Orieškový tart
Orieškový tart

Tart s lieskovcami

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 1. marca 2024

Suroviny

100 g pražené mleté
250 g
50 ml
1 PL
2 PL
125 g
140 g pražené celé
Ganache:
200 g
150 g
250 ml
120 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Do misky dáme mleté pražené lieskovce, zomleté maslové sušienky, práškový cukor, kakao, roztopené maslo a mlieko. Zo všetkých surovín pripravíme hmotou, ktorou vystelieme formu na tart (priemer 30 cm). Keď máme korpus hotový, nasypeme naň pražené celé lieskovce. Vložíme do chladničky kým pripravíme ganache.

    Tart s lieskovcami - obrázok 1
  2. 2

    Ganache: Čokolády, smotanu a maslo dáme do menšieho hrnca, zohrejeme na platni na miernom ohni, aby sa čokoláda rozpustila. Odstavíme, aby ganache trochu vychladla a následne nalejeme na tart. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na pár hodín, aby tart dobre stuhol.

Diskusia k receptu