N e k r o l ó g .

stefanm - fotkastefanm, 19. apríla 2015
Za svoj život som ako tajomník ROH napísal veľa nekrológov pri spomienke na nebesia odchádzajúcich kolegov. Prítomným slzy stekali po čiernom odeve. Ale Tebe, môj, na smetisko odchádzajúci priateľ, splním nemožné. Napíšem Ti „veselý nekrológ“, pretože sme spolu zažili veľa veselého.
Tak ako si niekto dokáže v sebe vypestovať až „človečiu“ lásku ku zvieratku, kvetu, starožitnosti alebo občas aj k partnerovi, tak aj ja som sa zamiloval do Teba, milý môj „Kombinovaný sporák“. V pondelok ma opustíš. Rozhodol si sa a ja som Tvoj návrh o Tvoju eutanáziu prijal. Samozrejme nie sám od seba, ale na popud Tvojej pani, mojej manželky, ktorej keď niečo vlezie do hlavy, krátko to tam dozrieva a nakoniec sa jej to čo chce urodí.
Nechcem Ti pripomínať čo všetko som na Tvojich plynových horákoch uvaril a v elektrickej rúre upiekol ale dnes si mi pomohol posledný krát pri varení slepačieho vývaru a pretože ako prvá bola v Tvojej rúre upečená skúšobne bublanina, tak som sa rozhodol, že aj posledné pečenie bude také isté. Ešte si zajtra ráno na Tvojom horáku uvarím posledný krát vodu na kávičku a potom Ťa prídu vymeniť za mladý, vzhľadom a funkciami podobný. Ty odídeš, ale v mojich spomienkach ostaneš naveky. Budem si ťa pripomínať denne na toalete, pretože Tvoj záručný list som vymenil za toaletný papier takže pri jeho použití si na Teba stále spomeniem.
Ako poďakovanie za všetko, čo si pre mňa a našu rodinu urobil som Ti spracoval krátky klip. Ďakujem Ti za všetko. Česť Tvojej pamiatke.
@zareaguj


Diskusia k článku

radost
tak s úsmevom do raja večného..
ešteže ťa nenechá hladného..smädného..
vymení ho mladý..
a dáš si s ním rady..??
bo tá dnešná mládež..!!ach..!!
nemáš z novôt strach..??
tiginko
nádherný nekrológ, ktorý musí v každom vyvolať úsmev... ja mám doma podobne "vtipného" manžela, len on nedáva svoje neskutočné úvahy na "papier". To sú tí najlepší partneri - sú vtipne ironickí, kritickí a komentujúci, ale za každým ich slovom je cítiť ich nekonečnú lásku, vernosť a dobrotu :-) Kiež by vás Štefanov bolo na svete viac
martina0812
stefanm, nie som si istá, či máš RD, alebo byt, ale ak máš RD, urob to ako ja - prestaň písať nekrológy ( aj keď vtipné a vážne sa mi páčia! ) a dôchodcu šupni do pivnice. Môj šiel do garáže a aby nemal pocit, že doslúžil a je neužitočný a nanič, tak na ňom príležitostne v garáži vyrábam lokše a iné, prudkodymiace veci, ktoré síce výborne chutia, ale susedia v domnienke, že horíš, volajú hasičov. Mám kuchyňu spojenú s obývačkou a keď pri mojich lokšiach telku kukajúcu rodinu štípu oči od dymu a v obyvke sa ešte týždeň vznáša lokšová aróma, nie je to to pravé orechové - v garáži to autám naopak vytvára domácku, rodinnú atmosféru, dôchodca sa neupracuje k smrti a predsa má ešte pocit, že bez neho nemôžem žiť - pretože mu to zakaždým pri tom lokšovaní vysvetlím: môj drahý, zlatý sporáčik, ešte že ťa mám, inak by ma rodina zahlušila pre dym v dome, ale ty nie si taká chúlostivá padavka, ako ten nový sporák v kuchyni, s tebou to zvládnem! A dôchodca sa vytešuje, statočne dymí a vytvára tú neskutočnú, dymom strihnutú chuť poctivých domácich lokší pečených na platniach, nie na panvici. Vyskúšaj, vrelo doporučujem! :-D



 



TOPlist