Veľryby vs. víly

rea1 - bez fotkyrea1, 24. júla 2014
Dostala som mail a neviem, kam ho zaradiť. Diskusie? Zážitky? Ale veď je to jedno, čítajte a bavte sa. Zdôrazňujem to BAVTE, mravoučným litániám o obezite, chudnutí a zdravom stravovaní by som sa rada vyhla, veď každá/každý vieme, že ...

Takže mail:
Nedávno, som na vchode do telocvične uvidela obrázok krásnej štíhlej ženy. Pod ním stálo: Chcete byť toto leto veľrybou, alebo morskou vílou?

Nebudem udávať veľkosť svojho oblečenia ale musím Vám niečo povedať.

"Milí ľudia, veľryby sú neustále obklopené priateľmi (delfíny, tulene, zvedaví ľudia), sú sexuálne aktívne a vychovávajú svoje deti s úžasnou nehou. Šialene sa zabávajú s delfínmi a jedia veľa planktónu. Celý deň plávajú na úžasné miesta ako Patagónia, Barentsovo more alebo koralový útes Polynézie. Neskutočne dobre spievajú a niekedy ich nahrajú aj na cédečká. Sú to pôsobivé a veľmi obľúbené zvieratá, ktoré si každý váži a obdivuje ich.

Morské víly neexistujú.

Ale ak by existovali, určite by potrebovali navštevovať psychológa z dôvodu rozpoltenej osobnosti: žena alebo ryba? Nemali by žiadny sexuálny život a nemohli by rodiť deti. Áno, boli by pôvabné, ale osamelé a smutné. A kto by chcel po svojom boku dievča, čo smrdí ako ryba?

Bezpochyby by som radšej bola veľrybou.

V časoch, keď nás médiá presviedčajú, že iba dokonalá štíhlosť je krásna, radšej si dám zmrzlinu s mojimi deťmi, navečeriam sa s niekým milým, jem, pijem a zabávam sa so svojimi priateľmi.

My ženy priberáme na váhe, pretože zbierame toľko múdrostí, že sa nezmestia do našej hlavy, a preto sa rozdeľujú do celého tela. Nie sme tučné, sme kultivované. Vždy keď sa zbadám v zrkadle, hovorím si:
"Aká som úžasná!"

Aj keď nie so všetkým súhlasím, nezmenila ani nevynechala som nič. A idem si dať broskyňu. jana

@zareaguj


Diskusia k článku

finczi
Veľmi vtipné, dobre som sa zabavila aj zamyslela...5*Pekný deň!
smejkad
dobreeeeeee :-)
hlavne sa mi paci ten usek o rozdelovani mudrosti do celeho tela :-)))))
hned si svoje kilka viacej vazim :-))))))))))))
rea1
@smejkad , mám dojem, že to bola Halina Pawlowská, kto kedysi uťal niečo takéto: nejsem tlustá, jsem hezká. Jedno kilo hezčí než druhé.
A ešte som videla obrázok s textom: len pes sa naháňa za kosťami. Chlap má rád mäso. :-)))))
smejkad
ano,je to mozne,Halina si dokaze obhajit a pochvalit kazde jedno kilo a ze ich nieje zas tak malo :-)
sovka62
Súhlasím s každým slovom! Svet nestojí na tom, kto koľko váži, či ako vyzerá. Podstatné je to, čo nevidieť na prvý pohľad, k čomu sa treba prepracovať tým, že s človekom strávime nejaký čas. A často nájdeme poklad tam, kde by sme ho na prvý pohľad nečakali.
denyany
Som sa pobavila.... Po tvojom príspevku je mi už jasné, prečo vidím v zrkadle to, čo vidím! Som stelesnená kultivovaná múdrosť! A aká krásna múdrosť....
babav
Vtipne ,mudre , pravdive ...len uzas v mojom zrkadle ma casto iny povod :-).
kecemis
No ked sa mudrost zien uklada do tela, mam obavu si predstavit, co sa usadilo v mojom tele.
aroooo
dobréééééééééé, aspoň trochu útechy, asi by som sa mala premenovať na "Vasilisu /či čo/ Premúdru" a nájsť spôsob ako si s týmto "kapitálom" zlepšiť súčasnú situáciu.....
kuchynskapohroma
Ľudia by si mohli uvedomiť, že ani jeden extrém nie je super a nemal by sa propagovať len jeden typ postavy. Aj keď ma blog miestami pobavil, mám pocit, že dnes je skôr moderné uťahovať si zo štíhlych slečien (a najradšej to robia slečny, ktorým by nejaké kilo neuškodilo zhodiť), z ľudí čo športujú a buduje sa nejaký kult "slaniny".
Každému mužovi sa tiež páči niečo iné, niekto rád tie kosti a niekto rád tie kosti trochu viac obalené.
babidka
Je to velmi mile a pekne :-)
Moja pomerne korpuentna sestra raz jednemu vtipkarovi na ulici pri jeho poznamke "Kukaj ,kukaj !Jaka tlusta baba !" trefne odvrkla "Radsej tlusta jak sprosta !" a hrdo si niesla svoje kilecka dalej .
Ale mili ludkovia , pozrime sa pravde do oci : nase kila nam sice priniesli v prvom momente radost z jedla /mne teda urcite !!!/ ale ked prekrocia unosnu mieru , zacnu nam strpcovat a skracovat zivot . Viem , ze uz asi tazko budem stihlejsia .Ale ked si uz musim na dovolenku namiesto bikiniek c.36 pribalit radsej vacsie tankiny ktorych cislo sa uz neodvazim prezradit ani sama sebe , tak ma moje sebauspokojenie s kilami uz tak nenadchyna :-)
Kto nevie co su tankiny /nie je to od slova tank ...aj ked niekedy rozmyslam ze : co ak predsa????/ tak to je mega-sestra plavkovej podprsenky ktora siaha az po okraj plavkovych nohaviciek... a mala by zakryt!!! nase pneumatiky medzi kedysi peknym primeranym poprsim a stihlym pasom:-)
Este pred par rokmi nam na dovolenke stacila jedna vacsia osuska a jeden priemerny slnecnik. Teraz beriem dve velke plachty a dva tie navacsie slnecniky ake sa nam do auta zmestia - aby sme sa mohli pohodlne vyvalovat .....ako tie dve velryby :-)))
sovka62
@babidka zlatá, no vidíš, ty si dôkaz, že nasýtený človek je príjemný a obľúbený, pretože je vtipný a nad vecou. Schuti som sa zasmiala nad tvojím komentárom. A nikdy nehovor nikdy, tiež som si myslela, že kilá budú už len pribúdať a zrazu (že by z trucu?) postupne zmizli, takže teraz už len strážim, aby nepribúdali, ale už ani neubúdali, lebo, povedzme si na rovinu, na vychudnutú dámu v rokoch sa pozerá ťažko.
babidka
Mas pravdu :-) V nasom veku sa uz nehovori o stihlosti ale pouzivaju sa skor vyrazy : vychudnuta , kostanata , hranata alebo vychrstla ...No a tvaricka takejto stihlej sesdesiatnicky skor pripomina telicko psa sarpeja :-) Pre tych co nepoznaju toto plemeno :je to psik co ma kozu 3x vacsiu ako telo a ma ju "uhladne poskladanu" na sebe v zahyboch a vraskach :-) Je to milucky psik, ale vyzaduje denne aspon hodinovu udrzbu aby nevyzeral ako vychudnuty psi bezdomovec .No a pokial nie sme ochotni denne podstupovat takuto reviziu vrasok na tvari a ani navstivit plastickeho chirurga - neostava nam nic ine , iba sa mierne vykrmit aby sme sa zbavili vrasok:-))))A hlavne - uzivat si zivot , dobre jedlo a skutocnost - ze sa uz nemusime pechorit za stihlym pasom aj preto , ze nas partner uz tiez nie je stihly Adonis:-)Nuz a ktora mate takeho stihleho krasavca - doporucujem ho urychlene obalit tukom !
zolik
@babidka to je velmi dobre odporucanie ;-) Ja sa priznam ;-) moj muz za poslednych 5 rokov slusne pribral, ja len trochu, snazim sa to udrzat, lebo tym padom pri nom stale vyzeram stihla ;-)
sovka62
@babidka , vždy trafíš klinec po hlavičke. Len v mojom prípade upresním, že sa začínam podobať na baseta, ale to je rovnako pekný psík ako šarpej, hehehehe....
askadaniela
Dievčatá moje, napriek tvrdeniam mojich dcér, že síce to so mnou nie je také najhoršie, ale k tomu spejem, sa teraz cítim priam výnimočne :D :D Ale aj tak, kilá si treba strážiť, pokiaľ sa dá :-).
radost
čítala som to s radosťou..pozdravuje ťa veľryba..krem toho-čo nemám-mi nič nechýba..:-)
kuchticka
Jaj - mile "babenky" - @rela , @sovka , @babidka. S radostou a uspokojenim som citala vase usudky, takze viem, ze nie su vsetky zeny posadle tuhou byt stihle za kazdu cenu I ked si pokazia zdravie, narobia zbytocne starosti s dieatami a vraskami na tvari, ktoru chcu mat mladu a peknu.
Zbytocnych vela kg nam narobi vela zdrav. problemov tak ako to "dietovanie a starosti o stihlu liniu. Kazda zena by mala mat svoj "zdravy" usudok.
tothka
Ako ma len potešila táto debata si ani neviete predstaviť. A nech robím, čo robím, tiež patrím k tým kultivovanejším a priznám sa dobrovoľne, že ma z toho niekedy chytá depka, napríklad teraz pred dovolenku som si chcela na seba kúpiť niečo pekné, no jednoducho nebolo kde a ani čo, ale zase, keď som si všimla tankiny aj na kultivovanejších osobách hneď mi bolo ľahšie na duši.



 



TOPlist