V Praze ve Výtopně

dvorka - fotkadvorka, 9. júla 2015
Je to pár rokov dozadu čo sme boli so synom navštíviť v Prahe staršie deti. Zašli sme na obed do Výtopny, kde rozvážajú pite vláčky. Náš najmladší (vtedy práve čerstvo dospelý syn) nad nami krútil hlavou že sa musí za nás hanbiť keď sme sa obzerali dookola aby sme videli tie húkajúce mašinky. Keď som si objednala len rizoto so syrom zas sa pohoršoval, a tie jeho reči nemali konca. Ja som v určitých veciach poverčivá a myslím si, že práve jeho slušniacke správanie vyvolalo, že sa nám pri vyberaní príborov z veľkého ťažkého pollitráka tento prevrátil a ako kocky domina sa nám pováľali poháre s práve prineseným pitím. Čašníci nabehli a rýchlo sušili stôl a hlavne koľajnice. Nás presadili k druhému stolu a náš malý by sa od hanby asi najradšej prepadol. Potom však, aby si nás nemusel všímať si našiel zábavku. Pretože mal spotené prsty, dotýkal sa koľajníc a vravel, že ho "kope". Aj ja som skúšala, no nič. Malý si krátil chvíľu čakania na obed až do času, keď prišiel zas čašník a ozval sa k nemu: "Mladý muži, prosím nedotýkejte se koleje, zastavujete nám vláčky". Chvíľu sme boli ticho a keď opadla červeň zo synovej tváre ktorý sa za nás dovtedy tak veľmi hanbil, začali sme sa všetci smiať. A aj teraz keď som si spomenula na tento príbeh mi príde smiešno.
@zareaguj


Diskusia k článku

rela
Dobré ponaučenie pre mladého :-) Aj u nás to s vnukmi fungovalo systémom: "ako môže mať také geniálne dieťa, tak nemožných rodičov (dokonca aj starých rodičov)". Ale postupne z toho vyrastajú :-)
pivonka
Aj mne prišlo smiešno :-))
Pozrela som si Výtopnu na internete, je to zaujímavá reštika, napr. pozvať tam tínedžerskú návštevu zo zahraničia. S kvalitou jedla ste boli spokojní? Lebo nie je to lacný špás.
pivonka
Za dobré jedlo áno, niekdy býva človek sklamaný, je dobré poznať recenziu.
seaton
Áno , naše deti prídu do určitého veku, ke´d sa začnú hanbiť za všetko, aj za rodičov niekedy. Ale všetko prejde a potom je z toho doma zábava.



 



TOPlist