Prší tančíme

klukodvody - fotkaklukodvody, 15. mája 2015
Moc rád bych se s Vámi podělil o krásné povídání ,které je určené pro mnoho z nás kteří mají více za sebou než před sebou .Když se Vám to nebude líbit ,nečtěte to, ale moc prosím nehaňte to ,protože ta myšlenka si to nezaslouží .

Prosím tohle není vše ,požádal jsem redakci o přidání toho podstatného ,protože to neumím ,tak to není jen blábol ,bude to dokončeno .



@zareaguj


Diskusia k článku

radost
tak silne emočné..krásne..až-neuveriteľné../vo svojom okolí nič podobné nevidím../
sen nás všetkých..byť bezvýhradne milovaný..ten-kto to napísal-dal víziu..možnosť..že by to mohlo byť reálne..
@klukodvody
vďaka za krásnu chvíľu..
frezia68
Tie posledné červené písmenká sú nádherné a múdre :-) ,lebo tančiť v daždi je umenie života a zväčša si ti uvedomíme,ak už skoro ubehol.....Veľa krásnych a múdrych mailov mi chodí,aj dojímavých...stoja za zamyslenie a to je jeden z nich.A kiež by boli poučením pre každého,komu sa v živote "nedarí".....zo zlého si urobiť dobré=múdrosť života :-)
jerica
@klukodvody .
Ďakujem za kus pravdivej múdrosti, je to realita ktorú žijeme, tvoj príspevok nás môže len obohatiť, slová sa prelínajú skutkami prežitými spoločne v harmonickom manželstve, je krásne ked sa na to pozeráme s vlastnými prežitými skutkami, tento rok bude 51 výročie nášho spolužitia v radostiach, starostiach, aj slnkom zaliate chvíle, aj búrkami čo sa občas prehrmeli nad našim spoločným životom.
Slovíčka by si mal každý prečítať, hlavne mladí , ked si spomínam, tiež som si myslela, že mladosť bude večná, len to tak rýchlo ubehlo, ani sme sa nenazdali, a tu môj syn oslavoval päťdesiatku, pritom nie je to tak dávno, čo on bol na mojej päťdesiatke.
evanaaa
Krásny príbeh, aj keď možno nie reálny, ale na druhej strane, prečo nie? Toto je tá pravá láska, aj keď dosť vzácna, lebo sa často nevyskytuje....pre mňa pekný príbeh, aj keď som ho už raz čítala kedysi na FB......a nie je umenie tancovať, umenie je tancovať v daždi a búrke.
terinka55
Niečo podobné som už čítala. Nič to však nemení na veci, že to je krásny a silný príbeh, plný emócií... Pri čítaní takýchto posolstiev som vždy dojatá. Lebo iba láska je zmysel života a to v každej svojej podobe. Ďakujem!
sonulienka
@klukodvody presne si to vystihol, je to emotívne a krásne. Naozaj ma to dojalo. Ja síce mám krásny vzťah aj keď som sa mladá vydávala ale nebanujem ani minútu, že som tak urobila. Máme krásne deti, vnúčence ba dokonca už aj pravnúčika a sme šťastný. Horšie a čo som posledného pol roka viac preplakala - zomrela mi "91" ročná mamička o ktorú sme sa starali dva roky Viem poviete si, že sa dožila krásneho veku áno máte pravdu. Mám ešte dve sestry a striedali sme sa pri nej to bolo v poriadku zomrela tak ako si priala doma nie v dome dôchodcov. Ale potom začalo to o čom sa mi ani v najhoršom sne nesnívalo. Keby mi bol niekto niekedy povedal čo ma čaká od sestier tak by som mu asi možno aj oči vyškriabala, že to sa nám nemôže stať a žiaľ stalo sa. Ale čo taký je život. Teraz sa už tešiť len tak ako sa píše hore a užívať si život pokiaľ sme tu a tešiť sa každé ráno keď vstaneme, že sme ešte tu a ďakovať každý večer za to, že sme deň prežili. Prajem Vám a nám všetkým spokojné prežitie každého dňa.
jozka2
Klukdovody,zazila som podobnu situaciu ked som sa ocitla v nemocnici.Toho pana som dobre poznala.Jeho manzelka lezala v izbe so mnou s odrezanou nohou.Tento clovek uz rano o pol siestej bol pri nej,vyumyval,vyobliekal,pomohol s ranajkami,pripravil na vizitu a do 8 hod.pri nej sedel a stale jej suskal nieco a tak sa ta pani od srdca smiala spolu s nim,ze im to skutocne clovek v dobrom mohol zavidiet.Ten clovek od 6-8 jej pripravil program smiechu,Odbilo osem uz tradal za dalsimi povinostami,davat hodiny nemciny poobede 5 km prechadzka,kazdu minutu nieco na programe.Ked pani zomrela po case sa ozenil s 35 rocnou pani doktorkou a v 74 mal syna.
