Ahojte, viete mi poradiť kvalitné panvice, najradšej kameninové, ktoré by vydržali dlhšie a boli by
odolné voči poškriabaniu? Ďakujem
Diskusie
- Petitdejeuner: Cesto na zdobenie chleba 0 zatiaľ bez komentárov
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 32 najnovší komentár dnes 10:57
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 32 najnovší komentár dnes 10:57
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 205 najnovší komentár 5. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár 25. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 33 najnovší komentár 3. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 32 najnovší komentár dnes 10:57
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Makovec z acidka s ríbezľami +fotopostup
- Taštičky so slivkovým lekvárom a s orechom podľa herečky Evy Pavlíkovej
- Torta s lesným ovocím a lemon curd
- Segedínsky guláš s hovädzím mäsom +video
- Obrátené jahodové koláčiky z lístkového cesta +video
- Chlieb vo vajci s krevetami a avokádom +video
- Piškótová roláda s lekvárom +fotopostup
- Makovec z acidka s ríbezľami +fotopostup
- Jablkové kocky z lístkového cesta s pudingovo-smotanovým krémom +fotopostup
- Medové rezy s karamelovou plnkou +fotopostup
- Rascová polievka s vločkami, zeleninou a vajíčkom
- Veterníky s jogurtovým krémom a malinami
- Ostré mäso na hriankach +fotopostup
- Segedínsky guláš s hovädzím mäsom +video
- Jablkové krémové rezy +fotopostup
- Jablkové kocky z lístkového cesta s pudingovo-smotanovým krémom +fotopostup
- Medové rezy s karamelovou plnkou +fotopostup
- Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke +fotopostup
- Ryža na marocký spôsob
- Šľahačková bublanina s rebarborou a jahodami +video
- Rascová polievka s vločkami, zeleninou a vajíčkom
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Domáca Sacherova torta VIDEO
- Šľahačková bublanina s rebarborou a jahodami VIDEO
- Ako si doma čistíte varešky? Doprajte im dlhý kúpeľ a budú ako nové VIDEO
- Jednoduchá biela veľkonočná polievka VIDEO
- Kokosové ježe s lekvárom VIDEO
- TOP rebríčky: Najlepšie recepty uplynulého mesiaca, to je doslova koláčová žatva! Pozrite sa, aký koláč zabodoval na celej čiare
- Takmer bez práce: Stačí len vymiešať a upiecť. 10 receptov na koláče z jednej misy
- Plný hrniec: 10x výdatný fazuľový guláš. S mäsom alebo aspoň s dobrou klobáskou
- Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
- Jemné cesto, chutná plnka: 8 variácií na obľúbené pité. Upečte si klasické jablkové, ale aj hruškové, makové, orechové či perníkové
- Malá zmena s veľkým efektom: Ako jesť zemiaky, ryžu či cestoviny a nepribrať? Spravte s nimi túto jednu vec
- Aj na viedenskú roštenku: Ako pripraviť chrumkavú restovanú cibuľku a 11 jedál, ktoré sa bez nej nezaobídu
Kedysi som hladala na e-shopu Lidlu - chcela som svetlú, no strávila som tam asi 2 hodiny,prešla okolo 400 druhov a nič nevybrala.To musíš vidiet na vlastné oči, chytnút do ruky, a hlavne , čo v nej chceš varit.Možností výberu je vela. Kameninové nepoznám, ale pre mna by asi neboly . (tažké ?)
aj mensi wok, som spokojna, ale aj tak asi najviac pouzivam nerezove.
Tie kameninove maju obcas aj v Lidli, ja mam z Orionu aj take na lievance.
Ked pojdem na SK, rada by som si kupila tu panvicu na lievance.
www.senzarecepty.cz/stranky/poridte-si-panev-s-granitovym-p...
Vidim, ze na tie spominane panvice pouzivaju PFLUON ako neprilnavy povrch. Tak si musim pozistovat, ze co to presne je ;-).
Mam doma aj panvice s keramickym povrchom. Ale najcastejsie pouzivam nerez. Alebo aj starodavne smaltovane panvice este mam.
Podla toho clanku by to mala byt pomleta zula. Ak zistis nieco viac, budem rada, ak sa podelis s vysledkami vyskumu :-). Ja tiez najviac nerez, aj smaltovane su dobre. Keramicke su ale rozne, tam nie som si ista.
en.pfluon.com/special-coatings/...
Pri mnohych panviciach s neprilnavym povrchom, nemyslim tym len panvice Orion, uvadzaju, ze je to PFOA free. Ale to je vlastne len na zaslepenie kupujucich, lebo PFOA je vlastne uz roky zakazane. Takze to je len logicke, ze PFOA uz v tom nesmie byt.
Ale PFAS nie je len PFOA...
Dakujem za info, diva svina sa v tom uz nevyzna :-). Ja tu panvicu pouzivam vlastne iba na vyprazany syr, na nerez sa mi lepi, ale rezne nie, zaujimave. A tu na volske oci par krat za rok, tak snad z toho neumrieme. Ked ides niekam na obed, netusis, v com varia.