Cannelloni plnené ricottou a špenátom

matus113 - fotkamatus113, 12. februára 2012
Cannelloni plnené ricottou a špenátom
Foto: matus113

Ďalšia z mnohých variant cestovín.

5
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
100 g
1 ks
1 ks
150 g
50 g
500 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Listový špenát, čerstvý alebo mrazený sparíme v troche vody, pridáme soľ a čierne korenie. Na varenie cestovín pripravíme hrniec s vodou a soľou. Pripravíme misu so studenou vodou, do ktorej budeme cestoviny po uvarení dávať, aby sa zastavil bod varu a aby sa pri pečení nerozvarili. Do vriacej vody dávame cannelloni po piatich, aby sa nezlepili a varíme 4 minúty. Vzápätí ich preložíme do studenej vody.

  2. 2

    Plnka: sparený listový špenát nakrájame na menšie kúsky, pridáme ricottu a 1 žĺtok.

  3. 3

    Aby sa nám cestoviny dobre plnili, plnka musí byť hustejšia, takže zahusťujeme nastrúhaným parmezánom. Osolíme a okoreníme. Plnkou postupne plníme cannelloni a naukladáme do vymastenej misy. Na záver si pripravíme bešamel. Na panvicu dáme 50 g masla, 50 g hladkej múky a 500 ml teplého mlieka. Miešame, pridáme soľ a môžeme aj muškátový oriešok. Bešamelom polejeme cannelloni, posypeme parmezánom a dáme piecť na 200 stupňov na 20 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
danielas
Pekný recept.Ja cannelloni nevarím pred zapekaním v rúre. Zdá sa mi,že sa takto aj lepšie plnia
Vymazať
morenajea
v bešameli sa cestoviny spravia na jednotku. vôbec netreba predvárať. menej práce, rýchlejšia príprava, rovnaký výsledok.
Vymazať
jan1950
Podla mna su talianske cestoviny na zapekanie lepsie ked sa predvaria,iba kratko...a namiesto canelony pozivam lasagne a iba ich stocim,je to rychlejsie.
Vymazať
sttrellena
Prosim vas a kde tie cannelloni zoženiem?patrala som asi skoro po všetkych obchodoch a nikde ich nemaju ....
Vymazať
alali
zda sa mi, ze aj v tescu ich maju. mam podobny recept akurat ja tam davam 500g spenatu a 2 vajcia. a do spenatu davam aj cesnak
Vymazať
eva53
cannelloni bežne dostať v Lidli a nestoja ani 1 eur a sú výborné, nepredváram, hotové raz dva
Vymazať
radox1
super kombinacia ricotta,spenat a parmezan.znama to talianska klasika.pokial su cannelloni dostatosne zaliate,tak sa nepredvaraju.
Vymazať
honestka
yummi jedlo.
Canelloni alebo velke musle nevarim, len ich namocim do vriacej vody a plnku dam do igeit sacku s dierkou a plnim. je to tak rychle.
pridavam muskatovy oriesok, citronou koru a troska skorice.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia