Špaldový kvások
Špaldový kvások

Špaldový kvások videorecept

surik - bez fotkysurik, 11. júna 2017

Nechajte sa nalákať na kváskové pečenie bez droždia. Základným predpokladom je mať pripravený kvások, tak si s nami pripravte špaldový, aby sme sa mohli Zobraziť celý popisNechajte sa nalákať na kváskové pečenie bez droždia. Základným predpokladom je mať pripravený kvások, tak si s nami pripravte špaldový, aby sme sa mohli pustiť do kváskovania a pripraviť si spolu zdravé a chutné dobroty.

Špaldový kvások (videorecept)
Foto: surik

Suroviny

 (biela)




Postup

  1. 1

    Pracovný postup nájdete vo videu.

Diskusia k receptu

martamm
Ja som skusala spaldovy z celozrnnej muky, ale nejako sa mi nevydaril, bublibky boli celkom malicke, skusim z hladkej podla Teba, razny pouzivam bezne a bezproblemovo, som zvedava, ako sa mi bude piect s pouzitim spaldoveho, za super video mas odo mna 5* :))))))))))))
dvorka
Ražný kvások mám už od januára tohto roku, ale špaldovému sa u mňa nedarí. Bez prikrmovania dlho nevydrží, aj keď ho mám nepriedušne zavretý. Už po štyroch dňoch splesnie. Povedala som si, tri krát a dosť. Ak chcem piecť z bieleho kvásku, tak si kvások na pečenie pripravím z ražného materského a pridám špaldovú múku a vodu. Cez noc krásne nakysne a ráno môžem spracovať cesto. Piekla som takto napríklad aj chrumkavé kváskové tyčinky.


katka78
Komu sa nedarí založiť špaldový kvások, naozaj stačí odobrať si z ražného a "prerobiť" ho. Nie je v tom žiadna veda, najjednoduchšie je urobiť pred pečením rozkvas s inou múkou (nakŕmiť ražný kvások napríklad múkou špaldovou).
sestka1
Ahojte, som tu nová a chcem skúsiť kvasok, no mám doma len spaldovu muku. Neviete prečo mi nejde spustiť video? Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia