Môj dnešný zážitok.

stefanm - fotkastefanm, 7. augusta 2014
Už asi dva-tri roky veľmi rád pečiem chlieb v domácej pekárničke. Aj dnes som sa rozhodol, že si ho upečiem. Lenže stalo sa mi toto:
@zareaguj


Diskusia k článku

stefanm
Pri práci na pečení chleba v pekárničke postupujem podľa osvedčeného receptu. Takéto chleby som už napiekol veľa krát a stále sme si pochutili...
 lh3.googleusercontent.com/AKoGDEQ0s1gNRw3ZT_7gW8jsPFKog2X33atUZb0...

 lh3.googleusercontent.com/28iHZUQhVSERz1foaJd3vIGbZLra-jUv8m73pE-...

Alebo si pripravím len cesto a urobím si
rožky
 lh6.googleusercontent.com/F-i0P3vvmzQpahpRM7zjJxClbfM7D1sgie_TM83...

vianočku
 lh4.googleusercontent.com/_lXwcqZAA4Ypugu822n1i1-JLPn4jGSGRUH5l3M...

fajný domáci knedlík
 lh5.googleusercontent.com/7pdflSxzFopj4uYuttK7zJ1BwqYZjfbbSBeadyl...

a trúfol som si aj na domácu sekanu.
 lh3.googleusercontent.com/Rr9BAD8gZmdoR7PO7bWpzVA32dmVYwN9fojRL7y...

Ale dnes moja pekárnička vyprodukovala toto:
 lh3.googleusercontent.com/v5lBUIt94jyAC758_AGizaMszeDlX33Judro5vN...

Sklamaný som nepodarok rozkrojil
 lh3.googleusercontent.com/34oI3bz8etvwEJJ8gNXQAjX27lLzlXZb9vE5IgI...

a so smútkom v tvári som ho vyhodil do kontajnera.
 lh4.googleusercontent.com/338xhKvwWvXS5m_BR4cAoS90frHDYUixbJrSs3l...

lenže ten kto pracuje s domácou pekárňou vie, že z výrobku je potrebné odstrániť miešacie háky a ja som na to zabudol a spomenul som si na to až doma. Tak som sa vrátil, trochu s v kontajnery prehrabal a kúsky našiel.
 lh5.googleusercontent.com/qd4Hcbq9AbnHFLW_DKxx163mIRw7xY5841WA00I...

No a potom už definitívne skončili tam kde patria!
 lh3.googleusercontent.com/oW_XwIzPZOFT-zZbjyE89dpiBK0BnegMUSYNJ9c...

Chcem vám týmto zážitkom pripomenúť, že ak sa váš partner, ktorý po takomto nezdare pri prechádzaní okolo vás provokatívne usmieva nespanikárte, zoberte to s humorom a nabudúce nezabudnite pridať pri príprave pečenia aj droždie!!!. Ono to tam fakt chýba.
Stárnem ????
babidka
:-))))))
Nestarnes . Iba je tvoj mozog zahlteny mnozstvom inych /dolezitejsich / informacii:-)
Ty si IBA zabudol .
Moja kamaratka sa nedavno rozhodla , ze urobi vnukovi buchty na pare - vies , prazdninova babicka .V zivote ich nerobila .Recept jej nadiktovala po telefone jej vlastna dcera .Cesto nerastlo a nerastlo . Spytala sa teda manzela kde je chyba . samozrejme , ze vedel .Iba ona NEVEDELA , ze do buchiet ide aj drozdie ...myslela si , ze do vsetkych sladkych jedal ide prasok do peciva . Buchty na pare pre vnuka nakoniec urobil /ako vzdy/ dedko :-)
smejkad
:-))))))))))))))))))
stava sa :-)
nech ti je utechou, ze ja som dnes vylievala a nanovo robila kvasok, lebo jedna kocka drozdia proste od vyroby nemala asi navod, co ma robit v teplom osladenom mlieku :-)
nastastie ta druha to vedela na jednotku , takze z cesta na pecene buchty podla @energizzer som spravila jeden a pol plechu moravskych kolacov, jeden orechovy kolac a este kokosovy zavin :-)
bude sa mlsaaaaaaaaat :-)))
evusik
je to síce smola, ale stáva sa... ja si ale predstavujem ako sa hrabeš v kontajneri aby si našiel háky, vyhrabeš chlieb a víťazoslávne ho odnášaš domov aby si z neho vydoloval háky... a šokovaní susedia sa schovávajú za záclonami a neveriaco krútia hlavami :-)
smejkad
:-)))))))))))))))))))))))))))
a este to vsetko foti :-))))))))))))))))))
sovka62
Chacháááááá, smejem sa trojhlasne, keď si ťa predstavím, ako hľadáš háky v kontajneri! Ešte šťastie, že ich bezdomovci už mali prehrabané (tí začínajú skoro, ráno), lebo by ťa možno aj ubili, že im berieš obživu.
A k chlebu? Aj majster tesár sa utne, keď má človek veľké plány, nesústredí sa na maličkosti.
rea1
:-)))))))))))))))))) nuž, keď sa darí, tak sa darí.
@evusik , píšem ti hneď niekoľko rozchechtaných bodov. :-))
bozulka
No konečne som sa pobavila, ako voľakedy bývalo zvykom na Vareche...Moja predstavivosť tiež pracovala na plno...:-))))))
evanaaa
Tak toto bol zážitok aj s ukážkami, na plač ale aj na smiech, ešteže ten kontajner nebol úplne prázdny ( aspoň si myslím), lebo ak by si mal loviť až na spodku, mohlo by sa ti stať, že doň spadneš, alebo by ti nejaký neprajník mohol ešte nohy podraziť. Aj si zvolal po nájdení hákov: heuréka? A čo ak by si ich nenašiel....? Ale našiel, a bude sa aj naďalej vypekať.
aroooo
dobré......, ale stále lepšie ako sa stalo mojej susede. Pred našim vchodom máme každý byt svoju kuka nádobu. Niečo som sa motala vonku, pozerám, suseda svoju kuku vysypanú, prehrabáva sa v smetiach a dáva ich späť do nádoby. A ty preboha čo robíš??? no nebudeš mi veriť, ale hľadám si zuby !!! Že večer zvykne pri TV niečo jesť a že jedla tuším jablko, ošúpala si ho, zuby-protéza tlačila, tak je vybrala a odvtedy ju nevie nájsť, asi ju zhrabla so šupkami a hodila do smetí...., asi po týždni sa pýtam či našla - že nie a tak si niečo viac ako po roku zopakovala robenie novej protézy.....
kuchticka
@Stefan- neber to tragicky, stave sa. Ja som tiez nedavno zabudla dat drozdie do pekarnicky pri peceni chleba, ale nastastie som si to uvedomila ked sa cesto miesalo, tak som to pridala dodatocne a predosla tej ceste do odpadoveho kontainera.
jerica
to je dobré, ale keď miesto štyroch lyžíc cukru, dáš štyri lyžice soli, to ma veru poriadne vytočilo. Nemala som chuť to ochutnať, až keď som cesto išla dať na plech. Zobrala som to s humorom, cesto išlo tam" kade ľachšie " :-)
evusik
ja som toť večer dostala chuť ma niečo sladké a aby som to neprehnala otvorila som si kelímok s kyslou smotanou, primiešala za lyžicu vanilkového cukru a pri TV vyjedala, nezjedla som ale všetko, tak som kelímok spôsobne zavrela aby smotana nevyschla a dala do chladničky, že veď na druhý deň dojem... no na druhý deň som nedojedla a na tretí deň som išla robiť k obedu cesnakový dresing... v chladničke načatá smotana, šup s ňou do misky, pridala som ešte jednu smotanu, cesnak, soľ, MČK... ochutnám a nechcite vedieť aká nechutná je vanilkovo-cesnaková príchuť :-(
2010
Robim v zahrade pride za mnou syn, ze chvost trci zo skrine v chodbe... akej je farby ? - taky farebny. Bagance som mal obute z garaze zobral zvaracske rukavice, a pyton skoncil vonku odkial prisiel...v nedelu su odchytavaci hadov drahy:-)
2010
@marianne , nezabil on byva v zahrade roky, je to jeho teritorium a chrani pred jedovatymi hadmi ( ze vraj), z casti moja chyba robil som randal s motorou pilou v zahrade a nechal vsetko pootvarane, tak sa isiel schovat do skrine:-), preto som sa pytal ci je farebny, keby bol mensi hnedy alebo cierny nebol by som taky frajer.
marianne
aha to mate pre stastie zvieratko;-)) aj tak si frajer,ja hysacim uz pri slepuchovi..nevadia mi pavuky,zaby,mysi ani podkan,ale pri dazdovke utekam..v minulom zivote ma musel asi zozrat had,mam z nich fobiu uz ked ich v televizore vidim,dvihnem pre istotu nohy na sedacku.. nebojite sa ze vas udusi a zozerie?:-)) ci ho pre istotu nakrmite..
kuchticka
Hadi ma vzdy fascinovali. Mam sa ich bat? Z detstva mam skusenosti, ze sa ich nemusim bat, lebo som prisla do styku iba z uzovkami. s ktoryni som si hrala v nasom potocku pri nasom lesiku s lukou. Otecko kosil travu a ja som si hrala s hadikom. Mam sa doma zhrozila ked som jej rozpravala aky bol ten hadik pekny a eozumeli sme si.
Ale stretnut taku krajitu tygrovitu bych asi nechcela.
marianne
no neviem @kuchticka :-)) ja som to uz asi raz spominala.Mojej dcery kolegina chovala velkeho hada v byte.Zboznovala ho,nikdy nemohla pochopit co maju ludia proti hadom,take mile pritulne zvieratko.:-)) Az jedneho dna bol taky pritulny,ze prestal zrat a ked nezral uz 2-
3 tyzdne a len sa k nej tulill,isla za zverolekarom.Ten jej nadal jak svini do koryta,ze ked chce mat doma hada,mala by si najskor nieco nastudovat o jeho chove.On sa ku nej tulil,prestal zrat a natahovat sa ,lebo si ju meral,ci sa do neho zmesti.. tak mileho hada museli utratit,ani ju domov nepustili.Dotera tomu nemoze uverit,ze take nieco by jej mohol spravit,ked sa mali tak radi:-))
radost
@marianne
neblázni hned zrána..!!
chápem..pre jej lásku to bola veľká rana..!!
ja ked mám stres..všade vidím hadov..had je pre mňa jerdnoducho des..
aj ked je za sklom..mám z neho strach..taká som ja strachobaba..ach..:-)
hovorieva mama: "ked si bola malá-v ruke si držala hada..a si sa nebála..!!"
nuž-čo urobí nevedomosť..zbaví dieťa strachu..
želám dobrý deň
hubata
Preboha chvost v skrini @2010 !!!!
To mi pripomenulo našu mačku: našla som ju so zlomenou labkou, ale bola divá a nedala sa chytiť. Tak som jej aspoň dávala žrať zvlášť od ostatných a počkala som obďaleč kým sa nenažrala, tým si na mňa zvykla a raz som ju teda chytila, vzala domov a že ju vezmem ráno veterinárovi ..... Vieš ako sa mi tá potvora odmenila? Do rána vrhla štyri mladé a to sme mali doma psa!!!! No čo s takým nadelením? Reku vezmem ju aj s mladými na chalupu a tam prežijú. Lenže ona akoby to cítila, začala tie mladé schovávať a tak ak decká zabudli zavrieť skrinky našli si na pulóvroch mačatá. Mne jedno schovala do kýbla na umývanie zemi, dve sme našli v tme pod válendou, potom zasa v čižme ...... atď.
Takže ja sa desím trčiaceho mačacieho chvosta viac ako ty hadieho !
zuzik01
ty si vyhodil obidva, ale spomenul si si... ja som vyhodila stary chlieb sice len s jednym, ale nespomenula som si, az kym som nesla piect druhy chlieb a druhy hak chybal... tak som zarobila, lebo som musela objednat novy, resp. novy par... a uz mam veruze skusenost aj s pecenim pizze bez drozdia.. a ver mi, ze nebola taka tenka, lebo to bola talianska pizza :-DDD



 



TOPlist