Tri príbehy pri príprave jedného obeda.

stefanm - fotkastefanm, 14. júla 2015
Áno.V tomto zážitku sa prelínajú tri príbehy.Prvý je zaujímavý tým, že sa z pripravovaného obeda stala večera, druhý, že sa pri príprave tohto jedla opäť vynorili národnostné spomienky aj keď v trochu humornej forme a tretí, že neplánované obedné stretnutia bývajú najkrajšie.
@zareaguj


Diskusia k článku

stefanm
V nedeľu som sa rozhodol, že si pripravím na obed kuracie stehná na Slovenský spôsob čo u mňa znamená pod kožou naplnené bylinkami a ovčím syrom.



No a pri tejto príprave som si spomenbul na príhodu z tretej alebo štvrtej triedy Základnej školy, keď som sa zabudol naučiť na hudobnú výchovu text hymnickej piesne Aká si mi krásna.... Za trest som nedostal päťku ale pretože pani učiteľka bola taký vtipný človek tak mi nariadila aby som sa text naučil do druhého dňa odzadu. A verte, pamätám si ho dodnes a ohurujem spoločnosť keď už sme v dobrej nálade a musím im ju zaspievať.
















Mäsko som dokončil



pripravil zemiačiky



a keď sme už pomaly išli s manželkou obedovať ozvali sa švagrovci, že sa práve vrátili z dovolenky a idú na obed, aby sme prišli za nimi a porozprávajú nám ako bolo v Medžugorí. Tak sme išli. Začali prípitkom, dali si polievočku, ja som si objednal Haruľu s kapustou a bravčovým mäskom a bol aj zákusok a kávička.





















No a moje Slovenské kuracie stehna boli až na večeru, pekne poležiačky pri romantickom filme.




aroooo
a nezostalo z nich, pošli jednoooooo.... aké bylinky si tam pridal, ja vidím petržl. vňať, to podlhovasté je šalát alebo...., kk,5*
hannah22
ako vždy dobre rozprávanie, ja si dodnes spomínam na mená spolužiačok tiež odzadu, mala som výhodu mena anna a navzájom sme na seba volali touto formou ...
mal si dobrú pani učitelku
jezibabka1
zbožňujem Tvoje príspevky :) vždy mi urobia dobrú náladu :) ĎAKUJEM :)
hubata
Vtipná učiteľka, vedela že si "Aká si mi krásna..." takto zapamätáš na celý život. Alebo už vtedy v tebe spoznala malého beťára? Vďaka za vtipný recept a príbeh @stefanm.



 



TOPlist