Zuppa di pesce - rybacia polievka fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 25. decembra 2016

Recept od Vincenza Miele

10
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 veľké strúčiky
1500 ml
1 dcl (alebo červené)
900 g (alebo ryba sladkovodná či morská, mušle)




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca nalejeme trochu oleja, cibuľu nakrájame najemno a opražíme na oleji. Pridáme celé strúčiky cesnaku, opražíme ich a potom z hrnca vyberieme a zahodíme. Ďalšia možnosť je cesnak nastrúhať na jemnom strúhadle priamo do hrnca.

    Zuppa di pesce - rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu s cesnakom zalejeme vínom a necháme ho trocha odpariť. Potom pridáme paradajkový pretlak, polievku zalejeme vodou, dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Varíme asi 10 minút. Morské plody prepláchneme pod studenou vodou.

    Zuppa di pesce - rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne do polievky vložíme morské plody. Ak ich nemáme k dispozícii, môžeme použiť mäso z akejkoľvek ryby alebo mušle.

    Zuppa di pesce - rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polievku varíme ďalších asi 20 minút. Potom znova, ak treba, dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.

    Zuppa di pesce - rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s čerstvým chlebom. Táto polievka sa jedáva v Taliansku na Vianoce a je typická hlavne v oblasť okolo Neapolu.

    Zuppa di pesce - rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dormella
V Italii ma kazda primorska oblast svoji rybi polevku, ktere maji vzdy neco specifickeho z danne oblasti. Jen pochybuji, ze v kterekoli z nich na jejich pripravu pouzivaji slunecnicovy olej a surimi, nevidane, neslychane . . . . .

Je mi jasne, ze sehnat odpovidajici suroviny v Bratislave neni jednoduche, ovsem toto je neco, co nevim, jak bych mela pojmenovat . . . . .
zinnajdha
aj toto je rybacia polievka. Fantázii sa medze nekladú. Určite je chutná. Robím rybaciu polievku na mnoho spôsobov. Má mať aspoň sedem druhov rýb. Keď boli deti malé, pridávala som aj morské plody, neboli tam kosti. Keď bolo málo pridala som aj kvalitné rybie filé, podotýkam: kvalitné, mäsité. Veľmi chutilo. To som vymyslela, aby chutilo aj deťom. Táto polievka je podobná, líši sa len pretlakom, ktorý som nepoužívala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia