Zuzkin šalát

Zuzkin šalát
Foto: majuska81
majuska81Majuska81, recept pridal: 13. júla 2010 20:20Ďalšie jeho recepty

Naša tradičná súčasť každej oslavy. A stále ho nie je dosť. Recept zo Života :)

Suroviny

40
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Salámu,cibuľu a vajcia nadrobno pokrájame,uhorky postrúhame najemno. Pridáme scedený hrášok a kukuricu a vo väčšej miske všetko dobre premiešame.

2

Dressing: Do rajnice dáme olej,cukor,horčicu a rajčinový pretlak. Rozmiešame,osolím,ochutíme čili paprikou a za stáleho miešania uvaríme hladkú kašu. Vychladnutý dressing nalejeme na šalát,premiešame ho a nakoniec pridáme tatársku omáčku. Šalát dáme do chladu odležať. Podávam s chlebom,pečivém alebo len tak .)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ailuj82, 13. júla 2010 o 21:16
    dala by som si. Ukladám do KK


  • majuska81, 13. júla 2010 o 21:30
    vyskúšaj ho,ja mňami-papi :)


  • klaura, 13. júla 2010 o 21:31
    vyskúšam ,,, mám rada takéto sýte šaláty ...


  • alexdidi, 14. júla 2010 o 06:30
    ja síce šaláty so salámou a majonézou nemám rada, ale niektorí členovia rodiny áno, a keďže nás čaká oslava, tak by som ho vyskúšala, keď nebude tak horúco ako v týchto dňoch...zaujalo ma to varenie niektorých surovín...a ešte, tá tatarská je aká veľká?...200, 250, či až 500ml?...lebo salámy je hodne...ďakujem...nie je to náhodou tak obľúbený recept kedysi nazývaný Slonie žrádlo?


  • celka, 14. júla 2010 o 14:20
    Recept Sloní žrádlo znám, ale nevím, jestli je to úplně stejné. Musela bych se podívat do receptu. Dělám to občas na oslavách.


  • michsamant, 14. júla 2010 o 19:15
    mnami-papi musi byt,lebo tak vyzera......juuu dala by som si s takym dobrym bielym rozkom :)


  • majuska81, 14. júla 2010 o 20:02
    tatarka stačí 200ka,nech to nieje veľmi kalorické :)) salámy nieje veľa,tak akurát,pre potešenie mužského pokolenia :)
    mamka Anka mala poznačené v receptári ako Zuzkin šalát,znie to honosnejšie :) ale môžu to voľakde volať aj Sloníkové žrádielko :)


  • lucylee, 15. júla 2010 o 12:17
    super, urobím manželovi


  • bozulka, 15. júla 2010 o 16:46
    @alexdidi , nie je to recept "Slonie žrádlo".Ja ho mám podľa Helenky Ružičkovej.Tam ide dosť salámy a nemá tam hrášok a kukuricu a miesto tatarky ide majolka.Je to recept upravený,ale určite dobre vylepšený a chutnejší,hoci ja by som sa spokojila iba s kukuricou bez hrašku.


  • maminka1992, 12. júla 2012 o 18:34
    tento salat najlepsi



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist