Originálne darčeky od chlapa.

alex37 - fotkaalex37, 30. septembra 2014
Môj chlap má všetko... myslím tým, výšku váhu a ostatné pozemské náležitosti, ale fantáziu...tak to teda môj chlap nefasoval a mám pocit, že ani nešiel okolo tej "búdky" kde ju rozdávali......a prečo?? Tak máme dnes výročie sobáša /celkom okrúhle a celkom dosť, xi,xi/ už od rána ako sme sa zobudili, robil okolo mňa kolečká, kým sa odhodlal a spoza chrbta vytiahol malú škatuľku, pozerám a čo nevidím...náušničky :-) na čom by nebolo vôbec nič čudné, keby som náušničky nedostala aj na narodeniny čo som mala na začiatku roka... a ja tak milo sa ho pýtam: "a koľko uší vidíš, že mám na hlave???" no čo už....nemôžem sa predsa čudovať, vraj si ich mám meniť...najsmutnejšie na tom však je, že za 25 rokov nevie, že keď si dám náušnice do ucha, tak ich tam mám dlho-dlhočizný čas, lebo nie som ten typ čo si mení bižutériu ku každému typu a farbe oblečenia.
Spomínam si ešte na darček spred 15-rokov, keď mi na narodeniny kúpil žehličku, /čo je celkom praktické/ a v deň narodenín vraví dcére: "vidíš aká tá tvoja mama je, ani nevyskúša darček".....lebo je úplne normálne , aby sme oslavovali žehlením :-).....ja som sa tak vytočila, že som mu na narodeniny sľúbila krompáč, ktorý však bezpodmienečne musí tiež vyskúšať!!!
...a mne stačí tak málo...jedna večera, jedna kvetinka...alebo že by "niečo originálne???" :-) :-)
@zareaguj


Diskusia k článku

rea1
:-)))
milá @alex , nuž, nechcem byť to, čo ryje ale na základe svojich skúseností s dvoma chlapmi by som ti to povedala takto: buď rada, že si 1. vôbec spomenul, 2. keď si spomenul, že sa aj na nejaký darček zmohol. bárs aj na tú žehličku, aspoň sa mu v prípadných vypätých situáciách budeš môcť vyhrážať, že mu ju hodíš o hlavu. :-)) môj prvý manžel mal zaklínadlo - ale to by som musel minúť peniaze!!! (aké prekvapujúce, to by ma nenapadlo). druhý drahý mal tiež zaklínadlo - nemám peniaze! na cigarety a opíjanie sa s kamarátmi peniaze mal vždy. čo ja by som bola dala hoci aj za takú žehličku, hoci je to divný narodeninový darček - ale je aspoň dajaký. náušnice a iné exotiky, v to by som si netrúfla ani dúfať, to mali obaja spoločnú reč: veď tam máš zlata aspoň kilo, načo ti je ďalšie! lenže to bolo po babkách, od mamy, od otca, od uja (zlatníka). takže tak. ale tá večera s kyticou - to by bolo pekné, to by sa mi páčilo. a čo takto to pred nejakým najbližším sviatkom nenápadko spomenúť? možno naozaj nemá fantáziu ale blbý a hluchý určite nie je. :-))) želám ti všetko najlepšie k tomu striebornému výročiu, veľa trpezlivosti, pevné nervy a ďalšie spoločné šťastné roky. alebo aspoň spokojné roky. :-))) jana
janazjarku
@alex37 nuž na toto sa nedá nereagovať :-) , ale ak ťa to pobaví tak mne manžel no 1 daroval zlaté naušnice a vôbec mu nevadilo, že nemám prepichnuté uši :-) manžel no 2 mi dva roky za sebou na Vianoce daroval rovnaký fén na vlasy nuž až do tretice som si našla manžela s fantáziou čo je schopný chodiť celý deň po obchodoch, aby mi urobil radosť, ale zase toto nebol návod na riešenie :-D
brambora
aspon si spomenul... ceni sa aj snaha... moj chlap si spomenie, ale kupi mi take "kraviny" ze az. :D teraz bol na sluzobke v Holandsku a on odtial donesie magnetku: ruzova macka s podprsenkou, nohavickami, slnecnymi okuliarmi a hompalajuce sa nohy a ruky... no hroza... a vzdy mi vravi, ze radsej mi uz nic nekupi lebo vzdy vsetko ofrflem :DDD a uz asi dva roky mu nenapadne posielam maily s obrazkami a ip adresami, ze co by som si priala. ;) sice ma necaka ziadne prekvapenie nikdy ale lepsie ako mat "blbosticku" v skrini. a na vyrocia mi kupi "len" kvetinky. taku romanticku veceru by som aj ja prijala, ale bohuzial sa to neda pri nasom malom poklade momentalne :(
2010
Ja som zo slovenska dlho prec a neviem a to slovo chlap sa mi zda sproste asi ako equivalent baba. ( opravte ma ked sa mylim).Takze ja som tej babe tiez kupil zehlicku, taku super tlakovu profesionalnu ako mi kamarat poradil aby som nemusel stale pocuvat ze ti zehlim kosele.
Syn odysiel z domu tento tyzden a povedal ze tiez prvu vec co kupi je draha tlakovo zehlicka.
PS: Ja si zehlim sam s tou zehlickou a vobec mi to nevadi :-)
pribinacek
Skoro, to moje milé nežné žieňa rezbárči, vraj umelecky. Musím písať opatrne, lebo sem chodí aj ona. Ale dostala aj polku luxusnej dovolenky :D
helios
Musím povedať, že ja by som bola spokojná aj s náušnicami, keďže ich rada striedam. Môj drahý mi na výročie sobáša nekupuje nič. Na narodeniny zvyčajne tiež nič, i keď minulého roku som dostala dve fialky v kvetináči.Bohužiaľ mne uhynie každý kvet, tak som sa ho spýtala,či mu tých úbožiatok nie je ľúto, na čo som dostala odpoveď, že sa nemusím báť, lebo on sa o nich bude starať. Môžete hádať, ako dlho prežili. A ešte som jeden rok dostala balíček semien, vraj aby som si kvety vypestovala sama. Ale tú romantickú večeru by som brala všetkými desiatimi.
zolik
@pribinacek , to si sa pekne pleskol po vrecku. Na rezbarcinu by stacilo aj dlato a kladivo ;-) Ale tou dovolenkou si to urcite zachranil.
babidka
Mile damy , po dlhorocnom manzelstve / v lete sme oslavili 40. vyrocie / som prisla k zasadnym poznatkom co sa tyka darcekov:
1.muz nie je zena a tak nevie , co taka zena moze chciet
2.ak nieco od mojho najdrahsieho chcem , tak necakam ze mi dokaze citat myslienky a tak mu to jasne a a zrozumitelne poviem
3. ak nedokazem vysvetlit svoje zelanie , tak si zakusem do jazyka a neokomentujem darcek /akykolvek/ ktory dostanem
Tieto vety si naozaj musim obcas opakovat dookola aby som na toto nikdy nezabudla - a aby som udrzala nielen pokoj medzi nami...:-)
Raz som napisala nasej dospievajucej dcere na listok zoznam veci , ktore by mohla ockovi "poradit" pri kupovani darceka . Bezne sme to obaja zacali robit ked dcery zacali dospievat aby sme sa vyhli neskorsej nespokojnosti obdarovaneho s dacekom. Uz si presne na vsetko nespominam , ale bola tam okrem nejakej knihy , znackoveho parfemu aj fukacia kulma na vlasy a zlate srdiecko-privesok na moju retiazku. Napodiv - dostala som VSETKO co bolo na zozname :-)



denyany
No,chlapi sú väčšinou beznádejné prípady, čo sa darčekov týka. To som zistila dávno. A tomu môjmu nestačí len naznačiť. Treba rovno po lopate povedať-toto chcem!. A preto som na okrúhle narodeniny dostala poznávací zájazd do Talianska. Naozaj som netúžila po ďalšej nepotrebnej váze:-) .
bobarka
Milé dámy, nikdy som na darčeky nečakala a nebola som ani sklamaná.Zato som dostávala denne od manžela lásku ,veľa pomoci pozornosti, takže mi tie darčeky ani nachýbali. Boli a stále sme si oporou. Pri našom poslednom neokrúhlom 56tom výročí svatby bolo objatie a tiché vzájomné ĎAKUJEM !
alex37
@rea1 -milá janka :), ďakujem za želania, prajem krásny deň, /som tvoja tajná fanúšička :-) mám prečítané všetky tvoje príbehy, na ktorých som sa skvele bavila, nech ti to aj naďalej tak skvele píše :-)
@janazjarku , nuž čo dodať, ale aspoň si mala príčinu dať si prepichnúť uši, a nakoniec si našla aj toho pravého :-) @brambora , prajem aj tebe hlavne výdrž, ono príde aj na tú večeru :-) @2010 , chlap v žiadnom prípade nie je myslené ako nadávka, ale ako vyššia a dokonalejšia forma chlapca :-) @babidka , skúsenosti sú skúsenosti, my sme to tiež s dcérou praktizovali, ale tentokrát to vzal na seba :-)
@all , dievčatá, nakoniec včera bola aj romantická večera pre dvoch, a ako pozornosť podniku tiramisu :-)
Ked sme mali 20-výročie (5 rokov dozadu) tak darčekom odo mňa pre "chlapa" vlastne pre nás oboch, bol štvordňový romantický wellnes pobyt v Piešťanoch....toto sa mi zdalo také fajn :-)
Pekný deň všetkým :-)
rea1
@alex , ďakujem.
a čo sa týka tých darčekov, ani môj otec neoplýval veľkou fantáziou, mama na každý sviatok dostávala iba zlato. hneď na prvé výročie to bol náramok. jej pamätný výrok: aha, pozri, toto som dostala za tridsaťročné verné služby. :-)) zlatý náhrdelník s náušnicami. ale otec jej nosil darčeky aj "len tak", počas roka, priam bezdôvodne. mám v živej pamäti ako raz prišiel z nejakej porady (či skôr z jej pokračovania vo vinárni) mierne zostrelený a z vrecka vytiahol pomerne veľký prívesok s krásnym zeleným kameňom aj s retiazkou. mama sa začala jedovať, načo mi to je, retiazok a príveskov a všetkého mám hromadu, kedy to budem nosiť, načo si to kupoval. a rozjarený otec to zaklincoval: ale Helenka, keď mne sa tak veľmi páčil, no musel som ti to kúpiť. a mama veru hneď prestala pofrfliavať, lebo veď - dá sa takému odolať? hádam ani nie. :-))) kým chodili spolu do práce (cca 20 rokov), otec mame kupoval každý pondelok ráno na trhu na Dunajskej kytičku kvetov s odôvodnením - aby si mala v kancelárii pekne. žili spolu 59 rokov. môže sa mne niekto diviť, že som od svojich manželov očakávala aspoň tie posr*** snežienky? a trt.
brambora
@rea1 vas otec musel byt uzasny, uprimny a velmi citlivy chlapik... klobuk dole... museli ste mat pekne detstvo... moj tato nikdy nebol na darceky. :( ako deti sme darceky dostali vylucne od mamy, jeho ani nenapadlo nieco kupit. dodnes mojej mame nic nekupi sam od seba. a pritom je to tak dobry chlap! kazdy sme nejaky a asi preto je ten svet taky krasny ;)
mariamka
zda sa, nasi chlapi /naozaj je to nezne oslovenie/ neplyvaju fantaziou, moj si myslel, ze ma na 40-tku zlatom ohuri, dodnes neviem tu tazku nahrdelnikovu nadheru najst, zato bizutku uz neviem, kde skladovat, toho roku som dostala na emdežet tzv. "Večnú ružu", vraj ma prezit v tom obale 730 dni, to si asi zazichroval, keby "příště" zabudol, inak, stale sa drzi,, ta ruzicka :) mile citanie @alex37 , @rea1 :)

alex37
milá @rea1 , nuž toto veru čo tvoj ocino pre maminu robil je v dnešnej dobe len sci-fi, alebo že by rozprávky tisíc a jednej noci?? ... koniec koncov ešte nič pre teba nie je stratené, možno príde ten s tými snežienkami, fialkami alebo inými kvietkami:) :) :) @mariamka ...si ma teda šokla tou ružičkou :) je som to este nevidela...zaujímavé...
rea1
dámy moje, otec síce skutočne bol báječný a zábavný ale ja som vždy bola, som a do smrti budem presvedčená, že to skôr robil aby utíšil zlé svedomie. on to bol človek, ktorý naozaj svoj život žil, žiadny hriech mu nebol cudzí, ak fajčenie je hriech, tak áno, tento jeden hriech mu cudzí bol, bol celoživotný zaťatý nefajčiar ale ináč - všetky dostupné sukne sa okolo neho vrteli, bol to malý kohút na veľkom smetisku života, síce malý, pupkatý a celý život nespravodlivo plešatý ale mal neuveriteľnú charizmu, esprit a iskru, bol neodolateľný a očarujúci. ženské naňho leteli ako muchy na med, mladé či staré. preto si myslím, že on tak trochu tú moju mamu podplácal a dúfal, že ona mu to všetko, o čom sa nehovorilo ale vedelo, odpustí. veď čo by si bol bez nej počal. keby bola mama chcela čokoľvek, zlaté oči alebo modré z neba, bol by jej to zniesol, kúpil alebo aspoň dal na to peniaze. ešte na zlatej svadbe ju nosil na rukách (mal to jednoduché, moja mama bola a ešte stále aj je krásna ženská, drobná a útla. škoda, že som sa nepodala na ňu). takže asi toľko k tým darčekom. :-)))) a keďže druhý taký neexistuje, tak ja už len sama ostanem. premiéra i derniéra stačili, tertium non datur. :-))
domacapani
Dnes je 4.okt. asi uz neskoro sa pridat k tejto diskusii, ale pridam. Tiez som chcela to a to, co sa mne paci, alebo co chyba. Nikdy som vsak nebola narocna. Aj som to nieco vzdy dostala. Az TA osoba odisla z mojho zivota navzdy, som si uvedomila, ze mam od nej iba jeden darcek, co vybral sam. Tak dnes, uz si nevyberam, a tesim sa so vsetkeho a nehodnotim.
sjuz
Myslím, že chyba je len a len v tebe:))) milá @Alex37 - nevieš mu to správne podsunúť:)! V tom bude ten háčik, nie v jeho fantázii.... :)) Pred sviatkom mu poslať link alebo obrázok niečoho, po čom túžim, a nezabudnúť pripomenúť, že by si sa potešila, keby si to NAPRÍKLAD dostala - čo ja viem - na narodeniny... ? :))
A keď už ani toto nezaberie..tak potom ostáva už len po lopate, priamo sa dohodnúť, že mu pošleš zoznam vytúžených vecí, nech si nejakú vyberie pre teba sám, nech je aspoň nejaké -to prekvapenie :))) !



 



TOPlist