Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob (videorecept)

Autor receptu: silvia16

Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som sa s nimi podeliť. Je to podobné našej Slovenskej plnenej paprike, ale nieje to to isté. Paprika dodáva super príchuť a paradajková omáčka je mňam. Dobrú chuť.

3-4
porcie
25 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do misky vložíme mleté mäso, nakrájanú cibuľku, vňať, posolíme, popepšíme, pridáme lyžičku alebo dve drveného kminu a papriku (záleží či máme pol kila alebo kilo mäsa). Toto premiešame rukou a vytvoríme malé guličky, ktoré dáme do panvice bez oleja - ak máme panvicu vhodnú na pečenie bez oleja. Ak nie, pridáme trošku oleja na začiatku. Popražíme okolo 20 minút s častým miešaním.
  2. Popritom zmixujeme paradajky z konzervy s cesnakom, vňaťou, kminom, zázvorom, soľou a pepšom. Túto zmes pridáme do panvice keď je mäso hotové. Prikrijeme a varíme medzi 20-40 minút s miešaním. Záleží na tom akú hustú chcete omáčku. Čím dlhšie varíte, tým hustejšia je omáčka.
  3. V Maroku sa tieto guličky jedia s chlebom. Pridáju sa nakoniec ešte vajíčka, ktoré sa dopražia v rúre.
  4. Ale v Anglicku na podobný spôsob ich možte nájť v reštaurácii s rižou. Ja som ich posledne robila s kašou a tá omáčka zmiešaná s kašou je úžas. Vyskúšajte. Pozrite si moje vidoe...