Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Francúzske zemiaky videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 2. júla 2019

Francúzske zemiaky patria medzi moje obľúbené jedlo. Je mnoho receptov na toto jedlo, avšak ja som si ho prispôsobila. Ak mám k dispozícii domácu Zobraziť celý popisFrancúzske zemiaky patria medzi moje obľúbené jedlo. Je mnoho receptov na toto jedlo, avšak ja som si ho prispôsobila. Ak mám k dispozícii domácu klobásku, tak prihodím ju. Ale poslednú dobu mi to chutí takto. V podstate takto francúzske zemiaky u nás doma robíme stále.

10 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C
Francúzske zemiaky (videorecept)
Foto: niliarik

Suroviny

6 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Pridáme slnečnicový olej, sladkú papriku, korenie na pečené zemiaky, soľ, mleté čierne korenie. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kolieska. Mozzarellu nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Do zapekacej formy ukladáme suroviny nasledovne: zemiaky, cibuľa, mozzarella, zemiaky a polejeme vyšľahanými vajíčkami. Formu zakryjeme a dáme piecť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

leaela
No,co ja viem......
Podla mna francuzaky bez dakej udeninky niesu francuzaky,ale len nejake prekladane zemiaky.....ci?
A 2 vajcia sa mi tiez zda malo.....
Pekny den vsetkym ;-)
kimlo
@Leaela (2.7.2019 15:55)
Tiež dávam aspoň šunku. A tiež kolieska varených vajec natvrdo. A potom sa to zaleje smotanou kde sú rozmiešané vajcia a trocha horčice. Aspoň tak je to písané v normálnej kuchárskej knihe.
radost
@Leaela (2.7.2019 15:55)

toto pekávala už moja babka..mozarelu nepoznala-ale klobásku áno..
toto NIE sú francúzske zemiaky-ale
=zapekané zemiaky s mozarellou=
aj tak isto dobré
anastaz
Nazvať tento recept Francúzske zemiaky je urážkou ozajstných Francúzskych zemiakov.
2010
@Anastaz (2.7.2019 20:15)
Len problem je ozajstny recept na francuzske neexistuje -)
paradis1
Náhodou to je dobrota, iba že sú to vranovskotopoľské, a nie francúzske.
marienka44
Robíte franc. zem iaky z uvarených zemiakov v šupke (potom ošúpať) alebo zo surových? Mám v pláne tento týždeň uvariť ich a rozmýšľam dať surové zemiaky, nakoľko sú nové. Poradí mi niekto, či môžem zo surových zemiakov? Ďakujem.
45678
@Marienka44 (3.7.2019 14:27)

Marienka,ja robím výhradne zo surových zemiakov, pre nás sú chutnejšie,treba o pár minút dlhší pobyt v rúre:-) nech sa Ti vydaria ,pozdravujem do Fraštáku:-)
1x radost
danda3
@Marienka44 (3.7.2019 14:27)

Aj ja len zo surových. Ale dám ich piecť bez poliatia smotanou, keď sú upečené, polejeme smotanou s vajcami + soľ a vňaťka, stačí ich už len na chvíľu dopiecť.
2010
@Danda3 (3.7.2019 15:51)
Zemiaky maju tendenciu absorbovat chute napriklad vo fracuzskom asi povodnom recepte Gratin dauphinois, ich predvaraju v smotane a potom ich daju zapiect.



evanaaa
Ja som robila aj z varených, aj zo surových, ale dlho mi trvalo, než zmäkli,radšej si ich predvarím, aj ke&ď sa povie, že časovo to vyjde narovnako, mne sa varené zdajú lepšie, už aj preto, že ostatné suroviny dlho variť netreba (vajcia, klobása....).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia