Poradte, prosim nejaky dobry, ale jednoduchy recept zo
svieckovice. Nemam mixer, tak nechcem skusat svieckovu na
smotane ak ju nemozem rozmixovat.
Poradte, prosim nejaky dobry, ale jednoduchy recept zo
svieckovice. Nemam mixer, tak nechcem skusat svieckovu na
smotane ak ju nemozem rozmixovat.
Nakrájaš medailónky, trošku rozklepeš opačnou stranou noža. Posolíš, okoreníš. Opečieš na rýchlo. Zabalíš do alobalu a dáš na 10 minút do teplej rúry, alebo na teplé miesto.
Do výpeku dáš pol deci dobrého koňaku, a 1 šľahačkovú smotanu. Spolu povaríš, až trochu zhustne. Ochutíš čerstvo namletým korením. Pozor, nedávaj koňak do rozpáleného tuku ak máš panvicu na plyne, aby si nepodpálila dom.
Do omáčky vložíš mäso a podávaš. Je to rýchle, jednoduché a božské. K tomu ryžu, alebo zemiaky.
Ak nemáš koňak, ochuť omáčku napr. zeleným korením, alebo nejakými bylinkami, alebo worchesterskou omáčkou.....čo máš v špajzi.
mozno sa ti zapaci, alebo aj nie :-)