Mnohokrat na to sominam.Mnohi ludia pre jeho presnost a vitalitu ho mali za blazna,ale on blaznom nebol len mal rezim na zivot.
pusta1
Milý@klukodvody , výstižná symbolika o živote až do neskorej staroby, plná citu a krásnej nehy, je úžasné vedieť, že máš niekoho takého pri sebe do pohody i nepohody, vždy je dojímavé, ked vidieť starých ľudí držať sa za ruky v porozumení, ked poznáš, že nikdy neopustia jeden druhého, kým tu budú spolu. s mojim priateľom sme takto v dobrom i zlom, vo vzájomnom porozumení, ked aj príde k výmene názorov, vždy podrží nado mnou dáždnik proti dažďu a chráni ma pred búrkami života aj ked mlčíme, cítime vzájomnú spolupatričnosť v každej chvíli, mám ho za to veľmi rada, vážim si ho a to isté mi dáva plným priehrštím.
je múdre a pekné od teba, že si to sem dal, predovšetkým by si to mali uvedomiť mladí a dospieť k takejto méte v živote.vdaka ti.
kuchticka
@klukovody , vsichni predemnou okomentovali to co bych chtela povedet.
Diky za tvoje prispevky, recepty a pozitivni pristup k zivotu.
kuchticka
PS: @klukovody vnasis slunicko do nasi Varechy. Uz jsem chtela vzdat cteni na tomto foru, ale lide jako ty mne tu udrzuji. Diky.
hubata
Náhodou som si vypočula rozhovor dvoch dôchodcov-mužov v električke. Jeden druhému hovorí:
"Je tomu dnes 5 rokov čo mi zomrela manželka a cítim sa sám. Mám deti, ale tie majú svoje problémy ktorým ja už nerozumiem, majú svoj život ktorý mi je vzdialený. S manželkou to bolo iné a dnes mi je ľúto že sme sa jeden druhému viac nevenovali, nerozprávali, niekedy aj pre blbosti hádali. Ešte toľko by som jej chcel povedať, ale už to nie je možné. Prečo bol dôležitejší futbal, umytý riad, poupratovaný byt?"
klukodvody
Ano to je přesně ono co jsi připsala a proto to máme doma tak ,že jsme jeden pro druhého to nejdůležitější a všechno ostatní se řeší potom co se dohodneme kdo co udělá a kdy .
sara8
@klukodvody ďakujem za dojímavé čítanie. Si nositeľom dobrej energie na celej Vareche. Prajem Ti len to najlepšie v kruhu Tvojej rodiny.
martina0812
je to zvláštne, ale tak mi napadlo, že skutočnú lásku väčšinou vidíme u veľmi mladých, alebo veľmi starých ľudí. Teenageri sa držia za ruky, hladkajú sa a dávajú si pusinky kľudne aj na verejnosti, hľadia si do očí a blbo sa pri tom usmievajú... Ja viem, skôr hormóny a zamilovanosť, než láska, ale ja to tak vnímam. A potom starší pán, ktorý drží svoju staršiu manželku za ruku a robí pre ňu prvé posledné, a ona vždy, keď mu urobí kávu, tak si z nej odpije, aby sa uistila, že je skutočne dobrá a presne taká, akú má rád... prečo toto nevidím u tridsiatnikov až päťdesiatnikov? Moji rodičia sa majú radi, je to z nich cítiť, ale keď boli mladší, nevidela som to tak... alebo som si to len nevšimla? Holt, tento príspevok vo mne vyvolal takú premýšľavú náladu...
klukodvody
@sara8 mnohokrát děkuji a je to pro mně velká pocta to co píšeš a moc si toho vážím .@martina0812 možná ,že jsi si opravdu jen nevšimla ,protože někdy lidé ,kteří se milují a jsou spolu dlouho,nemusí ani mluvit ,stačí pohled ,letmý dotek a nebo jen náznak a vědí přesně co ten druhý cítí a jak se cítí .I v mých 71 letech se vodíme se ženou za ruce a ne v podpaždí a jemně úplně jedno ,jestli někdo řekne že je to divné .Není .Ano a máš pravdu ,to mezidobí je trochu zvláštní nějak se ti lidé stydí dát city najevo a myslí ,že projevují slabost ..Přeji všem krásný den .
iveta76
Somveľmi rada,že som si mohla prečítať tento zážitok a myšlienku pod ním som si hned aj opísala,je to múdrosť naších predkov,skrášlilo mito den,dakujem
violetacamorova
@Klukodvody tento príbeh je obľúbený na fb s tým, že pán nosí svojej žene, ktorá ho nepozná každodenne raňajky. Ja som to nezažila ale stretla som v živote ľudí, ktorí žijú takto.
To že tento príbeh tak často koluje na socialnej sieti dokazuje že každý človek v hĺbke srdca cíti po takom vzťahu.
Prajem ti pekný deň!



 



TOPlist