Pre šikovných zvedavcov :-)

smejkad - fotkasmejkad, 10. septembra 2015
Chcem sa s vami podeliť, milé varecháčky a varecháči, možno niekomu sa hodí, prípadne sa nájde šikovníčka, ktorá z tohto môjho zážitku vyrobí recept :-)
Moja malá potvorka ma popýtala urobiť niečo fajné do školy, aby bolo aj pre kamarátov :-) Po pravde ona mala na mysli linecké, ale to sa mi naozaj nechcelo.
Vymyslela som si teda margaretkine muffiny - tieto :  varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-muffiny/54205-recept....

Vyšľahala som 3 vajcia s hrnčekom cukru, drcla som tam oleja tak od oka :-) a vtom mi to moje oko ubehlo na dva veľké prezreté banány, ktoré už naozaj mali na mále . A už to išlo. Moja banány ani za svet :-( Ale ja sa nedám ! Šupla som ich tam aj s vanilkovou esenciou, k tomu pol fľaše jahodového jogurtového mlieka (3-3,5 dcl) a potom polohrubú múku. Vyšlo toho celkom dosť veľa, tak som dala jeden a pol balíka PDP. Keby robím iba pre mňa, vanilku nedám a banány až na koniec, aby ostali kúsky, ale čo už :-)
Prvý plech som piekla na 180°C, druhý 200°C, tretí niečo málo cez 200. Tie pri vyššej teplote sa mi pozdávajú viac :-)
No a na vrch samozrejme čokoláda :-)
Sú naozaj vynikajúce, ale neodvažujem sa dať to sem ako recept, pretože som to robila prakticky od oka.
Ak sa teda nájde niekto, komu sa hodí minúť prezreté banány, trúfa si spraviť ich a dokáže aj pomerať, koľko čoho, bude fajn, ak pridá, ja budem prvá, čo sa poteším :-)
Príjemné varenie, dobrých stravníkov a pekný deň želám :-)
@zareaguj


Diskusia k článku

svedka
A coho sa bojis? Ved tu uz su take recepty ;) ja vzdy banan namiesto vajec a s jogurtovym mliekom to moze byt len smrncovnejsie
denyany
Aj ja mám recept s kyslým mliekom, iný so smotanou, či jogurtom. Že bolo jahodové, to bol bonus navyše. Kľudne si to mohla dať do receptov. Dala by som si, nezvýšilo?
smejkad
kdeze, uz je po nich, ani fotka sa nestihla :-)
a to bol muffinovy 12ks plech, plech so silikonovymi formickami uplne na tesno a este maly plech :-)
zda sa, ze ak neskusi niekto sikovnejsi, ked budem robit nabuduce, budem uz aj merat a vazit, aj ked to ja nemam v laske :-)
gordonko
vieš kolko mam ja receptou kde idú suroviny od oka ..... neváhaj - kto chce skúsí poprípade si ešte trochu upravý ...... nepoznáš z rozprávky PŘIMĚŘEŇE , PŘIMŇEŘEŇE .... a život ide delej
martankakola
Píšeš citujem: Vyšľahala som 3 vajcia s hrnčekom. No to boli potom hrnčekové vajcia a tie črepy porcelánu sú chrumkavé.
mcmuffin
neviem či by som si trúfla ale možno by som si to niekde na papier skúsila napísať a vydala by som to.



 



TOPlist