Obyčajné raňajky so sektom pre dvoch.

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 25. apríla 2015
Ahojte moji milý.Niečo ma napadlo a tak sa to pokúsim hodiť na klávesnicu.
Jedného krásneho dňa na potulkách za prácou v Nemecku som som sa dostal aj k zateplovaniu.Obliekal som do polystyrénu jeden troj poschodový dom so 14 miestnosťami neďaleko Norimbergu.A zabudol som povedať sám,len sám.Pracoval som od siedmej do siedmej.Poobede mi pomáhal domáci.Veľmi dobrá rodinka.Dorozumievali sme sa/veď už viete ako/.Bol som tam už dlhšiu dobu a výsledok planý.Až keď som začal naťahovať fasádu-podívaná.Pani domáca za odmenu v nedeľu spravila raňajky a tu je recept.
A teraz postup.Ja ako správny Slovák vstávam cca o 6,00 hod.Bol som sa pozrieť na môj výtvor z predošlého dňa.A koho som tam nestretol?Pani domácu v župane,ako obdivovala fasádu.Prehodili sme pár pohybov,ako sa jej to páči.Bola uveličená./Pozor,nemci si potrpia na názor susedov/.A potom prišla tá odmena.Bolo asi 6,30 hod.Na raňajky pristála na stole fľaša studeného sektu,na kuch.linke ananás v konzerve,jahody z mrazáku a dva druhy olív.Zelené a čierne bez nálevu.Domáci za stolom sa tak tešil,že až koktal/vtedy som mu niečo rozumel/.
A na samotný recept.Sekt nalejeme do napoleoniek/pohárov/,do toho koliečko ananásu a dve-tri mrazené jahody,dochutíme šťavou z ananásu-trošku.Pekne to šumí.Na tanierik olivy.Ku konzumácii jedna vidlička a jedna chuť.
Ako konzumovať?Vidličkou naberieme olivu,namočíme do sektu a veselo papkáme.Prvé sú neni až tak chutné,ale potom.Nechápem.Pomaličky soskáme sekt a za stáleho dolievania a dokladania dojeme.Keď sme všetky dobroty spapali,tak asi o pol ôsmej sme sa rozlúčili a na hajany.O 11,00 hod sa bombovo vstáva.Neviete,či sa to snívalo,alebo...A na záver.Páni a toto pripraviť svojej drahej na raňajky.No dámy uznajte!
@zareaguj


Diskusia k článku

kukulienka71
Pekne si to napísal. Také raňajky som ešte nemala, ale dám to prečítať manželovi, aby uznal aj on:-)
sefka2
Prečo nie...mám rada "bublinky" a zobkať k tomu olivy, noooo....Dcéra žije v Nemecku, poviem jej, že keď prídem, tak si takéto niečo prajem :)
hubata
Nuž takto pripitá a hladná by som veru netrafila ani na klávesnicu, nie to ešte liezť po rebríku na fasádu..... Takto pridtrundžený môže robiť o takýchto raňajkách jedine - poslanec, t.j. cca 150 ľudí na Slovensku.
motozuzika
Veď to bolo v nedeľu :-) Ja by som sa takým raňajkám veru tiež nebránila :-) A potom o 11-tej hemendex :-) A o druhej na obed už môže byť normálne vývar a nejaké mňamkové mäsko s prílohou a zeleninou (Y)
pavelnemecko
Ahoj hubatá.Nikto po rebríku nelozil,bola nedeľa ako trefne poznamenala motozuzika.Tvoja prezývka je asi ozajstná.Nečítaš medzi riadkami.Trošku pekných pohľadov do života.Držím Ti palce v ďaĺšom živote.
radox1
dobry navod,ako sa nakladat uz od rana,super.



 



TOPlist