Vyprážaný hermelín s ananásom a čučoriedkovým džemom

matus113 - fotkamatus113, 26. decembra 2009
Vyprážaný hermelín s ananásom a čučoriedkovým džemom
Foto: matus113

Zaujímavá kombinácia chuti

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Hermelíny si rozrežeme pozdĺžne na 2 časti. Obalíme ich v klasickom trojobale-múka, vajíčka, strúhanka. Aby nám hermelín nevytiekol tak ho obalíme dvakrát vo vajíčkach a dvakrát v strúhanke.

  2. 2

    Obalené hermelíny vysmažíme na panvici s olejom. Podávame s ananásom, čučoriedkovým džemom a môžeme aj so zemiakmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
potvorky
Nesuhlasim,nevie každy.Su medzi nami aj uplni začiatočnici,ktori nevedia uvarit ani čaj a hladaju pomoc na takychto strankach.
Tato kombinacia sladko-slana vyzera velmi dobre...
Vymazať
keonna174
Mali,by ste sa nad sebou trochu zamysliet,a tešit sa že sa vobec nájdu ludia ktorý,sú ochotný,a dajú sem hoc aj obyčajný,pre niektorých lahký,recept,možno pre vás,ale pre začiatovníkov,mladých lúdí,ktorý začínajú,pre nich je to velká pomoc,takže nekritiizujte,ale si to vážte.
Vymazať
honestka
a prave tym, ze sa zemiaciky predvaria, nepotrebuju sa potom smazit na oleji ako hranolky a chut maju fantastic!

treba skusit pred tym, ako zacneme kritizovat.
Vymazať
jezibabka1
tak toto som jedla v jednej košickej reštike, len ovocie bolo medzi plátkami syra a spolu obalené a vypražené. Mňam
Vymazať
gman
kazdy nech vari ako vie a ako sa mu dari. niekomu menej, niekomu viac. mna na tomto recepte udivuje, ako vizual dokonale suhlasi s nazvom :)
Vymazať
tinca
Súhlasím s keonou a potvorky. Je treba si pripomenúť aj staré recepty našich mám,ktoré vyzerajú jednoducho a na ktoré sa zabudlo, sú tu špecialisti na exotiku, teda každý uprednostňuje niečo iné. Treba pridať najprv aspoň jeden recept a potom kritizovať. Zemiačky vyzerajú výborne. Matúš, aby sa ti syr neroztekal, tak ho strč na 1/2 hod. do mrazničky, už obalený.
Vymazať
evusik
@tinca tak to počujem prvý krát že do mrazničky - určite to vyskúšam - super nápad. Práve pre toto sa mi páči Varecha, že sú tu recepty od tých úplne najjednoduchejších až po veľmi zložité - každý si môže vybrať. Aj ten zdanlivo najjednoduchší recept potrebuje určitý grif a ten často nemá ani kuchárka ktorá varí už roky. Poznám také ženy ktoré varia roky rokúce a aj tak variť nevedia. Takže @mat úš tvoje video recepty si pozriem vždy aj keby to mali byť slíže z makom. A nazáver keby ma tvoj recept nezaujal nikdy by som sa nedozvedela ten trik s mrazničkou :-)
Vymazať
retig
Tak sa mi vidí, akoby niektoré varechárky neboli mali mamu, alebo im doma zakázali vstup do kuchyne. Naša dvanásťročná dcéra a pätnásťročný syn hravo navaria nielen čaj, ale urobia aj nepotrhané palacinky, šúľance, rôzne mäsá a na deň matiek mi napiekli orechovú tortu. Ako sa to naučili? Dívali sa ako varím ja, ako mi manžel pomáha a mali dovolené najprv pomáhať a potom skúšať.
Vymazať
tinca
retig presne tak robila aj moja mama, len tam musí byť aj záujem a keď sa aj niečo pokazí, ale decká budú pripravené do života. Evusík ten trik s mraziakom vyskúšaj budeš spokojná, aj mne sa už roztiekol a mala som návštevu,som myslela,že ma vystrie od jedu.
Vymazať
dandulka
kritici nech si nechajú komentáre pre seba. kto stále kritizuje, nedokáže vytvoriť ani takýto jednoduchý recept. tu ide o tú kombináciu syra a ovocia, ktorá je veľmi zaujímavá
Vymazať
maria7
Najednoduhsie je kritizovat ineho,nuz kazdy robi co vie. Kazdy kritik by sa mal nad sebou zamysliet a tak kritizovat. Ja som vyucena kucharka s 47- rocnou praxou na Slovensku aj v Australii a som velmi prekvapena kritikou niektorych varechacov . Ja velmi rada prijmem dobry recept a dobre rady od inych . Mali by sme si zapamatat,ze kolko chyziek, tolko varesiek a iny kraj ,iny mrav a nikto z nas nezjedol mudrost sveta. A Ty Matus 113 pokracuj vo svojom vareni dalej, nedaj na kritiku inych a uvadzaj svoje recepty na vareche dalej .
Vymazať
salinka
Som zaciatocnik,nie s varechou, ale na "Vareche". A som trosku sklamana z kritickych komentarov. Ved kazda snaha by sa mala ocenit a ked rozmyslam, ktory recept by som mala pridat, tak mam s tym starosti, lebo asi nie je jednoduche zaujat.
Vymazať
hubata
Len sa nedajte znechutiť Matúš! Ja sem chodím práve pre takéto inšpirácie, lebo kto varí už nejaký ten rôčik tak varí stereotypne, bez fantázie.Čo sa mi páči odkukám, lebo som zistila že ako v každej inej oblasti aj vo varení sa dá inovovať. Nech sa tee a aj tým nežnejším rúčkam čo obaľovali hermelín darí. Mimochodom mne sa nechce gebriť si ruky a tak keď hermelín obaľujem vo vajci, mám ho napichnutý na vidličke.
Vymazať
concord
To sme tu ozaj kuchárski imbecili, že nám tu Varecha púšťa takéto kuchárske "skvosty"? Syr s ananásom alebo džemom pod thrilerovým názvom zaujímavá kombinácia. Cuisine like USA. Párky s džemom alebo štiavnická špecialita- pivo dochutené sirupom.
Vymazať
concord
To sme tu ozaj kuchárski imbecili, že nám tu Varecha púšťa takéto kuchárske "skvosty"? Syr s ananásom alebo džemom pod thrilerovým názvom zaujímavá kombinácia. Cuisine like USA. Párky s džemom alebo štiavnická špecialita- pivo dochutené sirupom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia