Kolac

peter81 - bez fotkypeter81, 12. marca 2015
moj prvy kolac ,som upiekol v 13 rokoch a bol velmi super
@zareaguj


Diskusia k článku

hubata
Na trinásťročného chlapca si bol šikovný, no tak daj recept na ten tvoj koláč, sme zvedaví!
rea1
a ja som svoje prvé lečo spravila, keď som mala 6 rokov a tiež bolo super. a potom som si ho robievala na raňajky celú sezónu, keď som chodila do školy. to sú zážitky, čo? :-))
denyany
Teda! Vy ste ale šikovníci! Mňa varenie nebavilo hádam.... no, až keď som sa vydala, tak trochu a keď prišli deti tak viac a stále sa to zlepšuje:-) Ale v 6. a v 13. rokoch som kuchyňu navštívila len za účelom konzumácie.
rea1
@deny , vážne. mať na raňajky rožok a kakavko - no bŕŕŕ. tak som si začala vyrábať niečo, čomu sa potom v rodine hovorilo jednotkové lečo. jedna rajčina, jedna paprika, jeden párok, jedno vajce. pritiahla som si ku kuchynskému stolu šamlík, všetko nakrájala, na šporhelte udusila a v pohode schramstla. babička sa len za hlavu chytala, zozačiatku, potom bola celá spokojná, že sa nemusí jedovať, ako sa ofrňujem nad tým kakaom. :-))
hubata
No a ja to kakavko alebo bielu kávu z melty si robím dodnes na raňajky a pritom si čítam čo nové na vareche. Môj prvý koláč bola torta z BB pudingu ktorú sme s kamoškou uvarili k sviatku jej mame. Boli to piškóty prekladané nejakým ovocím, zaliate pudingom, nechali sme to stuhnúť v tortovej forme. Obliali čokoládou, ozdobili ovocím a úspech bol na svete.
Ale čo si tak spomínam vážne som varila od takých 14-15 rokov cez prázdniny: mama mi nechala 10 Sk a dvoch menších bratov-hladošov na ktorých som cvičila. Vtedy sme predmet varenie mali aj na základnej škole (chlapci mali práce v dielni) a učili sme sa v školskej jedálni pri kuchárkach. U nás sa vždy všetko pojedlo, nespomínam si že by sa jedlo vyhadzovalo. Len to umývanie hrncov ma nebavilo: to sa nahriala voda vo veľkom hrnci, roztiahol kuchynský stôl kde boli dva vajdlínky. Do jedného išla horúca voda, tu sa riady poumývali a opláchli sa v druhom vajdlínku kde bola studená voda. No a ešte sa to muselo poutierať a uložiť do kredenca ......., pozametať a umyť linoleum v kuchyni.
evanaaa
No vidíš, @peter81 , ak si bol vtedy taký šikovný, iste si už od tej doby viac toho napiekol a aj navaril, tak by si sem mohol aj pár tvojich receptov pridať. A koľkože to máš rokov teraz, prezraď....?
amelie
keď som sa šla vydávať, celá naša rodina zalamovala rukami: všetci pri tej knihomoľke zahynú od hladu, ona, jej muž aj ich deti... bratancova žena ich usadila: nekuvikajte, všetky sme sa to naučili, zvládne to aj ona! helenka mala pravdu: nikto nezomrel..:-) ak bude @peter musieť, zvládne to:-)))
jozka2
cigoriu-meltu si stale nosim z domu ak idem na navstevu,alebo zase mi ju tu niekto donesie.Je velmi chutna,zdrava,skoda,ze sa prestala varit detom a vymenilo ju kakao,ktore je sice velmi chutne,ale z casu na cas a nie denne.



 



TOPlist