Ľahké raňajky vhodné do týchto horúcich dní.

stefanm - fotkastefanm, 7. júla 2015
Dovoľujem si týmto odprezentovať na tejto www stránke moje dnešné raňajky po ktorých sa mi zlepšila nálada a pohľad na horúce dni dostal iný, optimistický rozmer. Ani v týchto krutých horúcich dňoch nestrácajte zmysel pre humor.
@zareaguj


Diskusia k článku

stefanm
Je 9:04. Vonku horúco.



Točí sa mi hlava ale hlad nepopustí a tak si odchádzam do kuchyne pripraviť ľahké raňajky. Žaluzie stiahnuté, okno zatvorené, ventilátor šlape na 3-ke a predsa sa mi zdá, že je tam horúco. Pre istotu si dávam do svojej blízkosti telefón a overujem či je dostatočne nabitý keby som omdlieval a musel narýchlo volať číslo 112.
Ťažko sa rozhodujem medzi ovocím a zeleninou na raňajky. Ale napokon predsa len víťazí zelenina a ja si z čerstvého struky vylupujem hrášok.



To mi určite postačí. Opláchnem ho pod tečúcou vodou,



nechám prebytočnú chlórovanú vodu odkvapkať



a hrášok si servírujem na štýlový drevený lopárik.



Ako prílohu si pridávam zopár kúskov slaniny a klobásy, čerstvý biely chlieb s masťou so škvarkami a feferónkou a zapíjam tradične po východniarsky (2x!)




Je 9:30, použitý riad uložený, kuchyňa uprataná, hlava sa netočí a ja začínam uvažovať, aký deň ma čaká. Zdá sa, že ako vždy .... veselý.... Ta ňe?




duliz
...to je zlaté :-)
Moja teta zasa jedáva šnicle bez chleba, že vraj "načo keď sú tam brezle" !
A teraz mi ostáva len dúfať, že budete vedieť čo je šnicla a brezle :-)
stefanm
Viem. Šnicľa je dvojzmyselný výraz brezle su pucle z ktorých sa dá poskladať rožok :)
misa1
super :)))))))))...ja by som z toho vynechala raňajky a stačila by mi príloha. :))
frezia68
No ozaj veselé a výdatné raňajky,len ten hrášok by som nechala na desiatu,aby si sa neprejedol :-))) ta ňe?A meraj v chládku,tu bolo len 28°C,teraz už horšie,ale vytrimeme.

babkamt
dnes si mi svojim humorom rozveselil deň. Rada čítam tvoje príspevky. Mám otázku: neješ akosi priveľa zeleniny na raňajky?
sovka62
Naozaj zdravé raňajky, také skoro vegetariánske, veď zelenina.....
Za seba napíšem, že ja by som raňajkovala zmrzlinu, a na obed a na večeru by som si dala to isté. Nóóó... asi aj po večeri by som dala to isté, idem spraviť inventúru v mrazničke, možno niečo nájdem..
elixir
Hrášok sa určite dobre cítil, keď si mu dal studenú sprchu pri 35 stupňoch a to ešte v sitku, si ho netesnil medzi prstami. :)
elekra
Parádne raňajky, tuším aj my budeme raňajkovať hrášok :-).
bozulka
Výborné raňajky...ale ja mám radšej to čo ponúka @sovka ,dnes mraznička doplnená :-))) Zajtra podľa počasia si dám ten hrášok alebo klobásu?
violetacamorova
Rozveselil si ma ako vždy.
Zľakla som sa na začiatku,že si ideš poškodiť zdravie anorexiou :)
Až následná foto ma riadne uspokojila.
Mne by vystačilo bez tej vodky...
xxxxx
Skvele ranajocky.Super som sa pobavila.
Vyborne a presne spracovany receptik,ktory zvladne kazdy a urcite si na nom aj pochuti.
Na zdravicko-ta ne ?
janazjarku
A začiatok bol taký sľubný :-DDD ja reku už si sa prispôsobil mojej novej strave a ty TOTO !! Nemdráždi !! :-))
mariamka
bola som zvedava na tu Kristinu, celkom svieza pesnicka, pripomina mi to Lojzo // vtipne ranajky :)


seaton
Napadlo ma, že keď som bola v kúpeľoch, tak spolu s mojou spolubývajúcou sme si odbehli niekedy len tak do cukrárne. Stalo sa, že pri vychádzaní z tohto raja na zemi, sme stretli našich spolukupeľnikov. hneď sa do nás pustili, že na obed a večeru si dávate redukčnú dietu, podotýkam, že sme ju aj potrebovali, a potom idete do cukrárne. Moja spolubývajúca, chytila peknú červenú farbu na líčkach a ja som pohotovo odpovedala : " No čo veď my sme boli na vítamínovu bombu." veď v tej šľahačke bolo ovocie.



 



TOPlist