Miesto lizatka chilli

methi - fotkamethi, 21. februára 2016
Na internete casto citam diskusie mladych mamiciek s otazkou "A od akeho veku mozem pouzit korenie v detskej strave?" Ja zijem v krajine, kde si ludia bez korenia nevedia jedlo predstavit. Ak jedlo nema farbu, je nejedle. Ak aspon troska nepali, tiez je nejedle. V susedstve mame maly domcek, kde zije pocetna rodina. Stara mama so synom a nevestou a tri male deti. Jedno z nich takmer vkuse narieka. Este aj vecer, ked slnko zapada, nepotrebujem ani hodinky a viem, ze je 18.00 pretoze male nariekave sa ide kupat a samozrejme s placom. Vcera som vykukla von oknom a toto male uplakane tam stalo pri muriku a bolo ticho. Pomyslela som si, asi dostalo cokoladu, tak je pusa plna a nemoze plakat. Potom som si vsimla rozhadzane chilli papricky, ktore sa tam uz druhy den na slnku susili a maly drobec mal niekolko kuskov v ruke a pekne to zuzlalo ako lizatko. Ziadna vykrutena tvar od palivosti, uplne ako keby malo cokoladu. A v tom momente ma napadla scena zo serialu Chalupari "v Indii maj plechovy deti?" Tak vam mozem odpovedat. MAJ!
@zareaguj


Diskusia k článku

haji
@Methi (21.2.2016 09:34)
Moc děkuji za bezva počteníčko. Vtipné, poučné a lidské. Malá je dáma - jak má nonšalantně hozenou ručku s náramkem na zídce... a evidentně jí chutná! Máš zajímavý život. Zdravím z Moravy do Indie.
2x yanah a methi
zolik
@Methi (21.2.2016 09:34)

rozkosne dievcatko a mily clanok.
ja by som urcite nariekala, keby som do takej papricky zakusla a mala slecna si pochutnava. tiez zdravim do Indie (zo svajciarska).
1x methi
babidka
Ale som sa dobre zasmiala ! Nuz , komu co chuti :-)
methi
Uz su chilli pozberane a susia sa nanovo, kedze ich asi poriadne pozuzlala :)
kuchticka
@methi - ja citam az dnes (v poslednom case asi 5 mes. nechodim na varechu iba sem tam kuknem), mam vela starosti a smutku.
Dnes som sa vsak musela zasmiat, najme po poznamke @kimlo.
Vdaka za obveselenie.
methi
@Kuchticka (8.3.2016 05:09)

Som rada, ze ta to trosku rozveselilo :) A je mi luto, ze mas smutne obdobie. Posielam aspon take virtualne objatie :*
babav
Milene dievcatko .Usmevny pribeh.@methi , v poslednych dnoch na teba myslim ....moja vnucka je momementalne v Indii ,na dva tyzdne z jej skoly.Mame uzke dusicky, aby sa decka stastne vratili .Prve 4 dni stravili
v New Delhi, teraz cestuju vlakom smerom na sever .Poslala nam pekne fotky z Love Gardens , ale teraz uz nebudu moct textovat ani mailovat , musime si na fotky a zazitky pockat az do ich navratu:-).





methi
Ahoj @babav ja viem, ze aj ked napisem, nic sa nebojte, aj tak sa budete, lebo to k tomu patri :) Vnucka bude mat zazitky. Zelam stastny navrat domov :)
1x babav
ribana
Ahoj pekný príbeh zasmiali sme sa ....malá je zlatá , pozdravujem z Liverpool
ribana
Jeej dakujem aj tebe pekne sviatky Jari Methi
babav
@methi , dakujem !Vratila sa stastne , plna zazitkov a nadsenia z bohatej Hindu historie a tradicii.Tiez omalovana od prstov az po lakte (nastastie iba s henou).





 



TOPlist