciach ?

  • Jarco > Rôzne, 29. septembra 2009 o 00:08

    Prečo je na Slovensku všeobecne taká nízka gastronomická kultúra?

    Fakt by ma to zaujímalo. Okrem pár predražených top podnikov je pokus najesť sa v reštaurácii takmer istá katastrofa. Na cestách je bageta z pumpy väčšinou lepšia voľba ako smažený syr či bačovský rezeň v motoreste. Pri rodinných návštevách sa musím premáhať, aby som...

  • Tomas > Rodina a deti, 16. septembra 2009 o 15:23

    Mala by rodina jesť spolu za jedným stolom?

    Čo si o tom myslíte? Mala by rodina jesť za jedným stolom? Hm? Akože obedy, večere a tak?

TOPlist