VEĽKÁ NOC za mrežami

gordonko - fotkagordonko, 20. apríla 2014
... čosi budeme nalhávať , nie všetci sme rovnaký a ja som bol - hádam ešte som za každú ,,lotrovinu,,.
Bol som narukovaný do Jihlavských kasární - kasárne boli z prerobeného kostola - hrubé kamenné múry ,kde bolo zima aj v lete.
Mal som na rováši nejednu lotrovinu a tak sa stalo ,že na veľkú noc som bol vo vojenskej base - za odmenu.
Vtedy sa chodilo na vojnu na dva roky a ja som bol stále ,,vzorným vojakom,, a okrem toho opakovanie je matka múdrosti a tak keď druhý rok prišli veľkonočné sviatky zasa ma poslali do ,,basy,,.......

.... aj keď som nikoho nevyšibal vajíčko na tvrdo som dostal ................................... na raňajky

PRÍJEMNÉ SVIATKY VŠETKÝM ....
@zareaguj


Diskusia k článku

tothka
No, aspoň máš aj po rokoch na čo spomínať, veselú šibačku.
yogicek
@gordonko
Veď vtedy platilo, že nebol vojak ten, čo aspoň raz nebol v base. Ja som raz nafasoval 7 ostrých. Ale bolo dobre. Chodil sa tam zašívať staršina, tak sme hrali mariáš.
radost
@gordonko
si číslo..poviem ti na rovinu:..ešte zverejni tú lotrovinu..:-)
a dnes-kev si von z basy-máš veľkonočné lepšie časy..??
dostaneš zajtra po vajíčku..??
zaspievaš si dákej pri fľaške aj mladosti veselú pesničku..??
príjemné aj tebe..
hubata
Mne sa zdá, že z vás vojna urobila aspoň chlapov, na zlé ste zabudli a pekné spomienky zostali.....
mariamka
@gordonko za nadpis a odvahu zverejnit 5* a navyse je to tutovka, ako balit baby, tito mladi uz musia improvizovat :P tiez Veselee :)
concord
@hubat á
H... o z nás urobila vojna chlapov. Boli to dva zabité roky zo života kde sme museli poslúchať rozkazy khaki mozgov- komunistických lampasákov kde nám vymývali mozgy a huckali nás proti triednemu nepriateľovi. Tie svine neváhali nám dať do ruky samopaly s ostrými nábojmi a na pokyn komunistických pandúrov čiže príslušníkov VB strieľať do vlastných ľudí. Toto som osobne zažil v Prahe v roku 1969 kedy som slúžil u VU 5936/C Klecany u Prahy. Bol to komunistický láger na vymývanie mozgov mladých chalanov ktorí svoje mladé roky museli stráviť v komunistickej polepšovni. Ešte aj dnes po toľkých rokoch sa mi niekedy sníva o tej hnusnej boľševickej pakárne.
babidka
Ako vidno , niekoho ta vojencina naozaj poriadne poznacila ...:-) @gordonko , moj muz vravieva , ze mnohi chlapi iba na vojencine zazili nejake naozajstne "dobrodruzstvo" a ked uz nic ine - aspon maju na co spominat a cim sa chvalit :-) Pravda je , ze to velakrat naozaj nebolo lahke ani pre chlapcov ani pre jeho rodinu . Ale na rozdiel od civilu -basa na vojencine sa po vojencine zvacsa vydava za zabavne obdobie:-) Tak sme vsetci tvoji spolu-varechaci stastni , ze si tu basu prezil v zdravi.....aj s vajickami na tvrdo :-)



 



TOPlist