Už sa červenajú:
3 finty, ktoré využijete počas celej jahodovej sezóny

Jana Klimanová, 8. mája 2024     3 minúty čítania

Prvé slovenské jahody sú tu a tak sa vám nasledujúce týždne určite zídu malé triky, ako ich jednoducho očistiť, rovnomerne nakrájať a skladovať tak, aby vydržali dlhšie.



Foto: Shutterstock

Sezóna sladučkých jahôd nenecháva nikoho ľahostajným. Do koláčov alebo len tak do ruky, šťavnaté ovocie patrí na naše stoly. Prinášame zopár trikov ako ich očistiť, rovnomerne nakrájať a skladovať.

Ako jednoducho odstrániť lístky

Potrebujete jahody bez zelených lístkov? Nie je nič nudnejšie a prácnejšie ako ich odstraňovanie prstami. Existuje jednoduchý trik, ktorý vám ušetrí čas aj nervy. Stačí si vziať na pomoc hrubšiu slamku, zapichnúť ju do spodnej, užšej časti jahody a trs zelených lístkov slamkou jednoducho vytlačiť. Názornú ukážku nájdete v nasledujúcom videu.



Zdroj: YouTube, Amy Locurto

Nakrájané ako podľa pravítka

Do dezertov, do jogurtu či do šalátu, chcete mať jahody úhľadné nakrájané na rovnomerné tenučké plátky? S nožom sa vám to asi nepodarí, zoberte si na pomoc krájač na vajíčka...



Zdroj: YouTube, Tennessee Gun

Aby vydržali dlhšie

Ak chcete, aby čerstvé jahody vydržali dlhšie, ponorte ich na 2 minúty do vody s octom (3 diely vody a 1 diel octu), potom ich v sitku opláchnite čistou vodou, osušte a odložte v uzatvorenej nádobe do chladničky.