Zuzkin šalát

majuska81 - fotkamajuska81, 13. júla 2010
Zuzkin šalát
Foto: majuska81

Naša tradičná súčasť každej oslavy. A stále ho nie je dosť. Recept zo Života :)

40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks
4 ks uvarené na tvrdo
6 ks
200 g
200 g
3 PL
1 PL
2 ČL
 (stredne veľký)
 drvená




Postup

  1. 1

    Salámu,cibuľu a vajcia nadrobno pokrájame,uhorky postrúhame najemno. Pridáme scedený hrášok a kukuricu a vo väčšej miske všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Dressing: Do rajnice dáme olej,cukor,horčicu a rajčinový pretlak. Rozmiešame,osolím,ochutíme čili paprikou a za stáleho miešania uvaríme hladkú kašu. Vychladnutý dressing nalejeme na šalát,premiešame ho a nakoniec pridáme tatársku omáčku. Šalát dáme do chladu odležať. Podávam s chlebom,pečivém alebo len tak .)

Diskusia k receptu

klaura
vyskúšam ,,, mám rada takéto sýte šaláty ...
alexdidi
ja síce šaláty so salámou a majonézou nemám rada, ale niektorí členovia rodiny áno, a keďže nás čaká oslava, tak by som ho vyskúšala, keď nebude tak horúco ako v týchto dňoch...zaujalo ma to varenie niektorých surovín...a ešte, tá tatarská je aká veľká?...200, 250, či až 500ml?...lebo salámy je hodne...ďakujem...nie je to náhodou tak obľúbený recept kedysi nazývaný Slonie žrádlo?
celka
Recept Sloní žrádlo znám, ale nevím, jestli je to úplně stejné. Musela bych se podívat do receptu. Dělám to občas na oslavách.
michsamant
mnami-papi musi byt,lebo tak vyzera......juuu dala by som si s takym dobrym bielym rozkom :)
majuska81
tatarka stačí 200ka,nech to nieje veľmi kalorické :)) salámy nieje veľa,tak akurát,pre potešenie mužského pokolenia :)
mamka Anka mala poznačené v receptári ako Zuzkin šalát,znie to honosnejšie :) ale môžu to voľakde volať aj Sloníkové žrádielko :)
bozulka
@alexdidi , nie je to recept "Slonie žrádlo".Ja ho mám podľa Helenky Ružičkovej.Tam ide dosť salámy a nemá tam hrášok a kukuricu a miesto tatarky ide majolka.Je to recept upravený,ale určite dobre vylepšený a chutnejší,hoci ja by som sa spokojila iba s kukuricou bez hrašku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia