Zelerové fašírky
Zelerové fašírky

Zelerové karbonátky fotorecept

biba1111 - fotkabiba1111, 14. mája 2024
Zelerové karbonátky (fotorecept)
Foto: biba1111

Výborné teplé aj studené.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
80 g
120 g
2 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Zelerové karbonátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeler ošúpeme, nakrájame na kocky a v slanej vode uvaríme. Trvá to asi 10 minút. Uvarený zeler scedíme a roztlačíme. Vývar môžeme použiť na prípravu polievky.

  3. 3

    Do misy s roztlačeným zelerom pridáme strúhaný syr, strúhané tofu, vajíčka, múku, strúhanku a štipku mletého korenia. Soľ už nie je potrebná.

    Zelerové karbonátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko zmiešame a vyformujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke.

    Zelerové karbonátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z tejto dávky vyjde osem karbonátok. Môžeme ich urobiť aj tenšie, ako placky, budú chrumkavejšie.

    Zelerové karbonátky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Karbonátky buď klasicky vypražíme alebo pokladieme na plech natretý olejom, otočíme ich, aby bol olej na oboch stranách a upečieme v rúre. Pečieme na 200 °C cca 45 minút.

    Zelerové karbonátky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia