Bezlepkové perníky

Bezlepkové perníčky v cukrovej poleve (videorecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Čo je lepší nápad v tomto adventnom období ako si vďaka vôni perníkového korenia privolať Vianoce?* Tieto medovníčky sú pripravené z bezlepkovej zmesi Fine mix a vynikajúcu chuť dodáva práve zmes perníkového korenia a to konkrétne badián, klinčeky, zázvor, fenikel, aníz a muškátový orech.

40
porcií
60 minút
príprava
9-10 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Fine mix, med, cukor, vajce a maslo spolu zmiešame v jednej nádobe.
  2. Vypracujeme hladké cesto. Konzistencia cesta musí byť lepkavá, no závisí aj od hustoty použitého medu. Ak je príliš husté, pridáme vodu. Ak príliš riedke, pridáme múku.
  3. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať asi polhodinu v chladničke.
  4. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C 9- 10 minút. Rúru je potrebné sledovať a nenechávať v nej perníčky príliš dlho. Nesmú sa pripáliť, aby nevyschli.
  5. Pripravíme si polevu: Citrónovú / punčovú polevu, práškový cukor a studenú vodu zmiešame do jednoliatej hmoty. Hustotu plevy si upravujeme pridaním vody alebo cukru.
  6. Vychladnuté perníčky namáčame v punčovej a citrónovej poleve. Ak ich chceme mať dlho mäkké, perníčky dáme do uzavretej nádoby a pridáme k nim rozkrojené jabĺčko. Perníčky nasajú vlhkosť a tak vydržia dlho čerstvé.