Tekvicové špagety
Tekvicové špagety

Fit tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke videorecept

fitka3010 - fotkafitka3010, 5. novembra 2017

V tomto recepte naberá tekvica nový rozmer. A krájanie cesnaku ešte novší! :) Tieto skvelé tekvicové “špagety” s mletým morčacím mäsom určite vyskúšajte. Recept Zobraziť celý popisV tomto recepte naberá tekvica nový rozmer. A krájanie cesnaku ešte novší! :) Tieto skvelé tekvicové “špagety” s mletým morčacím mäsom určite vyskúšajte. Recept je z mojej stránky www.fitrecepty.sk a z knihy Fit recepty 3.diel. Dúfam, že vám bude chutiť tak ako nám :)

2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 205 °C
Fit tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke (videorecept)
Foto: fitka3010

Suroviny

1 ks
300 g
1 ks
1 PL
200 g
4 strúčiky
1 ČL
1/2 ČL
150 ml




Postup

  1. 1

    Tekvicu si prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vydlabeme z nej semienka.

  2. 2

    Do zapekacej misy alebo hlbšieho pekáča nalejeme zhruba 2 cm vody, položíme do nej obe polovice tekvice (vnútrom nadol) a prikryjeme ich predierkovaným alobalom. Tekvicu pečieme 45 minút na 205 stupňoch. Po 45 minútach tekvicu vyberieme, otočíme a pomocou vidličky vnútro vyškrabeme na “špagety”.

  3. 3

    Medzičasom si v hrnci roztopíme kokosový olej, na ktorom zľahka orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Do hrnca pridáme mleté morčacie mäso, paradajkový pretlak, korenie, morskú soľ, vodu a zmes poriadne zamiešame. Mäso dusíme prikryté po dobu 30 minút. Následne do mäsa pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, v prípade potreby ešte trocha vody, čerstvú bazalku a odkryté povaríme ešte 5 minút.

  4. 4

    Hotové mäso podávame s tekvicovými “špagetami” a v prípade záujmu ich môžeme posypať strúhaným syrom. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

havino
@zolik , presne, ked som sama doma :-) to si ja varím a už ani nevarím, lebo sme doma obaja a ked som sama, špagety to istia, tekvica sa mi nechce a neoplatí piecť
1x altyn
pipnat
Milá Fitka3010, milujem Vase fitrecepty, ficim na uvedenej stranke a tiez mam jednu z knih (1.diel) a dufam, ze pod stromcekom si najdem dalsi:):):):) Recept vyzera super:)
alex37
aj mne sa páči, ale ani u môjho mäsožrúta by som nemala šancu. Som rada, že som ho z bravčového preorientovala na kuracinu /zo zdravotných dôvodov/, ale aj to si vypočujem stááále... :-)
zolik
Pozrela som si Tvoju web stranku. Je velmi zaujimava a aj pekna. Verim tomu, ze oslovuje vela ludi. Prajem Ti uspech.
fitka3010
Ďakujem vám všetkým za milé komentáre :)

Takéto typy jedál (s nižším obsahom sacharidov a vysokým obsahom bielkovín) odporúčam najmä na spestrenie zdravého jedálnička, do diéty pri chudnutí a podobne. Chutí to skvelo, je to jednoduché na prípravu a navyše sa od toho nepriberá. Samozrejme, veľkým chlapom ktorí si potrpia na poriadnu dávku sýteho jedla takéto jedlá na pravidelnej báze neodporúčam, možno raz za čas na oživenie jedálnička - ak holdujú trochu netradičnejším jedlám :)

1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia