• Janaalizibolenova > Varenie, 5. apríla 2010 o 18:01

    Aróma a alkohol

    Ahojte Varechaci, vie mi niekto povedat, co je pravdy na tom, ze aj v arome je alkohol? Rada by som skusila mnozstvo zakuskov z Varechy, kde ide napr. rum, alebo iny alkohol, a nahradila ich aromou, ale jeden pekar mi tvrdil,...

  • Braxi > Rôzne, 5. apríla 2010 o 10:06

    Hliva ustricová - pestovanie

    Prosím Vás o radu. Dá sa hliva ustricová pestovať aj na pníku s agátového stromu? Viem že to má byť tvrdé drevo... dub, buk, topoľ alebo ovocné stromy, ale nikde som sa nedočítala o agáte. Ďakujem za rady.

  • Gittka > Varenie, 4. apríla 2010 o 20:09

    domáca šunka

    má niekto skúsenost s domácou šunkou?mám na nu formu, len nemám osvedčený recept. manžel by chcel zajačie mäso a bravčový bôčik, len nevieme pomer. dík za všetky rady:-)

  • Tori111222 > Varenie, 4. apríla 2010 o 16:09

    Šunková pena

    Prosím, poraďte mi recept na šunkovú penu, tá moja sa stále rozteká, ďakujem tori

  • Smallcoker > Reštaurácie, 3. apríla 2010 o 22:05

    McDonald je predražený- lepšie sú homemade výrobky

    Každý to poznáme: raz za rok ideme s deťmi(rodičmi) do McDonaldu, a všetko je strááááááááááášne predražené. Oveľa výhodnejšie a zdravšie je vyrobiť si hamburger doma. Aj hranolky sa dajú nahradiť pečenými zemiakmi, a presladené jahodové milksheke-i sa dajú vyrobiť z obyčajných, nestriekaných jahôd...

  • Jerica > Rôzne, 2. apríla 2010 o 16:12

    Stres v práci či pokoj v duši.Téma k týždňu stíšenia.

    Mnohí lekári , priatelia, či známi upozorňujú: "Nepracujete veľa"? "Zmiernite tempo. ! Prepracovanosť a syndróm vyhorenia Vás neposunú ďalej"! Asi poznáte takéto rozhovory i dobre mienené rady . Máte však vždy poruke aj odpoveď-- o potrebe zarobiť peniaze , o potrebe splniť vytýčené úlohy, o...

  • Torticka > Varenie, 1. apríla 2010 o 16:48

    Krásne sviatky

    Veselé Veľkonočné sviatky, dobrej šunky, mnoho vajec, k tomu ešte chleba krajec. Do pohára vínečka, k tomu veľa zdravíčka. Všetkých , ktorých rada mám, tento vinš posielam. ...

  • Delikatesa > Zdravá výživa, 1. apríla 2010 o 12:42

    Zdravé pochúťky

    Čo urobiť na Veľkú noc? Nejakú "zdravšiu" pochúťku. Máte recept?

  • Cinkla > Varenie, 1. apríla 2010 o 09:12

    PEKNU VELKU NOC

    A CO NAJJEDNODUCHSIE A NAJZDRAVSIE RECEPTY , ABY STE SI TROCHU AJ ODDYCHLI VASA CINKLA

  • Kuchticka > Varenie, 1. apríla 2010 o 04:55

    Velkonocne prianie.

    Prajem vsetkym VARECHAROM - malym i tym vatsim, v sukniach i nohaviciach - aby ste si uzili dobre sviatkov jara, mali svandu i pohodu a najma vela jarneho slniecka. Vsa kuchticka.

  • Dada777 > Varenie, 31. marca 2010 o 13:19

    Príprava kačky

    Dnes som kúpila kačku a keďže som kačku ešte nikdy nepripravovala, tak by som prijala rady skúsených ako najlepšie pripraviť kačku. Ďakujem dada777

  • Tinca > Obchody a ceny, 29. marca 2010 o 22:46

    Jahňací export.

    Pod týmto názvom bol uverejnený zaujímavý článok v časopise "Plus 7 dní" a aby som prispela do diskusie ma nepodnietil len článok, ale aj Jarco. Sú tu uvedené skúsenosti z poľnohosp. podiel. družstva v Pucove, ktoré ešte za socializmu chovalo najviac oviec na Slovensku. Vtedy...

  • Evas13 > Rôzne, 29. marca 2010 o 14:24

    Prianie

    Dovoľte mi milí varecháči, aby som Vám popriala krásne Veľkonočné sviatky a užite si ich ako najlepšie viete a túžite, ale hlavne v zdraví a pohode.

  • Sbohemrozume > Rôzne, 29. marca 2010 o 02:30

    Liečivé rastliny čo zbierat v apríli

    Liečivé rastliny – apríl – čo zbierať Archangelika lekárska koreň Andělika lékařská Orvosi angyélika Dzięgiel litwor Archangelica officinalis Baza čierna kóra Bez černý Fekete bodza Bez czarny Bedrovník lomikameňový koreň bedrník obecný hasznos foldomjén Biedrzeniec mniejszy Borievka obyčajná kóra jalovec obecný Kozonséges boróka Jalowiec pospolity Breza previsnutá pupen a list Bříza bradavičnatá Kozonséges nyír Bzoza brodawkowata Dub letný, zimnýDub letní ( křemlák) Dub letní kóra Kócsány tolgy Dęb syzpulkowy Fialka voňavá kvet, list Violka vonná Illatos ibolya Fiolek wonny Hadovník vačší koren hadí...

  • Brituska > Kuchyňa a vybavenie, 28. marca 2010 o 21:31

    Domáca pekáreň

    Potrebovala by som poradiť od vás, ak máte skúsenosti niekto s domácou pekárňičkou. Chcem si po Veľkej noci kúpiť tento zázrak, ale neviem, akú si mám vybrať. V predajni mi samozrejme ponúknu dajaký "ležák" a ja sa nechám napáliť, ako sa mi...

  • Katka2 > Varenie, 27. marca 2010 o 17:11

    pomoc

    Mohol by mi niekto pomoct nedávno som si pridala do mojej kuchárskej knižky recept zapečne udené rolky . Teraz som zistila, že recept je preč. Mala som v pláne urobit ho manželovi ked sa vráti po dlhej dobe zo zahraničia. Nemáte ho niekto odpísaný ?Dakujem

  • Bylinka > Varenie, 26. marca 2010 o 22:21

    Kto poradí?

    Ahojte moji miilí vareškári, kto poradí ako zúžitkovat čerešnové lompóty? Ďakujem vopred za každú radu...

  • Sovka62 > Varenie, 25. marca 2010 o 18:56

    Ešte jeden dobrý polotovar

    Minule sme diskutovali o pľundrových croisantoch, s ktorými majú viaceré z nás dobré skúsenosti. Na trhu je ešte jeden veľmi dobrý polotovar, vlastne je to hotové jedlo. Mávam ho v mrazničke a keď nestíham (ako napr. dnes), padne veľmi vhod. Sú...

  • Sandra > Rôzne, 25. marca 2010 o 17:30

    Chceli ste ďaľšiu súťaž, tak ju máte!

    Niekto tu nedávno spomínal, myslím že to bol @honestka , že by sme mohli urobiť súťaž o fotku najkrajšieho veľkonočného stola. Vaše želanie sme splnili :-). V pravom stĺpci na hlavnej stránke nájdete súťaž aj pravidlá, tak držím palce a cez Veľkonočné sviatky aranžujte,...

  • Sbohemrozume > Varenie, 25. marca 2010 o 06:36

    Pirohy z jáhelné kaše s tvarohem - Pierogi z kaszy jaglanej z serem

    Lista produktów tradycyjnych Ves Slomiana leží v podkarpatském województwie, okrese starowolskim, středisko (gmina) Pysznica. Obyvatelé Slomianej se od pradávna zabývali pěstováním prosa, proto také tu najdeme mnoho jídel jejichž základem je jahelná kaše. Jedním z nich jsou Pirohy z jáhelné kaše s...

  • Vegetarianka > Varenie, 23. marca 2010 o 19:48

    Ako vajce pekne zbavím škrupiny?

    Ide Veľká noc a keďže hosťom neponúknem šunku, chcela som sa blysnúť rôznymi vajíčkovými špecialitami. Mám ale problém pri čistení uvarených vajíčok. Škrupinka sa zle oddeľuje a zostanú "poďobané". Vraj sa tomu vyhnem, keď ich hneď po varení dám chladiť, ale nejak...

  • Honestka > Rôzne, 23. marca 2010 o 17:27

    Odmena za najkrajsi stol?

    Ked sa tak prehrnam tymito krasnymi inspiraciami co vsetko dokazete vyumelkovat z kolacika a jedla, tak ma napadlo davnejsie, aj som to tu niekde v diskusii spomenula, ci by redakcia nepouvazovala odmentit najkrajsie ozdobeny Velkonocny stol? Ved keby sa pouzili uz len niektore recepty, ktore...

  • Frezia68 > Varenie, 23. marca 2010 o 17:17

    Aký máte názor na E v potravinách?

    Neviem, či sledujete v kupovaných potravinách výskyt E , ktoré síce predĺžujú kvalitu a záruku potravín, ale väčšinou nepriaznivo pôsobia na organizmus. A najviac ma to hnevá pri kupovaní chleba-čím dlhšia trvanlivosť, tým je ich tam viac. A ktoré majú výrazne nepriaznivý účinok : E 1O2, 1O4, 110,...

  • Sjuz > Zdravá výživa, 23. marca 2010 o 13:01

    Pickles - kvasená zelenina

    Pridala som sem, pretože občas robievam takto nakvasenú zeleninu, napríklad mrkvu - keď je hotová, pridám do nej olivový olej, pretlačený cesnak a čili... :) Každý pozná "kvasáky", aj kyslú kapustu, no možno už nie každý vie, že aj iné druhy...

  • Verka1 > Rôzne, 23. marca 2010 o 08:04

    Španielske recepty

    Dcéra mi poslala kopuuuuu receptov zo Španielska, ale v orogináli. Ak by mal niekto záujem, poskytnem. Ja som sa naučila práve cez recepty dosť slovíčok. Teraz sa idem do toho pustiť znovu, lebo som zvedavá.

  • Brituska > Rôzne, 21. marca 2010 o 17:46

    Halóóó...je tu niekto?

    Chcem sa spýtať : Sandri, kde si???? Od včera som tu bola tisíckrát... túžim po novinkách, nemám čo čítať !!!

  • Janac > Varenie, 21. marca 2010 o 13:06

    Keltíš

    Milí kuchári a kuchárky !!! ... prosím, neviete mi poradiť recept na tento koláč? Pochádzam z okolia Nitry, kde sa piekol na Veľkú noc... Ďakujem za pomoc!!!

  • Tinca > Rôzne, 21. marca 2010 o 10:21

    Polotovary NIE, ale tento hocikedy.

    Nie som zástanca polotovarov, nekupujem žiadne mrazené pizze, ovocné gule, polievky, prsty a. p. /okrem mraz. zeleniny/, ale tento vám vrele doporučujem. Sú to rožky-mini croissant mrazené - pečivo lístkové, kysnuté-pľundrové! Majú taký bielo-modrý sáček a výrobca je CUKPOL, Krížna Ves...

  • Evusik > Kuchyňa a vybavenie, 20. marca 2010 o 15:34

    Silikónové formy

    Silikónové formy sú pomerne nová záležitosť a nie každý má s nimi skúsenosť. Ja som sa s nimi prvý krát stretla keď som si kúpila silikónovú podložku na váľanie cesta a bola som nadšená. Ľahká skladnosť, ľahká údržba, perfektná hygiena - hneď som starú...

  • Bambulka51 > Rôzne, 20. marca 2010 o 08:59

    Kde sú všetci?

    S kolonky moji obľúbení, mi všeci ušli. kde ich ísť hľadať...

TOPlist