Ako som kopirovala jednoduchy recept...

emery - bez fotkyemery, 1. marca 2015
Dnes, teda v nedelu mali dojst nasi mladi, brat so svagrinou, su teraz sami doma, tak otec zahlasil nech sa pridu k nam najest na obed, co budu pre dvoch varit. tak ja vcera 2 hod na nete, ze co spravim s tvarohom-kolacik nejaky. nasla som, celkom sikovny sa mi zdal, skopirovala som ho z inej stranky. keksy s maslom utlacit do formy, potom tvaroh s vajickami a trocha skrobu umiesat, ked nie je tvaroh ochuteny, tak podla chuti, ja som ho nutelou vylepsila, na keksy dat tvarohovu masu a dat upect, kym plnka nestuhne. jednoduche, ni? ale ja debil som to len ten recept preletela a zabudla formu vystlat papierom. ten dym.... nakolko to bolo v takej nasej starsej tortovej forme sa to maslo zacalo rozpustat po celej trube. este ze nebyvan v bytovke. ale po cca hod sa upieklo, ta tvaroh. hmota, nechala som vychladnut a tupla som tam jahodovu zelatinu. jak sa zalizovali. a mame to bolo trocha malo sladke, tak so jej just spravila slahacku s vanilkovym cukrom a kokosom. uz sa usmievala :-)
cize bez papiera na pecenie ani krok, alebo nove formy
@zareaguj


Diskusia k článku

katka78
Stane sa, aj mne sa stalo, hlava v oblakoch a potom len zrazu drhneš rúru.. Má to ale jednu výhodu - odteraz už nikdy nezabudneš vystlať formu papierom, alebo podložiť plechom :-)
sovka62
Keď som vlani v lete prvý raz v živote piekla cheesecake, všetko som dodržala. Aj tú formu som vyložila papierom. Ale nepomohlo, dopadla som rovnako ako ty. Spálené maslo smrdelo po celom dome a bola som presvedčené, že to bude cítiť v celom koláči. Nemala som čas piecť znovu, tak som koláč zobrala na oslavu aj s formou, s vedomím, že to bude hanba a ešte pred početným publikom. Ochutnala som kúsok, ktorý pre mnou pristál a bol taký dobrý, že som dostala chuť na ďalší. A predstav si, neušlo sa mi, koláč zmizol ako sneh na slnku a chválilii ho do neba. Odvtedy som ho piekla viac razy, ale na dno rúry som vložila starý plech a všetko bolo v poriadku.
denyany
U mňa je dym aspoň raz za mesiac, niekedy aj celkom veľký... Hlavne, že koláčik chutil!
rea1
keď pečiem niečo, o čom sa predpokladá, že vytečie z formy, obaľujem ju z vonkajšej strany alobalom. stačí tak do polovice výšky. to ovšam neznamená, že sem tam nepríde sused zazvoniť, že sa mi valí dym z kuchynského okna a či o tom viem. :-)) obvykle vtedy už hej ale hasiči ... eee ... to ešte nie. hoci si ich prácu vážim, na návštevu sa mi ešte nenatláčali, chvalabohu. :-)
a hlavne, keď tie koláče boli jedlé, tak je alles o.k. :-)



 



TOPlist