Ovsené taštičky s banánom, jogurtom a jahodami videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 17. mája 2016

Veľmi rýchle a jednoduché. Ovsené vločky nie sú moje obľúbené, ale týmto koláčikom z ovsených vločiek s jogurtom a jahodami vždy podľahnem :-)

12
porcií
10 minút
príprava
12 minút
na 175 °C
Ovsené taštičky s banánom, jogurtom a jahodami (videorecept)
Foto: niliarik

Suroviny

125 g
1 ČL
2 ks
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Nakrájame si dva banány. V malej miske pridáme banány, med a poriadne premiešame. K zmesi s banánom pridáme ovsené vločky, lyžičku vanilkového cukru a poriadne to premiešame. Necháme zmes odstáť cca 1 hodinu. Ak máte doma formu na muffiny, zatlačíme na stred zmes a vytvoríme po stranách taštičku - pohárik. Ak sa taštičky upečú, nechajte vychladnúť 10 - 15 minút a pridajte jogurt zmiešaný s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom (podľa chuti) a na záver ozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu

dvorka
Toto určite spravím. Dnes som si namlela ovsené vločky, tak budem mať ako múku. Dám vedieť ako sa podarili.
niliarik
dvorka: Super ! Určite mi dajte vedieť ako to dopadlo už teraz som veľmi zvedavá! :-)
dvorka
Tak som upiekla mištičky z mletých vločiek. Nedávala som cukor, len trochu medu a myslím si že ani ten tam nie je nutný. Cesto som dala do papierových košíčkov vymastených trochou oleja aby sa dobre odlepili po upečení. . Jogurt som použila stečený, aby bol hustý. Na dno mištičky som uložila kúsky banánov. (Toť môj postup v rýchlosti). Chválim recept. Je to skvelá pochúťka ako sa hovorí, bez výčitiek.


niliarik
@dvorka Super ! veľmi pekne, každa jedna si vieme ešte ten recept vylepšiť a urobiť si ho podľa svojich predstáv, stačí ak človek má ten základ toho receptu, vie ako postupovať a vie si to potom aj podľa seba dotvoriť. Super ! Teším sa ! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia