Tvarohovo-ovocný koláč videorecept

petko3621 - fotkapetko3621, 28. apríla 2015

Recept je z časopisu, klasický koláčik

20
porcií
10 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C
Tvarohovo-ovocný koláč (videorecept)
Foto: petko3621

Suroviny

400 g biely
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 bal.
2 ks
podľa chuti rôzne
250 g mäkký
2 bal.
1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Postup je opísaný vo videu.

Diskusia k receptu

dvorka
Koláč môže byť skvelý, tiež sa na neho chystám lebo u nás tvarohové a jogurtové koláče idú. Len mi vadí video postup. Nedá sa vytlačiť. Len suroviny a postup si musím napísať sama. Pre mňa recepty s foto postupom sú oveľa lepšie a aj praktickejšie.
terinka55
Koláčik dobrý, samé dobré suroviny. Iba sa mi zdá na obrázku nejaký bledý a vo videu je jasne vidieť, že je tmavší. Alebo to mám ja optický klam?
ampara
Je mi to ľúto, ale tieto recepty preskakujem,lebo keď varím, tablet mám v kuchyni na stole a je nepraktické si stále prehrávať video s postupom.
kukulienka71
mne sa to video páči, pri jednoduchých receptoch je oveľa praktickejšie ako kopa zbytočných fotiek a rozpis k nim. Takéto koláče má veľmi rád manžel, sú sýte a chutia výborne. Pri nevymazanom plechu sa cesto nenalepilo na podklad @petko3621 ?
danielas
Páči sa mi,veľmi. Asi by bolo dobré k surovinám dopísať ten olej. Síce vo videu je, ale pri chystaní surovín by som ja možno musela bežať do obchodu .-) No, nestáva sa zatiaľ často, ale sem-tam niečo pochybí
grandma
Chybička bv recepte - nemá byť náhodou t v a r o h?
dvorka
Tento koláč som si ešte včera popísala a dnes som ho začala piecť. Suroviny skvelé a aj postup jednoduchý. No skutočnosť je iná. Nielen že zmizlo video - to som si potom pozrela z iného receptu, ale aj tak sa mi nezdá ten tvaroh s ovocím. Tvarohu musí byť dvojnásobné množstvo a ten by mal byť oveľa redší, lebo mne v reáli celá masa po pridaní ovocia zhustla a podarilo sa mi natľapať na cesto len kôpky. Z rúry pekne rozvoniava, ale som zvedavá čo z toho po dopečení vznikne.
dvorka
Po 50 minútovom pečení som z rúry vytiahla nedopečený veľmi mastný koláč. Ak niekto upečie podarok, dajte vedieť. Ja som ho šupla späť na dopečenie. Ešte že som ho piekla vopred a nie na oslavu, ako som pôvodne plánovala.
klukodvody
Ten koláč se mně hodně líbí ,ale nevím kde spustit to video .Jestli mně někdo poradí ,budu moc rád a děkuji předem .
dvorka
Dá sa spustiť v niektorom z iných receptov tohto varecháča po ukončení videa kde je ponuka rôznych receptov. Ja som koláč piekla, no škoda surovín :( Na budúce sa nedám nalákať na video.
petko3621
dvorka@ ako vidíte koláč na videu je upečený, neviem kde ste urobili chybu. co sa týka hustoty tvarohu všetky suroviny sú uvedené správne. Treba postupovať podľa videa, ako si môžete všimnúť, najprv sa pripravý ovocie s tvarohom + ovocie + vanilkový cukor, do inej misky sa robí zmes s múkou jogurtom atd. táto zmes sa vyleje na pekáč, potom sa doňho pridá tvaroh s ovocím, ak ste všetko zmiešali spolu tak to je vaša chyba, že sa neriadite videom.
dvorka
Keď som piekla koláč tak video v recepte nebolo. No deň pred tým som si postup zapísala. Nebudem sa opakovať čo som robila, to som uviedla vyššie. No k receptu som si dala poznámku: Cesto je príliš mastné - ubrať olej. Ovocie poukladať na cesto a zaliať sladkým tvarohom. Piecť aspoň hodinu pri 180°C.
zinnajdha
koláčik sa vydaril, aj keď somtrocha ubrala olej. Je osviežujúci, nie je zbytočne sladký. OK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia