Cestovinový šalát
Cestovinový šalát

Cestovinový šalát bez lepku so špargľou a s bazalkovým pestom videorecept

novalim - fotkanovalim, 10. mája 2024. Komerčný recept.

Poďme si na privítanie slnečných dní spraviť tento chutný bezlepkový cestovinový šalát. Začala nám špargľová sezóna a tú treba naplno využiť. Tento šalát Zobraziť celý popisPoďme si na privítanie slnečných dní spraviť tento chutný bezlepkový cestovinový šalát. Začala nám špargľová sezóna a tú treba naplno využiť. Tento šalát si môžete vychutnať ako ľahké hlavné jedlo, ale aj ako prílohu napríklad ku grilovačke.
Zdroj: www.novalim.sk

3-4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava
Cestovinový šalát bez lepku so špargľou a s bazalkovým pestom (videorecept)
Foto: novalim

Suroviny

1 bal.
1 zväzok
1 ks
Na bazalkové pesto:
2 hrste (lístky)
2 hrste (alebo kešu)
1 hrsť (strúhaný)
1 strúčik
1 PL
6 PL
Na ozdobu:
 (nasucho opražené)
 (hobliny)
 (plátok)
 (lístky)




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a prikryjeme, aby neobschli. Špargľu očistíme, konce odkrojíme a nakrájame ju asi na 4 cm dlhé kúsky. Opražíme ju osolenú na troche olivového oleja do chrumkava. Uhorku umyjeme, osušíme a tiež nakrájame aj so šupkou na menšie kúsky. Šunku prosciutto zas na malé plátky.

  2. 2

    Na pesto budeme potrebovať nasucho opražené píniové oriešky (nezabudneme ich zopár odložiť bokom na ozdobu). Vložíme ich do mixéru spolu s umytou a dobre osušenou bazalkou, na kúsky pokrájaným strúčikom cesnaku a parmezánom. Prilejeme olivový olej, šťavu z citróna, osolíme a okoreníme podľa chuti. Rozmixujeme na hladkú zmes. Ak je príliš hustá, pridáme ešte olivový olej.

  3. 3

    V mise zmiešame cestoviny, špargľu, uhorku a šunku. Pridáme bazalkové pesto a dôkladne premiešame, aby sa všetky chute prepojili. Posypeme píniovými orieškami a hoblinami parmezánu. Ozdobíme plátkom citróna a bazalkovými lístkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia