Ovsene vločky

emery - bez fotkyemery, 31. mája 2015
Toť som čítala o ovsených vločkach, na jednej strane sú zatracované, ne druhej vychvaľované. Ale zhruba na 90% ľudí ich je - konzumuje na sladko. Ja ich žujem vždy posolene, s cesnakom, opecenou cibuľlou, paštekou, syrokrém. Privítam nové nesladke chute :-) a až tak sa z nich pribera?
p.s. moja mama nechápe, ako taku gebuzinu možem jesť :-)
@zareaguj


Diskusia k článku

klukodvody
No já osobně je také moc nemusím ,ale když jsme vařili pro naší veslařskou reprezentaci ,tak nás trenér vždycky žádal aby se něco dělalo z vloček .O sladkém teda psát nebudu ,i když si to nechali dělat i při olympiádě .To byl můj recept ale hodně kalorický .No a na slano jsem dělával spíš jako polévku z ovesných vloček a nebo opražené a ochucené do zeleninových polévek a nebo také do bramborové polévky .Takže já to dělal spíš v kombinaci s polévkou .
Ale rozhodně jsem to viděl i jako lívanečky samozřejmě na slano a potřené výraznou sýrovou pomazánkou no a také jde rybí pomazánka .Myslím ,že těch variant je hodně .
babidka
Rozmixovane ich pridavam do masovych aj zeleninovych fasirok namiesto rozmocenych rozkov ci chleba , do prazenice ,do plniek . No a na sladko ich pouzivam este aj ako posypku na kolace namiesto muky - oprazim ich na masle , pridam cukor a niekedy aj orechy , mandle , posekane susene ovocie a pouzijem tuto zmes na kolace , alebo na crumble s ovocim . No a samozrejme na zahustenie polievok a omacok .
klukodvody
@methi prosím pouč nevědomého starce co je Urad dal rád sleduji všechny cizokrajné recepty ,ale někdy se ztrácím v názvech .Ale blog máš pěkný .
methi
@klukodvody dakujem. Urad dal alebo urid dal je strukovina. V indickej kuchyni sa pouziva na pripravu placiek a roznych smazenych pampusikov (teda na pripravu bezmucneho cesta) alebo do chutney. Myslim tym tuto strukovinu.

klukodvody
@methi děkuji za objasnění i fotku ,ale já se budu ještě jednou ptát .Podle toho co píšeš u sebe jsi žila tady a tak můžeš posoudit ,čím se to dá alespoň přibližně nahradit .Jak na to koukám ,mohl by to být žlutý hrách ? Úplně to asi nepůjde ale alespoň přibližně .Děkuji a přeji krásný den .
methi
@klukodvody trebars zelenymi mungo fazulkami. Aj zlty suchy hrach by sa mohol pouzit, tie indicke placky su rozne a strukoviny sa vela vyuzivaju. Vacsinou je to zmes ryza+strukovina a ja davam aj semienka senovky greckej, to mi poradila raz susedka tu. A potom rozne korenia a vnate.
klukodvody
@methi děkuji ,to víš starý kuchař potřebuje mít jasno .Kdysi jsem dělal s kuchařema z Pákistánu a tam jsem něco málo pochytil .
motyka
Asi sa budete diviť, ale ja robím / len pre seba/ vločky aj na slano.
Zalejem vločky vriacim mliekom, nad vločky tak 3- 3,5 cm. Premiešam. Prikryjem ihneď pokrievkou a nechám prikryté až do vychladnutia / tak, aby sa dali jesť. Potom pridám koreniny / podľa chuti/. Väčšinou kurkumu, rascu, majoránku a na kocky nakrájané paradajky. Tie sú rozhodujúce a je ich potrebné narezať viac, ako jednu. Osolím a konzumujem. Niekedy pridám aj vňate, podľa sezóny - v ostatnom čase to bol najmä medvedí cesnak. Kto chce, môže pridať oriešok masla a prípadne na vrch nastrúhať trochu obľúbeného tvrdého syra. Zmeniť si môžete aj vaše obľúbené koreniny, prípadne pridať aj na maličné kocky narezané kyslejšie jablčko /1/2./
Určite to nebude chutiť každému, ale kto má rad vločky, tak na slano je to / aspoň pre mňa / fajn verzia. Kto chce nech vyskúša.
Ináč vločky používam taktiež do mnohých jedál, tak ako tu už píšete už predomnou.
evanaaa
Ja sa teda priznám - ovs. vločky som ešte nejedla, nevarila, nechutnala, aj keď si vždy poviem, že už by bolo načase vyskúšať ako chutia, alebo ich niekde popridávať. ( A nielen vločky, je toho viac, napríklad taká cuketa, aj tú by som si chcela "osvojiť", konečne....).
micanela
Nikdy som neopekala ovsene vlocky ale pouzivam ich na zahustenie polievok lebo nemam rada zaprazku.
A inak ako rychlu volbu - bud do acidka /na slano + este trocha tvarohu/ alebo do jogurtu. Staci dat rano a kym sa umyjem tak su akurat, troska maksie ale nie ako blato.
Ci sa z nich pribera netusim ale ak do jogurtu das jednu lyzicu je to urcite lepsie ako presladene gulicky a pod. pre deti.
jozka2
Pripravovala som si vecer vlocky na ranajky.?Kto kolko chce/ja som 2 Kl zaliala kefirom a nechala tie potvorky aby vlocky prepracovali a boli lahko stravitelne.Rano som nastruhala jablcko ,pridla 4 j oreckove jadra a 1 kl pomletych lanovych semienok a o tom som bola schopna hrat tennis cele doobeda/no od 8.30- 11.30/skoro sa mi nechcelo ani vodu pit. I ked potom som si ju vynahradila.
Z vlociek sa pribera ako zo vsetkeho co sa konzumuje vo velkom.



 



TOPlist