Hrášková polievka
Hrášková polievka

Hrášková polievka podľa Richarda Sulíka videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 8. marca 2019

Po prvý krát v histórií Varecha.sk tu uvidíte politika. Odhliadnime však na chvíľku od politiky ako takej, a pozrime sa do kuchyne Richarda Sulíka Zobraziť celý popisPo prvý krát v histórií Varecha.sk tu uvidíte politika. Odhliadnime však na chvíľku od politiky ako takej, a pozrime sa do kuchyne Richarda Sulíka (predsedu strany Sloboda a solidarita), ktorý nám ukáže ako varí výbornú a jednoduchú hráškovú polievku.

Hrášková polievka podľa Richarda Sulíka (videorecept)
Foto: tvvarecha

Suroviny

Vývar:
Polievka:
 (alebo mäta)




Postup

  1. 1

    Začneme vývarom. Do vriacej vody dáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, bobkový list a celé korenie. Kto chce vývar vylepšiť, môže pridať jednu celú cibuľu so šupkou. Necháme vývar 20 minút bublať. A neskôr osolíme.

  2. 2

    Zatiaľ v hlbokej panvici s olejom orestujeme nakrájanú cibuľu. Neskôr pridáme cesnak, lebo ten sa restuje rýchlejšie a nechceme ho spáliť. Potom pridáme postrúhanú citrónovú kôru. Zmes zalejeme vývarom.

  3. 3

    Pridáme polovicu hrášku. Krátko povaríme, dlhším varom hrášok stráca farbu.

  4. 4

    Polievku prelejeme do mixéra, osolíme a okoreníme, prípadne, ak chceme pikantnejšiu verziu, pridáme čili. Ešte pridáme trošku medovky (alebo mäty) a dlhšie mixujeme.

  5. 5

    Nakrájame šampiňóny a orestujeme ich na panvici s olivovým olejom.

  6. 6

    Rozmixovanú polievku prelejeme do hrnca a dosypeme do nej zvyšok hrášku. Krátko povaríme.

  7. 7

    Hotovo. Polievku podávame ozdobenú šampiňónmi a lístkami medovky alebo mäty.

Diskusia k receptu

angelikasch
Admini, úplne ste od politiky neodhliadli. Ak by to totiž bolo skutočne tak, potom by Richard nemohol mať na sebe zásteru s logom svojej strany. A poznámka v úvode, ktorej strany je predsedom, tiež nebola nutná.

Osobne si v tej polievke celkom neviem predstaviť tie šampiňóny, ale nemusí to byť taká zlá kombinácia.
evanaaa
Trochu zložité na hráškovú polievku....a čo ten vývar, tá zelenina v ňom, len na zaliatie hrachu v mixéri? To mal dokončiť......
malroxa
Myslím ze je to taka moderná nemecká gastronómia, že odtiaľ inšpirácia.. Nemci a Rakušania holduju krémovým polievkam
rika111
Ja tiež rada varím hráškovú polievočku s krupicovými knedlíčkami , ale nedávam do nej bobkový list,ten dávam do kyslých polievok a huspeniny. A nemixujem!
Nič v zlom možno niekomu takáto polievka chutí ale u nás by úspech určite nemala nám chutí taká obyčajná, tradičná bez citrónovej kôry, medovky, mäty a šampiňov. Príliš prešpekulovaná polievka!
cukinka
Pán Sulík, vynikajúco, takto dvojmo varím polievky aj ja, najskôr vývar z rôznej zeleniny čo mi zostala a zo šupiek, ktoré tiež nevyhadzujem, niekedy tam dám aj vnútro tekvice. V neosolenej vode to všetko pustí vitamíny do vody. Potom vývar použijem na polievku a tak sa znásobí objem vitamínov a minerálov v polievke. Ale dá sa aj takto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia