Liek na nachladenie videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 10. apríla 2019

Chrípkové obdobie stále prevláda, a najlepšie čo môže byť sú domáce liečivá. Z môjho pohľadu je najlepšia jazvečia masť (teda masť z borsuka), ktorú Zobraziť celý popisChrípkové obdobie stále prevláda, a najlepšie čo môže byť sú domáce liečivá. Z môjho pohľadu je najlepšia jazvečia masť (teda masť z borsuka), ktorú používame už od malička. :-)

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava
Liek na nachladenie (videorecept)
Foto: niliarik

Suroviny

 (z borsuka)




Postup

  1. 1

    Krajce chleba opečieme z jednej aj druhej strany na platničke, natrieme ho celým cesnakom, alebo prepučeným, a na záver natrieme jazvečou masťou. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

milad
A proti nachladeniu? Aký liek? Samozrejme, že vtipkujem, cesnak účinkuje vždy, no toto ma zaujalo aj kvôli názvu;-)), aj kvôli tej masti. Nikdy som sa k nej nevedela dostať, ani som ju nikdy neochutnala. Je pre mňa novinkou, že sa dá aj jesť. Vždy som si myslela, že sa používa vo forme nejakých obkladov. Ďakujem, učíme sa celý život.
evanaaa
Mne to tiež padlo do oka - že na nachladenie a nie proti, ale veď si rozumieme :) a tiež som nevedela, že jazvečia mesť je aj na konzumáciu. Cesnakový chlieb si robievam, ale na natretý si na tenké plátky nakrájam cesnak, mám to rada.
niliarik
No máme tu menšie jazykové okienko s názvom :) :D .... áno dá sa. My ju takto konzumujeme už od malička, keďže som z poľovníckej rodiny. Ak je dobre vytopená iba z tuku, tak je výborná na konzum. Ak je vytopená aj z vnútorností tak neodporúčam - nie je chutná a ani zdravá ( väčšinou to tak robia poľovníci pre množstvo masti ) a musí byť krásne biela a voňavá :-))) Ale jasné používa sa aj na vonkajšie užitie mastenie boľavého miesta :-)))
Chlebík s cesnakom aj my veľmi doma máme radi, robíme bežne , keď máme chuť :) :D
motyka
Škoda, že sa k nej neviem dostať. Je to výborný liek nielen na nachladenie, ale ajna mnohé ďalšie neduhy. Nemáte na predaj ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia