Pizza

helios - bez fotkyhelios, 19. júla 2014
Bola som s dcérami a vnukom na dovolenke na Sicílii, zať k moru odmieta ísť, vraj by sa tam unudil. Strava bola formou švédskych stolov, čo mne celkom vyhovovalo, keďže veľmi rada ochutnávam všetko nové. Vnuk bol ale sklamaný, pretože nepodávali jeho obľúbenú pizzu. Tak sme mu sľúbili, že pôjdeme na výlet do Trapani a tam si dáme pizzu. Dopredu sme ho pripravili na to, že zrejme jeho milovanú pizzu Hawai nebudú mať, ale nejakú si určite dáme. V Trapani sme sa prešli po meste a potom sme si našli pizzeriu, vošli dnu a skoro so spadla z nôh. Na pulte trónila hranolková pizza. Vnuk bol nadšený, ja s dcérou sme len krútili hlavou. Akurát nám nešlo do hlavy, ako je možné, že majú hranolkovú pizzu, ale Hawai nie.
@zareaguj


Diskusia k článku

rea1
hranolkovú - to akože na nej miesto tých rôznych čáry-máry boli hranolky? šmarjajózef!!!! popíš, prosím. na večeru asi spravím varené zemiaky a k nim ako prílohu ryžu. :-))
hubata
To na pizzové cesto dali surové hranolky a upiekli? Alebo asi vypražené, lebo cesto je tenké, kým by sa zemiaky urobili, cesto by zhorelo .......... A chutilo ako?
2010
Ja by som pisal do knihy staznosti, ze nemaju klasicku sicilsku pizzu, kukurica, kecup a ananas.
helios
@rea1- presne tak, cesto bolo hrubšie, na tom bol paradajkový základ, hranolky a syr,
@hubata- neviem, či to piekli spolu, alebo upiekli zvlášť pizzu a zvlášť hranolky
kimlo
Tiež som takú pizzu v Taliansku vidaval, ale na hrubsom ceste, dokonca aj s celymi maličkými parkami.
svedka
Vo Svedsku normalna vec,na pizzu si davaju kebab,ci hranolky a aj s hamburgerom ...vsetko spolu,fuj...+zaleju roznymi omackami,aby malo nebolo :)
rea1
nemám námietky, ak to niekomu chutí ... ale doteraz som bola presvedčená, že najroztodivnejší mišmaš podávaný v reštauračnom zariadení nám predložili v blahoslavenej NDR kedysi pred 40-timi rokmi, keď nám naservírovali hrachovú kašu, na nej (doslova NA nej) pacnutú rozblemcanú, múkou bohate zahustenú dusenú kyslú kapustu a navrchu toho kulinárskeho zázraku bola ešte umelecky posadená mierne - ale len veľmi mierne - opečená tá ich weinwürst, či ako sa to bieloklobásové čudo volá. mierne opečená znamenalo zvnútra studená, dúfam, že nie úplne surová. ale keby aj, nič sa nám nestalo, len to vyzeralo presne tak, ako to v opise zneje. a presne tak to aj chutilo. moja stredoškolská každoročná mesačná návšteva NDR bola tou najspoľahlivejšou diétou, akú som kedy držala. :-))



 



TOPlist